Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Изграждане на ИП видеонаблюдение

Започната от хакеракн, Септември 27, 2013, 08:58:23 AM

« назад - напред »

Aries

Мен ме интересуват камерите на D-Link, някой ако ги е ползвал да сподели или ако продава употребявани.

BOBIKAT

Колеги, спрях се на тези 2 камери и този мрежов ресивер. Преди да правя поръчка, моля някой, който разбира да се изкаже по въпроса дали стават. Целта ми от външните камери е, ако някой направи нещо по колата, евентуално после на записа дали ще може да му се види лицето със зуум. Вътрешната ще е, ако евентуално решат да крадат, ама то освен масите и столовете няма какво.;;573
Прилагам и снимка, как мисля да са разположение камерите.

Камерите: :clickme и :clickme
Ресивера: :clickme
Очаквам и други предложения в този ценови диапазон.:s101
In the beginning was dark, and then bang...

mit

Само за позициите ще ти помогна набързо,
камерите отвън да са под стрехата - таванен монтаж ,защото от стената до климатика няма да виждат витрината.
Оосвен това се монтират така че да се пазят една - друга.
Вътрешната да се монтира в ъгъл от страна на стъклата защото така предложена е в контраажур и ще виждаш как Господ излиза от светлината...
Ако камерите са на голяма височина ще гледаш темета а не лица.
;)

BOBIKAT

Цитат на: mit;292013Само за позициите ще ти помогна набързо,
камерите отвън да са под стрехата - таванен монтаж ,защото от стената до климатика няма да виждат витрината.
Оосвен това се монтират така че да се пазят една - друга.
Вътрешната да се монтира в ъгъл от страна на стъклата защото така предложена е в контраажур и ще виждаш как Господ излиза от светлината...
Ако камерите са на голяма височина ще гледаш темета а не лица.
;)

Един може би глуповат въпрос. Ако 2-те камери не ги сложа под терасите, ами вътре, застопорени на колоните до прозорците, при положение че отвън си има светлина, дали  ще е добре? Лявата да гледа надясно и другата обратно, под ъгъл. Малко над надписите БОБИКАТ?

mit

Камерите са с диоди което прави въпроса наистина глуповат..
Нощем ще се самозаслепяват...
За външен монтаж са и ако ги разположиш да се пазят една друга  - няма от какво да се притесняваш.
Под козирката ще е от полза и срещу дъжд и сняг.

BOBIKAT

Надявам се, последен въпрос. За да не пречи крушката на камера 1, трябва ли камера 2 да е в права линия между кам1 и крушката? Или крушката няма да попадне в обектива?

mit

Камера 1 както го разбирам аз има задължение да гледа обстойно- паркомясто , което директно я извежда към улицата и я навежда надолу.
Самоохраната на периметъра не означава да се гледат камерите една друга , а да се обезпечи с наблюдение достъпа до тях.
Просто ги сложи както ти казвам.
Като ти изгреят ще имаш възможност да ги нагласиш оптимално.
И другия път си купи камери с вариообектив.
;;650

BOBIKAT

Цитат на: mit;292083Камера 1 както го разбирам аз има задължение да гледа обстойно- паркомясто , което директно я извежда към улицата и я навежда надолу.
Самоохраната на периметъра не означава да се гледат камерите една друга , а да се обезпечи с наблюдение достъпа до тях.
Просто ги сложи както ти казвам.
Като ти изгреят ще имаш възможност да ги нагласиш оптимално.
И другия път си купи камери с вариообектив.
;;650
Мерси. Все още не съм ги поръчал де, просто се спрях на тези. Какъв е тоя вариообектив? Zoom ли?

mit

BOBIKAT

Цитат на: mit;292098Вероятно ще кажеш че е скъпо ,но :clickme

Толкова ще ми излезат 3-те камери плюс записвачката.;;650

атанас78

Пич копуваш ip камери и един стар комп. иси решаваш всичко.Аз съм така вече 5 години

атанас78

Цитат на: атанас78;296030Пич копуваш ip камери и един стар комп. иси решаваш всичко.Аз съм така вече 5 години

http://www.ebay.it/itm/IP-CAMERA-TELECAMERA-WIRELESS-WIFI-VIDEOSORVEGLIANZA-WI-FI-CAM-MOTORIZZATA-/170969201371?pt=Telecamere_da_sorveglianza&hash=item27ce8efadb&_uhb=1

Дидо_Д

Не съм много на ясно с видео наблюдението, само от обща култура.
 Решил съм да сложа две IP cam това е модела http://www.veos.bg/?mode=&mode=&act=c&cid=55&id=1297, идеята ми е мога ли да ползвам  този рутер за суич, защото портовете му са свободни http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLWR842ND и какъв софт ми е нужен за запис на компа и гледане в реално време през смартфон с андроид.
офсет 80см. ZHD200 - 13°E, 16°E , 19,2°E, 39°E, Vivacom IPTV
Руски форум - питаш и ти отговарят с въпрос.
Български форум - питаш и всички ти обясняват колко си прост.

om63

Цитат на: Дидо_Д;305748Не съм много на ясно с видео наблюдението, само от обща култура.
 Решил съм да сложа две IP cam това е модела http://www.veos.bg/?mode=&mode=&act=c&cid=55&id=1297, идеята ми е мога ли да ползвам  този рутер за суич, защото портовете му са свободни http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLWR842ND и какъв софт ми е нужен за запис на компа и гледане в реално време през смартфон с андроид.

всеки комутатор ще свърши работа.
на втория въпрос гугъл ще Ви отговори търпеливо и изчерпателно.
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания