Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

HD каналите на bTV спряха при Близу!

Започната от martinz.x, Април 20, 2013, 03:38:00 PM

« назад - напред »

GeorgiD

Трябва първо да се въведат Крумови закони срещу посягането към природата и цапането и цяла година, за да не се налага един ден пролетта всички да излизат и да оправят нечии чужди мизерии.

Тъй че в този ред на мисли, аз не съм много съгласен да оправям чуждите мизерии, а по-скоро да се накажат виновниците...

mistor

Цитат на: martinz.x;241824
Липсват ви HD каналите на bTV?

Уважаеми зрители и приятели на bTV,

Със съжаление ви съобщаваме, че след дълги преговори не е постигнато съгласие с Blizoo за предаване на HD каналите на bTV.

Кабелният  оператор отказва да сключи договор, което налага достъпът му към  сигнала на bTV HD, bTV Action HD и RING.BG HD да бъде преустановен - от  19 април след 20:30 часа.

За да можем да продължим да въвеждаме  нови технологии, е необходимо да имаме партньорски договори с всички  кабелни оператори. Създаването на повече възможности да гледате  телевизия по нов начин е наш приоритет. Затова през 2012 bTV Media Group  направи технологична инвестиция в три HD канала, а тази година по време  на финала на Шампионска лига за първи път в България ще излъчваме и в  3D формат.

Надяваме се в най-кратки срокове да стигнем до  споразумение с Blizoo, за да продължите да получавате качеството на  картината и звука, на което се радват зрителите в Европа и по целия  свят.

Следете сайта за нова информация.

Тези четат ли изобщо какво пишат ? Пълно с противоречия . Искат да имат договори с всички кабелни оператори , да правят технологични подобрения , ама на "специалната цена" която в крайна сметка се плаща от зрителя . Лъжите с рейтинговите точки май не минаха и този път . Това ще продължи да се повтаря при пускането на нов сериал , за разни предстоящи събития като финал на ШЛ , избори , референдуми . Лошото е , че договорите с кабелните и сателитните оператори не изтичат в един и същ момент . Ако ги бяха спрели всички заедно , сега това нямаше да се повтори . И защо HD излъчването за основния канал трябва да се плаща , това е безплатна програма за която са получили лиценз като такава и съдържанието е същото като на SD версията . В СЕМ няма издадена лицензия за bTV HD - http://www.cem.bg/public_reg.php?action=4&id=4
, както няма и такава за останалите им "HD" канали .

GeorgiD

Цитат на: sven4o;241831Не закъсня и позицията на Близу, публикувана от техен служител в официалния форум на кабелния оператор.
,,Форумци,
HD каналите на bTV не се излъчват в мрежата на Близу в този момент поради нежелание на bTV да ги предостави на оператора. Близу е най-големия доставчик на HD канали в страната и има голямо желание да продължи да излъчва HD каналите на bTV.
За съжаление, bTV поискаха много голяма сума за тези канали, почти толкова, колкото се плаща за SD каналите. Като се има предвид, че почти цялото съдържание на тези канали не е истинско HD, а просто ,,ъпскейл" на стандартните канали, Близу не може да се съгласи на подобно изнудване от страна на bTV. Освен това, bTV руши имиджа на HD качеството с подобни псевдо HD канали. Очакваме да ви предоставим, нови full-HD канали през месец май, които ще са са истинска наслада за окото.
Благодарим ви за разбирането и подкрепата в този момент. Ако имате въпроси, споделете ги тук.".

Източник: http://www.slusham.com/hd-kanalite-na-btv-spryaha-pri-blizu.html

Ако Блузуу са сериозни и не се надупят като к*рви, то от цялата работа зрителят може да спечели по-добро качество ;;650

Цитат на: Cavalry;241832Типично за blizoo, лишават абонатите си от най-решителните моменти в ШЛ в HD качество. Имам чувството, че дори ако България стигне до финал на Световно по футбол, blizoo ще спре БНТ за финала.

:drink::drink::drink: Зависи от цената. Ако е непосилна, предпочитам да пропусна финала с България :lol15:

Златанов

Оставам с впечатление, че на някои хора не им е ясно откъде идват проблемите с операторите. Мястото е едно и се нарича БосфорТВ. Не се наядоха, не измислиха хиляди причини да оплюят операторите, само и само те да излезнат прави - не били обявили броя абонати, не били плащали с месеци, пък те от добра воля не спирали достъпа. Не плащали достатъчно, защото "продукцията" на Босфор е безценна направо... Как не разбрахте, че извиват ръце? Не беше ли достатъчно, че ги хванаха, че в техния си сайт регистрират ботове, които единствено ги защитават и пускат съобщения без всякаква връзка с предишни мнения. И друго се чудя - кой нормален човек гледа тази "телевизия" с тенденциозните, поръчкови и платени предавания, новини и "публицистика"? Отдавна съм отписал и Босфора и Бюрека. Гледам BNT1 и Нова, като втората е на път и нея да отпиша заради онова недоразумения Слюда Клозетич, като съм почти сигурен, че не съм единствен. Толкова ми е неприятна, че направо ще повърна.

boyan88

Цитат на: Златанов;241984.... И друго се чудя - кой нормален човек гледа тази "телевизия" с тенденциозните, поръчкови и платени предавания, новини и "публицистика"? .....

Аз им гледам някой творения, ама от http://thepiratebay.se/ ;;513
Your Smart Linux TV Player

GeorgiD

Сега дават по bTV HD 11-ят час. Заслужава си да се гледа този филм ;;601

vasilstf

Цитат на: sven4o;241831...Като се има предвид, че почти цялото съдържание на тези канали не е истинско HD, а просто ,,ъпскейл" на стандартните канали, Близу не може да се съгласи на подобно изнудване от страна на bTV. Освен това, bTV руши имиджа на HD качеството с подобни псевдо HD канали. ...

Колкото да не харесвам и двете страни, заставам изцяло зад тези изречения. Дори и мачовете от ШЛ които "излъчват в HD" са с качество далеч по-ниско от други канали, излъчващи в HD.

GeorgiD

Кое е по-ниско от нормално- резолюцията не е 1920Х1080 и битрейтът е недостатъчен или само второто?

СЕМЧАТКА

Те въобще давали ли са скоро някой филм в истински HD формат?
:worry:

vasilstf

Няма как да проверя битрейта, но разликата в картината е очевидна. Случвало се е да дават един мач по ринг и ARD или ZDF едновременно. И двете телевизии предават едно и също, от едни камери, но има огромна разлика в картината.

alexteam

Цитат на: vt1bg;242150Няма как да проверя битрейта, но разликата в картината е очевидна. Случвало се е да дават един мач по ринг и ARD или ZDF едновременно. И двете телевизии предават едно и също, от едни камери, но има огромна разлика в картината.

ти с кой български оператор сравняваш Ринг ХД с ZDF ХД

vasilstf

Мегалан. Според техни служители не компресират сигнала, предават го както го получават от източника.

datajumanji

Тия още ли не са разбрали, че ХД отдавна не е някаква специална екстра из "Европа" и белият свят?
Ако не са достатъчно еластични и не се приспособят към пазара, конкуренцията ще гу срине!
Смешки на пребежки...

дотгх

Цитат на: vt1bg;242155Мегалан. Според техни служители не компресират сигнала, предават го както го получават от източника.

Те и за SD каналите това казват, ама като сравня едни и същи канали при Мегалан/по оптика/ и от DVB-T качеството е в полза на ефира...;;602

Cavalry

Цитат на: vt1bg;242155Мегалан. Според техни служители не компресират сигнала, предават го както го получават от източника.
С новите им приемници ли си? Форумът им е пропищял от тях. Аз мислех да ги имам за втора кабелна (заради Nova PL), но при идеята непрекъснато да накъсва, замръзва и да ми се разваля картината се отказах.

И между другото картината през приемник и през кам модул е съвсем различна. Аз съм сравнявал мач по bTV Action HD със същия мач по няколко чужди HD канала и няма разлика.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания