Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

И все пак вр.Ботев ще излъчва DVB-T.

Започната от Huligan4o, 12-08-2013, 12:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gogyto

Много интересно, и аз това до сега гледах предавател по предавател и нема съвпадение ;;601
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

uplevel

@Миро-Миро

Not only tv Scart се казва, но и с други китайчета е пак същото , на Тв Sony 40W4000 пак ги хващам въпросните честоти, със Raspberry Piсъщо, с платка за PC avermedia Quadro 3d също се хващат така че няма дерт в оборудването съгнала си лъчи , даже имам и няколко тунера китайски пръчлета за по 10 лв и те ловят същото, и s HDSDR приложението с тунер RTL2832U , който става като спектроанализатор(голяма дума ), пак сканира че има излъчване на 51 ви и 57 канал в Пловдив(апартамента ми гледа към Стара планина).
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

uplevel

Няма откъде другаде да хващам 51 ви и 57 ми  канал в Пловдив освен от Ботев, не вярвам отвъд Балкана да избива от някой друг предавател:

Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

Didko

Цец0

Цитат на: Didko;269896От Асеновград, вуйче.
Бъркаш се. В Асеновград сигнала е от Снежанка и е на 34, 49 и 58 канал :)

TUISTERa

Потвърждавам... Колкото и да е странно, Асеновград не е в Пловдивския остров, ами в Смолянския...

Sent from my iPhone using Tapatalk

satuser

gogyto

Трябваше да кажа на "Дизела" да разпита, като стигне вр.Ботев тази вечер
http://fivepeaks.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE/

;;573
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

preslav

Цитат на: plevel;269882Няма откъде другаде да хващам 51 ви и 57 ми  канал в Пловдив освен от Ботев, не вярвам отвъд Балкана да избива от някой друг предавател:

Най-вероятно от Априлци.
http://www.predavatel.com/bg/8/apriltsi

теле визионер

И как ще хваща от Априлци, като селището е на 500 м надморска височина и е зад Балкана? Освен да имат някакъв супер мощен предавател. :) ? Последно да уточним за gogyto и preslav - хващат ли се честотите за Плевенска (цифрова) област в Тракия?

gogyto

Цитат на: теле визионер;270105И как ще хваща от Априлци, като селището е на 500 м надморска височина и е зад Балкана? Освен да имат някакъв супер мощен предавател. :) ? Последно да уточним за gogyto и preslav - хващат ли се честотите за Плевенска (цифрова) област в Тракия?

Не, няма как да е от Априлци, вариантите са Правец,Тетевен,Ботев..
Първите два трудно,най-вероятно Ботев..

ivo

Айде не спорете. Както ви каза, колегата Сашо от линка дето беше даден ще се излъчва от вр. Ботев. Тази вечер по канал 1 съобщиха, че ще се правят настройки и монтират антени, тъй като от там се излъчвало за 65 процента от страната. На мен вече ми е ясно, защо се започва толкова късно с работата там. Защото там климатичните условия в момента са повече от идеални. Зимата падна едната от излъчващите мачти. Сега ще я възстановяват и заедно с това ще се слагат нови антени и настройват цифровите предаватели. За това там работата започва от утре и се очаква да завърши до края на месеца. Важното е че ще има излъчване оттам и тия 65 процента от държавата няма да останат "дупки". Ето тук може да видите какво е връх Ботев, какво има на него и останките от претоварената мачта.
http://forum.predavatel.com/viewtopic.php?f=7&t=20861

gogyto

След малко ровене в няколко форума става ясно ,че в края на 2012г късната есен специализиран екип е натъпкал в малката кула на вр.Ботев предавателите за излъчване на цифровата телевизия.Месец-два по-късно през декември на върха се разразява ураганен вятър със скорост над 120-130км/ч, при който както всички знаете вече малката кула набъкана със всичката скъпо-струваща техника рухва.Така през март 2013 когато тръгва разпространението на цифровата ефирна от Ботев няма излъчване, или поне към момента както се твърди има такова с платна поставени в резервна точка на върха, но работещи формално и в тестов режим.От днес започва профилактиката там която ще продължи да края на месеца както очевидно включва и поставяне на нова техника за цифрово ефирно излъчване, като се очаква след 01.09 тя да заработи и да покрие доста по-голяма част на страната.

preslav

Един въпрос.Някой колега от Пловдив в момента приема ли 51к и 57к.

uplevel

51ви и 57 са както преди два дни няма промяна.Както са шотовете.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания