Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Шеринг сървър за Samsung Smart TV

Започната от Valebo, 05-11-2013, 21:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bu12tras

Колега какъв ти е таблета и другия телефон , ако си с андроид когато пуснеш филма в инфото трябва да имаш едно меню в дясно като еквалайзер като го натиснеш ти дава информация и да си избереш с колко да ти се стриймва видеото и да си избереш субтитри

ако си с iPad или iPhone, някой път не тръгват субтитрите автоматично и трябва да се зададат ръчно ,при тях се избират още преди да пуснеш филма, има едно малко кръгче с i в дясно на картинката на филма отиваш там и по същия начин както на андроид си избираш .

Олег Стефанов

Цитат на: hitman;320618Колега какъв ти е таблета и другия телефон , ако си с андроид когато пуснеш филма в инфото трябва да имаш едно меню в дясно като еквалайзер като го натиснеш ти дава информация и да си избереш с колко да ти се стриймва видеото и да си избереш субтитри.

Здравей, с таблет Самсунг Галакси Таб 2 и с галакси С2 и с галакси с 4 мини, не се пускат по никакъв начин субтитрите, а на моя галакси с4 си вървят и си има меню и всичко. Ето как изглежда да таблета по време на филма и преди да пусна филма:

Както виждаш, нямам такова меню, като твоето при мен.

ДимитърНЕ

Цитат на: Олег Стефанов;320658Здравей, с таблет Самсунг Галакси Таб 2 и с галакси С2 и с галакси с 4 мини, не се пускат по никакъв начин субтитрите, а на моя галакси с4 си вървят и си има меню и всичко. Ето как изглежда да таблета по време на филма и преди да пусна филма:

Както виждаш, нямам такова меню, като твоето при мен.

Кликни върху "subtitles" и го промени да е различно от "null" ;)

mistreated

Сървърът си работи без проблем и на всеки енигма2 приемник с dreamplex.

Олег Стефанов

Цитат на: ДимитърНЕ;321078Кликни върху "subtitles" и го промени да е различно от "null" ;)

Нищо не става, то си пише, че няма субтитри. Всеки път като натисна No Subtitles, излиза още един ред No Subtitles.

ivandz

Току-що се свързах със сървъра на Valebo и всичко върви без проблем!
Благодаря! ;;650
VU+Uno 4K Parabola 1.40 (90Е-34W)

ДимитърНЕ

Цитат на: Олег Стефанов;321382Нищо не става, то си пише, че няма субтитри. Всеки път като натисна No Subtitles, излиза още един ред No Subtitles.

Ми да де - то пише ,че няма а дефакто тогава излизат

дивманиак

Заглавието на субтитрите трябва да е същото като заглавието на филма.

КоКоОо

Цитат на: ivandz;321494Току-що се свързах със сървъра на Valebo и всичко върви без проблем!
Благодаря! ;;650

+1 Всичко върви безупречно макар че живея в Гърция а тук на куца.
Благодаря много

mr_joker

Всичко тръгна ок, но субтитрите във 3D филмите се виждат разместени.
 Проблема е че 3D филмите са H-SBS или Half-SBS за Side-By-Side съдържание а субтитрите са за H-TAB или Half-TAB за Top-And-Bottom съдържание. Може ли да го оправиш проблема.

П.С.
 шернах ти моя сървър. надавам се всичко да е ок.

Valebo

Цитат на: mr_joker;323882Всичко тръгна ок, но субтитрите във 3D филмите се виждат разместени.

Този проблем го имат само тези които гледат на LG. При Samsung всичко си е наред.

mr_joker

Ех гадно. А има ли начин да експериментираш така, че да се виждат правилно и на LG и Samsung. Примерно за определен филм, който избереш да го тестваме с различно подаване на субтитрите.

При мене в 2Д режим картината е разделена на две - ляво и дясно.
 Субтитрите на телевизора ми дава 3 възможности:
  - без субтитри;
  - Непознат (SRT) - в 2D вариант се появяват най-отдолу върху картината и се виждат правилно а в 3D вариант разместени хоризонтално;
  - VOBSUB - в 2D вариант се появяват вградени два пъти едни и същи - отгоре и отдолу а в 3D вариант разместени хоризонтално;

Според мене точно тука е проблема, че субтитрите не са вградени за всяка от картините - ляво и дясно а са отгоре и отдолу. Явно самсунга коригира проблема а LG-то разчита на правилно подаване на съдържанието.

Моля, да тестваме за да можем да гледаме с всички марки телевизори.

wlad_69

Цитат на: mr_joker;323906Ех гадно. А има ли начин да експериментираш така, че да се виждат правилно и на LG и Samsung. Примерно за определен филм, който избереш да го тестваме с различно подаване на субтитрите.

При мене в 2Д режим картината е разделена на две - ляво и дясно.
 Субтитрите на телевизора ми дава 3 възможности:
  - без субтитри;
  - Непознат (SRT) - в 2D вариант се появяват най-отдолу върху картината и се виждат правилно а в 3D вариант разместени хоризонтално;
  - VOBSUB - в 2D вариант се появяват вградени два пъти едни и същи - отгоре и отдолу а в цвариант разместени хоризонтално;

Според мене точно тука е проблема, че субтитрите не са вградени за всяка от картините - ляво и дясно а са отгоре и отдолу. Явно самсунга коригира проблема а LG-то разчита на правилно подаване на съдържанието.

Моля, да тестваме за да можем да гледаме с всички марки телевизори.
Така както си го описал явно субтитрите не са в подходящ формат за съответния 3D филм. SRT няма как да станат, защото са текстов файл и се размазват в  3D режим, а вградените са за over/under режим. Според описанието ти обаче режимът на филма е side by side (в 2D са две еднакви картини една до друга), което ще рече, че и субтитрите трябва да са разделени хоризонтално за всяка една от двете страни. Това се получава когато нормални SRT субтитри се конвертират до  idx/sup файл, който работи и за side-by-side , и за over/under режим на  3D филми. Но това няма как да го коригираш, защото самият idx/sup файл явно липсва тук. Не съм гледал още 3Dфилми от valebo, но предполагам, че това е проблемът, а не е марката телевизор. Има ли го този проблем при всичките  3D филми?

П.С. Само да поясня, че idx/sup файл всъщност са два отделни файла - ИМЕ НА ФИЛМ.idx + ИМЕ НА ФИЛМ.sup, които много лесно се генерират с една програмка наречена 3D Subtitler.

mr_joker

Да има го при всички 3D филми които тествах от Valebo, защото всички са на режим side by side (в 2D са две еднакви картини една до друга), а субтитрите са в режим over/under режим (един над друг).

Единия вариант е Valebo да добавя при местоположението на филма и тези idx/sup файлове генерирани от srt файла с програмката 3D Subtitler за която говориш, но не съм тествал.

Другия вариант е ако той лично мачка файловете да го прави за over/under режим , което си е доста по-трудоемка задача.

Надяваме се Valebo да окаже съдействие :c040:

Valebo

Момчета , не се мъчете повече. Всичко е от приложението на ТВ, има бъг. Добавил съм idx/sup файловете почти на всички филми. Със старата версия v,1.002 си ги плейваше , а с тази версия v.1.006 не тръгват. Днес видях ,че са пуснали тестова версия v 1.014  , но кога ще я пуснат на samsung app .BG , не се знае.

Между другото , някой ако знае как да поскарам IPTV по директориите да ми каже.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания