Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Пазаруване от Китайски сайт

Започната от Jovanoty, Март 22, 2014, 10:19:08 PM

« назад - напред »

mistreated

Цитат на: Кайен;349057Поне 100 пъти съм го правил преди. Уговаряш се с продавача, че плащането ще се извърши с два превода. След това си избираш единия и си плащаш задълженията по него.
Но далеч по-добре е да си купиш нещо наистина скъпо. Евтиното не носи радост.

И като митничаря отвори сайта и види, че цената няма нищо общо с написаното?

AGT

Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

ICO42

Цитат на: бадвалез;348579По последните две букви се вижда пусната е от сингапур (SG).
http://www.singpost.com/ дава за RF300804519SG
08-12-2014    10-12-2014    Despatched to overseas (Country code: BG)
т.е. заминала е от сингапур за БГ

Сега чакаш да се появи в http://www.bgpost.bg/?cid=176

Понеже пратката ти е над 30$ ще имаш вземане даване с митницата.
Приготви си 20% от (цената + доставката), някаква сума за митнически документи и още няколко процента за мито. Не съм митничар за повече инфо. тук: www.bg-mamma.com/index.php?topic=758128.0

Преценявай добре поръчките. Цените на повечето стоки тук са така нагласени, че да са  близки до тези на внос+ддс.

За пратки под 30$ трябва да се появят следните надписи:
---
Receive item at office of exchange (Inb)
Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция            
---
Insert item into domestic bag
Влагане на пратка във вътрешен чувал        
---
Receive item at delivery office (Inb)
Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка

И вече може да се вземе от пощенския клон.

Един от сайтовете за проследяване: http://track-chinapost.com/
Една от програмите за проследяване http://www.trackchecker.net/
Телефона е при мен вече,платих 3.50 пощенска такса и 7.80 ДДС.Китаеца беше написал подарък на стойност 25 долара.Сега съм го забил в контакта да се зереди,и го почвам.На външен вид доста добре изглежда,но размера ми е малко странен,тия 5 инча ми изглежда като лопата,ебах ти и минито.:s104
No pain, no gain

Jovanoty

Колеги да не пускам нова тема искам да попитам нещо:
Някои връщал ли е стока на търговец от aliexpress?  Търговеца ми е приел диспута, че искам да му върна стоката и ми е дал някакъв срок в които да му напиша и тракинг номера.
Само ми стана ясно че последните числа намаляват и са секунди, но за какво се има в предвид до този период да му пратя тракинг номера или за този период трябва да пристигне стоката, и не съм сигурен това 9 дена ли са или... бъркам?

Status:                                                             Awaiting shipment return                                                          Reminder:                                                You now have an agreement with the seller to resolve the dispute.
You must return your order (with tracking details) within                                                                       9225954

Онджичек

За посоченото време, трябва да му предоставиш тракинга. Иначе с БГ пощи стигат до там за 10 дни. Искай да е препоръчано, за да имаш тракинг. Те принципно са в час.
TOR90 - 1,9E,9Е,13E,16E,19E,36E,39E,45Е;GS120 rotor; Zgemma H9 twin;RPI;

Jovanoty

Цитат на: Онджичек;352162За посоченото време, трябва да му предоставиш тракинга. Иначе с БГ пощи стигат до там за 10 дни. Искай да е препоръчано, за да имаш тракинг. Те принципно са в час.

Много благодаря колега за инфото ;;650

mad_07

Някой  поръчвал ли е със DHL  , за колко време идва доставката че за ч път поръчвам със тях :s101
EXTREND 5000 HD - Triax TD88  39+36E - PANASONIC TX-L37ET5E ,GM 990 HD - Triax TD78 23,5Е+19.2+4.8E+0.8W - Samsung LCD 32\'\'

mad_07

Здравейте,  поръчал съм си телефон от ПандаУил на стойност 193 $ + 21 $ за доставка  с DHL. Искам да ви попитам сгреших ли като избрах DHL и чакат ли ме  митници и освобождаване на стоката. От Пловдив съм и четох, че на хора  от Пловдив им се е налагало да плащат допълнително 20 лв за пренпс да им  изпратят стоката от Софийския офис на DHL до тук което ми се струва  доста абсурдно. Моля някой който е минал скоро по този път да сподели  какво ме очаква.Поръчах  телефона на 8.01.15 като беше посочен срок от 5-7 работни дни за  доставка. Има ли вероятност стоката да се забави повече. Китаеца ще пише на пакета "Подарък 15 $" но това надали  ще сработи и при DHL. Благодаря предварително.
EXTREND 5000 HD - Triax TD88  39+36E - PANASONIC TX-L37ET5E ,GM 990 HD - Triax TD78 23,5Е+19.2+4.8E+0.8W - Samsung LCD 32\'\'

Кайен

Трябва да си регистрираш ЕОРИ номер в митницата. След това правиш пълномощно на DHL за митническо представителство. Щом стоката тръгне от Китай ще се свържат с теб и ще ти кажат точно условията. След пристигане и освобождаване от митницата, ако е необходимо ще ти дадат две сметки - за мита и ДДС. ДДС се плаща и за транспорта. Може да са необходими и един куп сертификати - CE, RoHS и т.н., ако някоя кака е станала с лицето надолу, но не вярвам да се втеляват чак толкова.  
По-изгоден е варианта с China post, защото обикновено минава метър или с 1.50 такса.

Онджичек

Упълномощи DHL и те ще имат грижата, да ти извадят безплатно EORI. Питай ги, не се срами и няма да е нужно да ходиш и да се бъхташ в митницата.  

Аз така си вкарах телефон от Китай. Докараха ми го до вратата. Би трябвало да няма разлика София или друг град. Ти си платил услуга до твоя адрес, а митническото представителство е друга бира.

mad_07

Цитат на: Онджичек;352924Упълномощи DHL и те ще имат грижата, да ти извадят безплатно EORI. Питай ги, не се срами и няма да е нужно да ходиш и да се бъхташ в митницата.  

Аз така си вкарах телефон от Китай. Докараха ми го до вратата. Би трябвало да няма разлика София или друг град. Ти си платил услуга до твоя адрес, а митническото представителство е друга бира.
Днеска писах на китаеца и се оказа че още не го е пуснал че го нямали в наличност ама си седи тела във сайта ( pandawill) и направо им казах да ми върнат парите , до 24 часа ще ги върнат .
Кажете друг сайт да си поръчам ?

Онджичек

ЦитатMinideal "dot" net
Цитатibuygou "dot" com
ЦитатCoolicool "dot" com
Това се сещам на примависта. Всички тези три имат EU склад. Имай предвид, че скоро е Нова година при тях и можеш да се отчакаш.

AGT

Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

mad_07

Цитат на: Онджичек;352955Това се сещам на примависта. Всички тези три имат EU склад. Имай предвид, че скоро е Нова година при тях и можеш да се отчакаш.
Знам за това исках със DHL  да не хвана новата година :)
http://www.banggood.com/Elephone-P3000s-5-inch-4G-LTE-MTK65926290-1_7GHz-Octa-core-Smartphone-p-945474.html
Тоя тел искам да си взема , бива ли го :s101

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания