Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

И все пак вр.Ботев ще излъчва DVB-T.

Започната от Huligan4o, 12-08-2013, 12:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

АА

Село Присово е на 5 км. южно от В.Тъново. Поради спецификата на релефа там приемане от Арбанаси няма. DVB-T със сигурност се приема от вр.Ботев. В селата по пътя Севлиево-Габрово, които имат видимост към Ботев също се приема DVB-T от там.
  Честотите на мултиплексите са като за района на Плевен. Антените излъчват в посока североизток - посока Габрово - В.Търново. Това за честотите на мултиплексите и посоката на излъчване е информация от работещите в НУРТС.
  Какво е положението с приемането в момента не мога да кажа без да питам познатите ми в посочените села, които приемаха от там.

gogyto

Цитат на: АА;269589Село Присово е на 5 км. южно от В.Тъново. Поради спецификата на релефа там приемане от Арбанаси няма. DVB-T със сигурност се приема от вр.Ботев. В селата по пътя Севлиево-Габрово, които имат видимост към Ботев също се приема DVB-T от там.
  Честотите на мултиплексите са като за района на Плевен. Антените излъчват в посока североизток - посока Габрово - В.Търново. Това за честотите на мултиплексите и посоката на излъчване е информация от работещите в НУРТС.
  Какво е положението с приемането в момента не мога да кажа без да питам познатите ми в посочените села, които приемаха от там.

Колега ти сигурен ли си в това.
Разстоянието е не повече от 6км (пряка линия) от Арбанаси до Търново.
Никакъв проблем за безпроблемно приемане.
Вярно пресича един връх, но пък с вертикална поляризация.
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

АА

Условията за приемане в различните точки са много различни. Там където живеят моите познати качеството на приемане от Ботев е много над това от Арбанаси. Сигнала от Ботев си върви и в момента. Качеството на приемане в това село от Арбанаси никога не е била добро.

ivo

И на кой канал има злъчване от Ботев, че нещо не схващам и не го хващам.
В момента в Търново се хваща на следните честоти 514, 698 и 770 мегахерца. Това са 26ти, 49ти и 58ми канал. Според справката оттук
http://www.predavatel.com/bg/8/veliko-tarnovo на тези канали се излъчва от Арбанаси. Не се заблуждавай, да сравняваш старото аналогово излъчване от Арбанаси с цифровото. Живея в жк.Бузлуджа в Търново, на ниско място. Едвам хващах Арбанаси и то с антена с усилвател. Сега си стоя в хола и с една флашка DVB T и антенката към нея дето е 10 см си хващам спокойно всичко това от там . Селото ми е Долна Липница. На 40 км. северозападно от Търново - между Полски Тръмбеш и Павликени. Там се приема само Канал 1 и БТВ от вр. Ботев. Сканирах за цифров сигнал тази събота и нямаше нищо. Дори и от Полски Тръмбеш не хвана ретланслатора, който излъчва DVB T. Да не говорим за района на Павликени. Там се приема само от вр. Ботев. Ей сега, ще пресканирам наново, но едва ли ще има нещо. Освен това за какво качество говорим при цифровата телевизия. Тя или я има, или насича или я няма.

gogyto

Цитат на: АА;269726Условията за приемане в различните точки са много различни. Там където живеят моите познати качеството на приемане от Ботев е много над това от Арбанаси. Сигнала от Ботев си върви и в момента. Качеството на приемане в това село от Арбанаси никога не е била добро.

Братче в грешка си, сериозно ти казвам..
Ако беше така щех да го ловя и аз.
Пробвах с 3 антени , два приемника ,че даже и с юсб стик..;;573
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

Б.Борисов

В момента цифрово излъчване от вр.Ботев няма!

Didko

Аз съм родом от Севлиево, а това второто в местоположението ми е едно село на 6км от там. И двете места виждат пряко Ботев, но DVB-T-то идва от село Ряховците.

lubak

Вече написах  няколко пъти НА вр.БОТЕВ ИМА 3БРОЯ ЦИФРОВИ ПРЕДАВАТЕЛИ
NEC  DTU-52/3R6SQ ПО 3КW НА 41,51 И 57 И АНТЕННАТА СИСТЕМА Е НАСОЧЕНА ЗА РАЙОНА НА ПЛЕВЕН.АНАДЪНМО
снимки ли искаш
ps и работят от април 2013

ivo

Плевен не е цяла България. Освен Плевен много райони в страната приемат телевизия единствено от там.

gogyto

Цитат на: lubak;269737Вече написах  няколко пъти НА вр.БОТЕВ ИМА 3БРОЯ ЦИФРОВИ ПРЕДАВАТЕЛИ
NEC  DTU-52/3R6SQ ПО 3КW НА 41,51 И 57 И АНТЕННАТА СИСТЕМА Е НАСОЧЕНА ЗА РАЙОНА НА ПЛЕВЕН.АНАДЪНМО
снимки ли искаш

Е хубу де, а какво излъчва РРТС Плевен в кв. Дружба в момента, само аналогова ли?
Въпроса тук е защо само за гр.Плевен , е това ако можеш го обясни?

красибел

С антена, насочена към Арбанаси, от високо място във ВТ освен нормалните 26, 49 и 58 канали /100 % сила и качество/, приемам и 41 /мукса на БНТ/, 51 /БГ он еър/ и 57 канали, като първите  са нормално гледаеми със сила 30 % и качество къде 50-60 %, а 57 накъсва или е черен екран. Понеже съм почти на траверса Арбанаси - Плевен, предполагам, че хващам някой плевенски предавател. Със същия успех може да е предаване и от връх Ботев - той е на около 30 градуса южно от посочения траверс, което за диаграмата на насоченост на използваната антена е само 20 % намаление на усилването. Мога да насоча все пак антената към връх Ботев, и към него имам пряка видимост, за да проверя как ще се промени сигнала, но хем няма нищо да потвърди или отхвърли, хем ще е голяма играчка - антената е хакната на покрива преди 25 години, на един комин, и ако я размърдам, всичко по крепежа ще се разпадне, само кабела и смених. Ако успея събота или неделя да я развъртя, ще споделя какви са стойностите.

Didko

Цитат на: lubak;269737Вече написах  няколко пъти НА вр.БОТЕВ ИМА 3БРОЯ ЦИФРОВИ ПРЕДАВАТЕЛИ
снимки ли искаш

Аз ти разправям, че цифрово от Ботев няма на 50 км преди Плевен, ти си лаеш... И в Габрово си ловят от местния ретранслатор, а не от Ботев!

lubak

Цитат на: gogyto;269753Е хубу де, а какво излъчва РРТС Плевен в кв. Дружба в момента, само аналогова ли?
Въпроса тук е защо само за гр.Плевен , е това ако можеш го обясни?

излъчва и цифрови на същите канали като на вр.Ботев те за това се синхронизират чрез GPS.Най добре попрочети за принципа на работа на цифровите предаватели и ще ти стане ясно.

lubak

Цитат на: Didko;269797Аз ти разправям, че цифрово от Ботев няма на 50 км преди Плевен, ти си лаеш... И в Габрово си ловят от местния ретранслатор, а не от Ботев!

В Габрово е нормално да не се хваща от Ботев там е друг остров.

gogyto

Цитат на: lubak;269800излъчва и цифрови на същите канали като на вр.Ботев те за това се синхронизират чрез GPS.Най добре попрочети за принципа на работа на цифровите предаватели и ще ти стане ясно.

С удоволствие бих прочел, сега ако ми кажеш и каква е идеята, при положение че в гр.Плевен са подсигурени с техния предавател?
Както и защо по напречната никой не лови нищо от Ботев, визирайки най-вече гр. Ловеч, айде за Търновско стана ясно..

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания