Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

2 Телевизора - искам Кабелна + Сателитна ТВ и на двата...

Започната от Нексус, Ноември 06, 2013, 01:25:56 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Нексус

Живеем в Швейцария и отдавна отлагам купуването на сателитна чиния. Заедно с интернета получаваме по кабел и кабелна ТВ с всички местни канали.

Искам - вие ще кажете дали е възможно - да купя една сателитна чиния + приемник (за момента мисля, че ще бъде БулсатКом HZD210) + техния стандартен пакет и да мога на двата ТВ (единия в хола на 1ет, другия в спалнята на 2ет) да гледам както кабелните канали, така и тези от сателита?

Съвети и идеи как да постигна целта ще са ми много полезни. Благодаря.

Triax

Ще ти трябват два приемника, два диплексера и две sat/tv розетки (или 4 диплексера).

Нексус

Цитат на: Triax;287431Ще ти трябват два приемника, два диплексера и две sat/tv розетки (или 4 диплексера).

Имам само една точка/розетка за кабелната: значи ще трябва да добавя и един сплитер?

1 сплитер (кабелната до двата ТВ)
2 диплексера (по един за всеки ТВ)
2 приемника (по един за всеки ТВ)

Допълнителен въпрос - трябва ли задължително да взема приемника на БСК или може и с други? Също така - има ли значение кабела от розетката/чинията до приемниците? Ако да, какъв вид е за препоръчване?

Мерси!

oldman

Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

Виктор

Разделят и обединяват сателитен и ефирен сигнал.

Васил

Цитат на: Нексус;287435трябва ли задължително да взема приемника на БСК или може и с други?

Мерси!
Трябва.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

Нексус

Цитат на: Васил;287445Трябва.

Форума няма много високо мнение за тия приемници, но в края на краищата - колкото плащаш, толкова получаваш и не трябва да се оплаквам много.

Значи горе-долу плана за действие ще е следния:

1 сплитер ще пусне 2 кабела от розетката за кабелна ТВ: по един до всеки ТВ
1 сплитер ще пусне 2 кабела от чинията за Сателитната ТВ: по един до всеки ТВ

преди приемниците ще има по един диплексер, в който влизат 1сателитен+1кабелен, и излиза 1 (обединен) кабел в който захранвам приемника. :s101 Приемника, на свой ред е забоден с HDMI в телевизора за който е предназначен... Правилно ли се ориентирам?

Raziel

Цитат на: Нексус;2874481 сплитер ще пусне 2 кабела от чинията за Сателитната ТВ: по един до всеки ТВ

Само тук ползвай двоен конвертор, а не сплитер.

Triax

Надявам се от тази схема да ти стане ясно.

Както са ти писали по-горе, ползваш двоен конвертор, а кабелната я разклоняваш със сплитер.

oldman

Цитат на: Triax;287533Надявам се от тази схема да ти стане ясно.

Както са ти писали по-горе, ползваш двоен конвертор, а кабелната я разклоняваш със сплитер.

Дай схема с два сателитни приемника, да видим как се свързват тогава диплексорите.
Не е ли по-логично да се раздели само сигналът от кабелната, а от чинията да се пуснат отделни кабели за сателитната телевизия?
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

yavor1

Цитат на: oldman;287543Дай схема с два сателитни приемника, да видим как се свързват тогава диплексорите.
Не е ли по-логично да се раздели само сигналът от кабелната, а от чинията да се пуснат отделни кабели за сателитната телевизия?
И как да стане твоята далавера, като колегата е под наем и няма как да пусне допълнителни кабели в апартамента ;)

register

можеш да си сложиш само една чиния и с по-малко окабеляване да вържеш повече телевизори и приемници
чети тук а схемата е тази

Joe

Защо ми се струва, че човека иска КАБЕЛНА телевизия и БУЛСАТКОМ?
Вие всички давате схеми за ЦИФРОВА ЕФИРНА ТВ и БУЛСАТКОМ. Поне виждам нарисувани антенки за ефирен сигнал.

Иначе не може ли просто да си раздели сигнала на кабелната ТВ със сплитер или там каквото се казва, а на БУЛСАТ да сложи един двоен конвертор с два приемника?
Не зная какъв му е ТВ, но ако има повече от един HDMI вход например, може в единият да пъхне БУЛШИТА, а в другият Кабелната.

Triax

Цитат на: oldman;287543Дай схема с два сателитни приемника, да видим как се свързват тогава диплексорите.
Като я видиш двойно и става за 2 сат.приемника. ;)
До 4 (че и 8бр) приемника няма нужда от мултиключ. От конвертора + кабелната в диплексера - > кабел -> розетка в стената, от която си вземаш който сигнал искаш...това е...
Като пуснеш отделни кабели от антената, няма да имаш нужда от диплексери. ;)

Цитат на: Joe;287568Защо ми се струва, че човека иска КАБЕЛНА телевизия и БУЛСАТКОМ?
Вие всички давате схеми за ЦИФРОВА ЕФИРНА ТВ и БУЛСАТКОМ. Поне виждам нарисувани антенки за ефирен сигнал.
Защо ми се струва, че нямаш представа, че ефирния и кабелния сигнал се разпространяват в един и същ диапазон...

Joe

Имах предвид - предложените схеми ми се струват за твърде сложни.
Сигнала на кабелната може да се раздвои след розетката.
А за Булсата така или иначе му трябват два приемника, с два кабела.
Човека има 1 розетка с по 1 изход само, от където трябва да се вземе сигнал. Цялото окабеляване трябва да стане вътре в къщата. Не вярвам общината да му разреши да провеси кабели по цялата сграда. Като знам какви са законите там. То дали и сателитна чиния ще му разрешат да сложи.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания