Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Изграждане на ИП видеонаблюдение

Започната от хакеракн, Септември 27, 2013, 08:58:23 AM

« назад - напред »

Emo75

От интерес...тези ИП камери в мрежа как се държат ? Колко надежна е цялата работа, има ли забивания или някакви други неща, които трябва да се имат в предвид ?  
/ В момента в къщата имам ДВР - 8 канален с 6 камери и работи изключително стабилно ! /
Vu+ SOLO2 ; DM800SE ; DM800 ; DM500 ; SONY KDL-46HX720, LG 42LD750
Toroidal 90 {42E; 39E; 28,2E ;23.5Е; 19E; 16E ; 13E;10Е: 9E; 7E; 4,8E; 0,8W; 4W} ; TRIAX110 {75E<-->30W}; offset 140; EMP 16:1 ; EMP 9:1

klintan

От две седмици ги тествам IP камерите за момента нямам забивания работят стабилно.

garanciq

Цитат на: klintan;279167От две седмици ги тествам IP камерите за момента нямам забивания работят стабилно.
Кой модел са?Имат ли и микрофон?

tchefo

Няма да има много камери с микрофон защото е незаконно да записваш звук от видеонаблюдение ;;650

klintan

микрофон нямат но имат вход за микрофон

ROCCO

Цитат на: tchefo;279192Няма да има много камери с микрофон защото е незаконно да записваш звук от видеонаблюдение ;;650

Има ги , при това са скрити камери, за да са извън закона, но тези, които са си слагали такива, после са фалирали! Защото си гонят най-добрите работници, понеже послушниците не говорят много....! ;;650  И все пак , обърнете внимание, от къде , ще се гледат тези камери, наистина трафика е важен, поради което, аналоговите с DVR , са по стабилни.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bate_dino

Цитат на: oldman;27909340 камери по 2 мегабита си е сериозен трафик. По интернет май няма да стане.
За това най-добре е да има локален сървър, който да записва, а клиентите през интернет си достъпват сътветния поток от една или група камери, като потока зависи  от броя клиенти и броя камери които се гледат. Грубо  казано около 2 Мbps на камера.  Най-голямо натоварване има при прегледа на записи.  Повечето клиетски софтуер позволява да се настройва каква е скоростта на връзката - DSL, LAN, Local и т.н. В момента имаме отдалечена  система с 60 IP камери и една с 30, от които повечето са 4 или 5 мегапикселови. В клиентската част има две PC-та на едното се наблюдават 7-8 камери в реално време, на второто тече преглед на архива за една или две камери.  Трафика който достигаме е максимум е 30-40 Mbps.
Освен това, софтуера който ползвам има и опция да се инсталира web услуга, който на практика облекчава трафика, защото видеото се обработва на сървъра и се визуализира серия от snapshot картинки.

Цитат на: tchefo;279192Няма да има много камери с микрофон защото е незаконно да записваш звук от видеонаблюдение
Повечето нови камери или имат вграден микрофон или може да се монтира допълнително. Няма проблем и за записа, защото софтуера поддържа само слушане в реално време и не позволява запис.

хакеракн

Искам да си направя NVR от обикновено PC. Този NVR ще се гледа локално във единия ни офис във Пловдив т.е трафика ще е само локален. И да достигне 100 Mbps няма проблем. 40 кам*2Мbps=80 Mbps
Камерите ще се гледат в реално време през NVR, като в същото време ще се прави и запис на стрийма от всяка камера. Задължително е да има и аудио което да идва от камерите. (За което служителите ни са информирани).
Също така се налага камерите да се гледат и от централния ни офис във София.

От написаните до сега отговори не получавам ясен отговор на моите въпроси:

1. Какъв софтуер трябва да инсталирам на компа който ще изпълнява ролята на NVR ?

2. Софтуера който ще инсталирам има ли различни части например : сървърна и клиентска част ?

3. Колко човека едновременно могат да гледат NVR (PC) ?

4. С какви параметри трябва да бъде компютъра който ще изпълнява ролята на NVR ?

5. Начина на свързване на посочените по на-зад в коментарите камери е :
камерите се свързват към суича чрез RJ-45 по който се предават видео+ аудио към NVR. На NVR става компресията на сигнала. Клиентите достъпват камерите като напишат ИП адреса на NVR (PC) а не на всяка отделна камера ????

6. Какъв трябва да бъде канала за интернета за да може NVR да се гледа в реално време от централният ни офис в София ?

Прикачил съм схема как според мен ще се свържат камерите, ако има грешка моля поправете ме.
Благодаря на всички за съветите до сега.

mit

Втора лан карта на компютъра (NVR), втори суич и на него закачаш клиентите...
И по твоя начин става но по моя е по-добре.

boyan88

без микрофон
с микрофон
Софтуера е безплатен, за клиент става всеки един браузър, със смъртфон не съм пробвал как е но нищо не пречи да се инсталира и да се тества.
Връзката на NVR със суича е добре да е 1G, по добре си търси суич 48х100+2x1000
Your Smart Linux TV Player

bate_dino

Цитат на: boyan88;279695Връзката на NVR със суича е добре да е 1G, по добре си търси суич 48х100+2x1000
Аз бих препоръчал локалните клиенти също да са на гигабитов порт.
Относно софтуера. Избирай и тествай това което ти се предлага от производителя на камерите. В повечето случаи може да ти свърши работа. Може да прегледаш и страничните производители като milestone, nuoo, exacq и други, но там трябва да си планираш бюджет за лицензите и да се съобразяваш поддържаните от тях камери. Тези производители предлагат и тестови версии .  На сайтовете на всеки софтуерен продукт има информация за изискванията . Накратко казано е желателно да се наблегне на повечко RAM и дисково пространство.
Машината ни която е с 60-те камери е с Xeon E5450  @ 3.00GHz и 8 GB RAM и закачен към нея SAS Storage масив. Операционнат система е Линукс.

някой

А пък за zoneminder никой нищо не казва.

mit

Е какво да казва..?
Юбикуити са си направили софтуер за камерите ,безплатен е има поддръжка ,имат ъпдейти и на фирмуеъра на камерите и на NVR софтуера.
Защо ти е да променяш работещо нещо..

Проблемите с видеонаблюдението  обикновено са свързани с това че няма кой да го гледа и машините се ползват не по предназначение.

james_1

Имам повече от 2 години ип камери във нас и съм много доволен.2 вънка и 2 вътре.Двете външни са различни едната е foxcam другата apexis.И двете през деня се виждат добре но вечерта foxcama кляка.Пуснал съм ви тестово да видите.
193.110.216.231:85
193.110.216.231:86
user: james
pass: james

klintan

http://213.91.146.6:83/WebCam.html
user: user
pass: user
И от мен една тестова камера за няколко дни .Разстоянието до бариерата е около 50 метра.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания