Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена Тriax TD110

Започната от Сандокан, Юни 22, 2009, 04:28:53 PM

« назад - напред »

Triax

Цитат на: Продуцентът;60737Ако имаш предвид, че тук ще я пуснете на двойна цена... не се и съмнявам.
Едва ли...на запад цената й е около 150Е...при нас маржовете са доста по-ниски... а доставната цена от Триакс е двойна в сравнение със стоманената... ;)

Цитат на: Ooo_Pepi;60745Откакто му я тури Нацко не знам да е правена профилактика.
Моята парабола откакто съм я турил 1996-та не съм правил никакви профилактики па не ми е излетяла а на всичкото отгоре си лови спътниците.
И аз карам ауди и през месец му правя профилактичен преглед, особено на гуми, джанти и окачване, затова е здраво. Ако го карам в Германия едва ли ще ми се налага да правя преглед повече от веднъж в годината. Всичко се прилага според условията на ползване. А твоята антена си е БТР, не му трябва преглед... :;803

дтв-бг

колко точно тежи TDS110 - рефлектор и задна плоча
някой знае същото, но за TDA110
въобще алу версията оправдава ли с нещо повечето пари

Triax

Без конвертора ТД110 тежи 8,8кг. Алуминиевата е с 1-2кг по-лека. Усилването им е едно и също, разликата е че алуминиевия рефлектор е вечен... :)

Питагор

Цитат на: Triax;72422Без конвертора ТД110 тежи 8,8кг. Алуминиевата е с 1-2кг по-лека. Усилването им е едно и също, разликата е че алуминиевия рефлектор е вечен... :)

A не е ли по-лесно алуминиевия Триакс да се изкриви . ;;573

Въйко

Много ясно,за това не се използва за външна употреба а само вътре в стая :lol15:
aatns
gmkd

Triax

Цитат на: Въйко;72427Много ясно,за това не се използва за външна употреба а само вътре в стая :lol15:
;;513 и задължително е да е с усилени стени с 1м бетон...

Стоян6

А тавана трябва да е тип кабрио.Включваш приемника и тавана се сгъва и прибира за да се открие небето над антената.Веселба голяма!
<75E...30W>1.50 парабола,INVACOM Fibre Optical, мотор Strong SRT А18+,позиционер Strong SRT V50, VU+solo 4K; EDISION Piccollo S2+T2/C H.265 HEVC

Въйко

AБе Вальо,сега се сетих да питам.Триакс на вторични как го изкупуват,като желязо или цам :e060:  ;;585
aatns
gmkd

Triax

Не знам, питай вторични...;)

petkoshop

Колеги, искам да сложа мултифийд на Триакс 110. До сега съм ползвал мотор и мултифиида е новост за мен.  Интересувам се основно от HD-каналите на 28, 23, 19 и 13. Местоположението ми е на 23.10 И,а приемника -ДМ800. От четенето до тук ми стана ясно че трябва да ползвам оригинална рейка на триакс за 4 конвертора. Въпросите ми са следните:
1.Кой от спътниците трябва да ми е централен за оптимално качество? С изключение на Астра 1H ще се загуби ли и друго?
2.Чета че рейката покрива 20 градуса. В такъв случай може ли да се добави и 9Е (интересува ме най-вече Platforma HD и HelloHD) без да се удължава рейката. Ако става- кой трябва да ми е централния спътник в този вариант. От къде да си намеря държач за петия конвертор?
3. Препоръчайте ми единични конвертори за мултифийда ако е възможно.
4.Какъв ключ трябва да използвам при положение ще включвам в системата и сигнала от стационарна антена на 39И?
Благодаря предварително.

plmko

Здравей аз съм с Триакс110 дисек  и ДВ800 само че при мен са 4 спътника 19 16 13 и 9 16 ми е централния.На 19 само френските ХД не ги ловя колегата О Пепи твърдеше че с по добра настройка може и те да излезат...За Дисек най добрите конвертори са Алпс ,а ключа го купих от Ники .Като цяло съм доволен даже се замислям за още една антена дисек .Ако му звъннеш на Ники ,със сигурност ще ти помогне и с техниката а и с настройките .Успех ;;650

Ooo_Pepi

Гледай сега как е при мен и ще ти се изяснят нещата като видиш някоя и друга снимка:

При мен 19Е е кажи речи в центъра, има значение от коя страна го слагаш от тая гледна точка кои спътници искаш да ловиш.
Както виждаш аз след 23,5Е нямам конвертори макар да имам мегдан на рейката, ама нали виждаш клони на един бор зад конверторите... е затова нямам.
Ти можеш да използваш същата подредба на конверторите и след 23,5Е да добавиш 28Е и да видиш дали нивото на сигнала те устройва.
Ако ти е задоволително това е твоя мултифийд, ако обаче 28Е не те устройва тогава конв. за 19Е го изместваш от другата страна на рейката (където сега е 16Е).
По този начин ще ти се усили 28Е, но е възможно 9Е да ти е на ръба или хич да не ти излезе. Не съм го пробвал това трябва да го пробваш.
Има и друг момент... ще прочетеш коментари от сорта на: ще ти излезе, гаранция давам или подобни... не е въпроса само да ти излезе.
Идва пролет а с нея и пролетните дъждове... не е въпроса като завали първия дъжд и седнеш да гледаш да кажеш: е*а му мамата 5 конвертора имам 2 спътника ловИМ :lol15:
Въпроса е като седнеш да гледаш и завали дъжд да ти избягат само слабите честоти така, че си е въпрос на опити и тестове.
Почти съм сигурен, че ако нямах бор зад антената и добавя конв. на 28Е и разбира се антената не беше тд88 а тд110 щяха да ми излязат всички силни без най-слабите.
Така, че зависи какво търсиш да гледаш, имай предвид, че щом си решил да правиш мултифийд ще се наложи да направиш някой компромиси.
Няма как да изкараш много спътници и най-слабите да ти излизат.
В твоя случай на избор имаш слаби на 28Е на 23,5Е и на 19Е другите два дето искаш да гледаш са силни.
По въпроса какви да бъдат конверторите... щом ще имаш спътници през 3-4 градуса ще ти трябват конвертори с малък облъчвател каквито са алпсовете на снимката ми за 13Е и 16Е.
Както се вижда на нея може някой конвертори да са ти с големи облъчватели, зависи.
Пети държач може да си вземеш от там от където ще си купиш рейката и конверторите а дисек ключа може да ти е centauri като тоя.
За да ти излезе всичко добре се иска време, спокойствие, мерак и опити :D
А на колегата plmko тая година като се стопли времето, лично ще отида до тях (знам къде живее :D) някоя събота или неделя и ще му настроя антената да хваща и франсетата в хд на 1Н ;).
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

petkoshop

Цитат на: Ooo_Pepi;92039Гледай сега как е при мен и ще ти се изяснят нещата като видиш някоя и друга снимка:

При мен 19Е е кажи речи в центъра, има значение от коя страна го слагаш от тая гледна точка кои спътници искаш да ловиш.
Както виждаш аз след 23,5Е нямам конвертори макар да имам мегдан на рейката, ама нали виждаш клони на един бор зад конверторите... е затова нямам.
Ти можеш да използваш същата подредба на конверторите и след 23,5Е да добавиш 28Е и да видиш дали нивото на сигнала те устройва.
Ако ти е задоволително това е твоя мултифийд, ако обаче 28Е не те устройва тогава конв. за 19Е го изместваш от другата страна на рейката (където сега е 16Е).
По този начин ще ти се усили 28Е, но е възможно 9Е да ти е на ръба или хич да не ти излезе. Не съм го пробвал това трябва да го пробваш.
Има и друг момент... ще прочетеш коментари от сорта на: ще ти излезе, гаранция давам или подобни... не е въпроса само да ти излезе.
Идва пролет а с нея и пролетните дъждове... не е въпроса като завали първия дъжд и седнеш да гледаш да кажеш: е*а му мамата 5 конвертора имам 2 спътника ловИМ :lol15:
Въпроса е като седнеш да гледаш и завали дъжд да ти избягат само слабите честоти така, че си е въпрос на опити и тестове.
Почти съм сигурен, че ако нямах бор зад антената и добавя конв. на 28Е и разбира се антената не беше тд88 а тд110 щяха да ми излязат всички силни без най-слабите.
Така, че зависи какво търсиш да гледаш, имай предвид, че щом си решил да правиш мултифийд ще се наложи да направиш някой компромиси.
Няма как да изкараш много спътници и най-слабите да ти излизат.
В твоя случай на избор имаш слаби на 28Е на 23,5Е и на 19Е другите два дето искаш да гледаш са силни.
По въпроса какви да бъдат конверторите... щом ще имаш спътници през 3-4 градуса ще ти трябват конвертори с малък облъчвател каквито са алпсовете на снимката ми за 13Е и 16Е.
Както се вижда на нея може някой конвертори да са ти с големи облъчватели, зависи.
Пети държач може да си вземеш от там от където ще си купиш рейката и конверторите а дисек ключа може да ти е centauri като тоя.
За да ти излезе всичко добре се иска време, спокойствие, мерак и опити :D
А на колегата plmko тая година като се стопли времето, лично ще отида до тях (знам къде живее :D) някоя събота или неделя и ще му настроя антената да хваща и франсетата в хд на 1Н ;).
Много изчерпателен отговор. Благодаря, ще изпробвам всеки твой съвет и ще пиша за резултата. ;;650

Енигма

Астрата на 19* ми излиза всичко без проблеми само малко настройка иска 28* с Триакс110.

vauzunov

Цитат на: Енигма;92066Астрата на 19* ми излиза всичко без проблеми само малко настройка иска 28* с Триакс110.

Ето този вариант искам да направя но се чудих дали ще мога да изместя държача наляво.Явно става:hammer:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания