Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Настройка на Hellas Sat 2

Започната от Б.Борисов, Май 31, 2013, 11:41:58 AM

« назад - напред »

Б.Борисов

Ще започна от проблиема с приемника. Strong SRT4375. Работата е, че от самия премник не мога да избера сателита. Няма го в базата данни. Не съм много навътре, но мисля, че трябва да се направи ъпдейт на софтуера. Пиша тук, защото не мога в раздела за приемници. Но мисля, че имам и проблем с антената, защото не мога да намеря никакви други спътнице освен Хотбърд и Астра. Надявам се да ми помогнете.:)

тин

Виж в някой сайт параметрите на програмите и ги въведи ръчно-примерно //www.flysat.com , ако има сигнал значи антената е настроена правилно.При мен също го нямаше Хелас сат,но като се въведат параметрите си хваща.

Момчил Здравков

Цитат на: Б.Борисов;252028Ще започна от проблиема с приемника. Strong SRT4375. Работата е, че от самия премник не мога да избера сателита. Няма го в базата данни. Не съм много навътре, но мисля, че трябва да се направи ъпдейт на софтуера. Пиша тук, защото не мога в раздела за приемници. Но мисля, че имам и проблем с антената, защото не мога да намеря никакви други спътнице освен Хотбърд и Астра. Надявам се да ми помогнете.:)

Пробвай в менюто в списъка със спътници ръчно да му добавиш името и позицията, после ще си напишеш транспордерите и готово, няма такова животно "развалена антена", освен ако не е крива, но щом хващаш хотбърд и астра - значи няма да имаш проблем и с хелас . :)
SkyBox S12 HD PVR; 1.20m offset with Optibox H-H Motor (75E<->15W) ; Vivacom 60 cm -> 19.2E ; скоро 90 cm 39E-42E. ;;650

Ивайло Цанков

В много приемници (GS,Ferguson,Strong и др.) Хелассат го няма в менюто, трябва да го въведеш ръчно само да не забравиш да оправиш и настройката на конвертора трябва да е Universal 9750 - 10600 .

Б.Борисов

Въртях, мъчих се, не стана. И си викам абе що да не видя какво ще на правя на Intelsat 12 (понеже съм на В...ком и имам настроена антена).  Гледам транспондера NURTS Bulgarija  на 11509 V с  DVB-S2/8PSK MPEG-2/MPEG-4   модулация. Въвеждам - не става. После пробвах с ESS на 11523 V с DVB-S/MPEG-2 . Устата ми зяпна като видях полето за сигнал как се напълни. Та единственото нещо, което може да ми пречи да хвана другия трансподер е модулацията. Едната е DVB-S , а другата DVB-S2 . Което е нормално за приемник Стронг от 2001 г. Обаче б...сатския транспондер  на 12565 H е DVB-S/MPEG-2 . Остава само едно нещо ъгълът на елевация. В Дишпойнтер ми го дава 38,1 , а Хотбърд  на 38,3. Не вярвам това да е проблем?:hammer:

Б.Борисов

Хванах и ДМ сат на Еутелсат 16А. Мисля да пробва и с Амос 5, на 1 градус разлика са, ама се появиха някакви облаци...

вассил46

За кое населено място търсиш. за софия интелсат е 36.11° а хотбърт 39.69° при тавичка 65/60 см
Погледни и колко часа ти сочи кабела на  конвертора.

вассил46

Цитат на: Б.Борисов;252051Хванах и ДМ сат на Еутелсат 16А. Мисля да пробва и с Амос 5, на 1 градус разлика са, ама се появиха някакви облаци...
С упоритост маи ще се справиш.;)

Б.Борисов

Гр.Бяла, обл.Русе. Около 6 часа

angeljorj

Dreambox 800 PVR

Б.Борисов

Цитат на: angeljorj;252067http://sathunter.com/download_sat.php виж това

Имам по-голям проблем с ъгъла на елевация и позицията на LNB-то.

Б.Борисов

Хванах го. Съвсем случайно. Снощи търсих Еутелсат 36А, но нестана нищо. Накрая си викам дай да пробвам пак Хелассат-а. Въведох честотата и какво да видя има сигнал! Божа работа.:) Сега не мога да хвана Еутелсат 16А . Вчера си работеше, днеска на транспондера TeamSat на 11262 H има слаб сигнал. Въртях конвертора, не се покачва, пробвах и с ъгъла на елевация - същото. Не мога да намеря и DM Sat на 12593 V . Да не е станало нищо със спътника? Знам, че малко се отклонявам от заглавието, но, ако трябва ще русна нова тема.:)

Б.Борисов

Цитат на: Б.Борисов;252236Хванах го. Съвсем случайно. Снощи търсих Еутелсат 36А, но нестана нищо. Накрая си викам дай да пробвам пак Хелассат-а. Въведох честотата и какво да видя има сигнал! Божа работа.:) Сега не мога да хвана Еутелсат 16А . Вчера си работеше, днеска на транспондера TeamSat на 11262 H има слаб сигнал. Въртях конвертора, не се покачва, пробвах и с ъгъла на елевация - същото. Не мога да намеря и DM Sat на 12593 V . Да не е станало нищо със спътника? Знам, че малко се отклонявам от заглавието, но, ако трябва ще русна нова тема.:)

Това е Еутелсат-а го забравете - моя грешка.:hammer::hammer::hammer:

angeljorj

Цитат на: Б.Борисов;252100Имам по-голям проблем с ъгъла на елевация и позицията на LNB-то.
Не го разбрах това защо не опиташ така 1 -Свали си антената и виж стоиката ти дали е точно вертикално с нивел (твоита маи не е) оправи е 2-сложи си антената нагласи си елевацията можеш да видиш в интернет колко е за сателита които търсиш почваш да въртиш налево надесно докато хванеш сигнал желателно е да си избереш свободен канал За булсат 12565Н  да кажем ако не излиза повдигни свали елевацията .Като излезне сигнала стегни само отзад антената и  опитаи нагоре надоле елевацията стегаш и елевацията когато сигнала е наи силен .Конвертора чак тогава го върти малко налево или десно
Dreambox 800 PVR

Б.Борисов

Отклонението ми е +2 градуса. Малко трудно ще мога да го оправя, защото стълба, на който е антената се клати с няколко градуса... Но това е временно, колкото докато си намеря свясна антена.:)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания