Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена Тriax TD110

Започната от Сандокан, Юни 22, 2009, 04:28:53 PM

« назад - напред »

Neo64

Хммммммм,
чета тука изказвания на някакви батковци,татковци и откриватели на топлата вода/имам впредвид триакси и други геометрични измерения/
Я да вземете един тефтер празен с големи и малки полета и като говори Дзумбата да си записвате прилежно.
Човека го знам от 100 години , когато СИ направи досущ TRIAX, някои тука без значение възрастта са пиели ракия в хоремага или са играли на
челик в някой крайморски квартал

SERHI1970

Сериозно ли, аман бей я слагайте по 3метровка и стига стия триакси;;573
100.5E-30.0W PASAT 2.20 KU BAND - 2 X C BAND / OCTAGON SF8008,Sat Integral 1412 Rocket,Nova+HD,Icon Iron Pro 4K,AB CryptoBox 752HD Combo

plmko

Искам да изкажа благодарност на колегите О Пепи и Ники ,днес дойдоха в къщи и ми настроиха антената Триакс110 и мултифийд 9Е 13Е 16Е 19Е 23Е 28Е .Резултатът беше много добър (на 19Е ми излезе 1Н лъча )Или да цитирам Дзумбата ''Слагаш 19 в средата и си готов,врабчетата си заемат точно местата по държача!От 9 до 29 всичко излиза,със доста проблеми само на 28!''Точно това направихме и точно това се получи .Единствения въпрос който остана е дали с по читав конвертор на 28Е ще има по добри резултати

dzumba

Ще има,слагаш  един куад Инверто,бял или черен,ползваш само един изход,дигаш от 3 до 5%!Едва ли ще ти свърши работа за всички транспондери на 28,но пробвай!Поне ще си стигнал до края!

Didko

Цитат на: dzumba;94182Ще има,слагаш  един куад Инверто,бял или черен,ползваш само един изход,дигаш от 3 до 5%!Едва ли ще ти свърши работа за всички транспондери на 28,но пробвай!Поне ще си стигнал до края!
Съжалявам за невежеството, но каква е логиката сигнала от 1 изход от четворен конвертор да е по-силен от моно?

Чък Норис

Цитат на: Didko;94201Съжалявам за невежеството, но каква е логиката сигнала от 1 изход от четворен конвертор да е по-силен от моно?
Според серията, в някои влагат по-качествени материали. ;)
Аз лично съм привърженик на единичният бляк ултра заради дългата "шийка" и възможността за по-прецизна настройка.

Didko

Цитат на: Продуцентът;94208Според серията, в някои влагат по-качествени материали. ;)
Аз лично съм привърженик на единичният бляк ултра заради дългата "шийка" и възможността за по-прецизна настройка.
Да де и аз съм с такъв, ама може би скоро ще ми се наложи да го сменя с поне двоен, та си мисля дали ще има същия ефект на усилване, ако сложа 4-рен и ползвам 2 порта...?

dzumba

Цитат на: Didko;94201Съжалявам за невежеството, но каква е логиката сигнала от 1 изход от четворен конвертор да е по-силен от моно?
По всяка вероятност,защото има още едно стъпало!При двойните,понеже на някои модели липсва,работят по зле от сингълите!Справка-двоен Инваком,работи по зле от всеки друг единичен конвертор!По зле няма!

дтв-бг

Цитат на: plmko;94178Искам да изкажа благодарност на колегите О Пепи и Ники ,днес дойдоха в къщи и ми настроиха антената Триакс110 и мултифийд 9Е 13Е 16Е 19Е 23Е 28Е .Резултатът беше много добър (на 19Е ми излезе 1Н лъча )Или да цитирам Дзумбата ''Слагаш 19 в средата и си готов,врабчетата си заемат точно местата по държача!От 9 до 29 всичко излиза,със доста проблеми само на 28!''Точно това направихме и точно това се получи .Единствения въпрос който остана е дали с по читав конвертор на 28Е ще има по добри резултати

значи ли, че на 28Е с TD110 имаш програми, които насичат или не се приемат и кои са те
с какъв конветор и diseqc си
питам щото искам да правя мултифийд с TD88 за 13Е, 23Е, 28Е, 39Е

dzumba

Ако искаш да правиш мултифид ,ще стане,но няма да гледаш почти нищо от 28 и 39!

дтв-бг

ти пробвал ли си този вариант
13 - 39 големия интервал ли е проблема или големината на антената

dzumba

И двете по равно!

themaster301

Проблема е наи вече в големината на антената,за 28Е.
Парабола 2.2 м. + Multi Satellite Positioner Pace MSP-995 + Mut@nt HD51 + TBS 6903 Professional DVB-S2 Dual Tuner PCI-e Card.

Въйко

Цитат на: Продуцентът;94208...Аз лично съм привърженик на единичният бляк ултра заради дългата "шийка" и възможността за по-прецизна настройка.
На шота се вижда кога си го писал, гаранция че няма да си му привърженик повече след "случката" при която един ментак утрепа супер-хипер-мега-гига блек утрата барабар и един супер прехвален Триакс.
Въпреки че се оплесвам от темата ще споделя за какво става дума.
На определени трнспондери Блек Ултра-12,7дБ, Триакс 005-13,3дБ, ментак ама от най-ментаците и нарочно не казвам марката- 14дБ.
С Ултра АРД на 1Н забрави просто, няма никой.С Триакса вече се показа сечейки зверски.С ментака баца.Няма значение ниски средни или високи честоти, ментака ги смаза като нека се има предвид че съм го отварял по ред причини и т.н.
Който не вярва да слага 200 кинта на масата, да си носи ултра-мултра или 005  и се качваме при антената.Предарително си сипете газ или си вземете обратен билет защото на автостоп вече никой не спира а после пари на заем за път няма да дам.
aatns
gmkd

dodo_pv

Цитат на: dzumba;94233По всяка вероятност,защото има още едно стъпало!При двойните,понеже на някои модели липсва,работят по зле от сингълите!Справка-двоен Инваком,работи по зле от всеки друг единичен конвертор!По зле няма!
Можеш ли да дадеш някой ден какъв е тока на quad-конвертора на invacom, да видим тая работа със стъпалата, ако не те затруднява? Идеята ми е да спестя едни 135 лева.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания