Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Една антена за два или три телевизора(приемника)..?

Започната от Посветения, 25-03-2013, 15:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Посветения

Здравейте колеги,

Чудя се дали при достатъчно силен ефирен сигнал е възможно една външна антена, да се използва от два или повече телевизора(DVB-T приемника) едновременно(през сплитер евентуално) или не..?;;601
;;666

Ивайло Цанков

Ми може си :) Аз съм с обикновенна кръстачка и си гледам на 3 тв та с една антена.

Посветения

Цитат на: Ивайло Цанков;236701Ми може си :) Аз съм с обикновенна кръстачка и си гледам на 3 тв та с една антена.
Антена ти стайна или външна е?

С усилвател ли е или не?;;650
;;666

дрим

Можеш разбира се, но мой съвет е да не слагаш сплитер, а TAP (то двоен тап на 8 е почти като троен сплитер на директния ти затихва с 4dB).
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Посветения

Идеята ми приятелю е да сложа хубава външна антена и от нея кабела във сплитера на кабелната.От там разклонявам на пет телевизора(в къщата).Евентуално, ако сигнала не е достатъчно силен, между антената и сплитера трябва да слагам усилвател.А мисля, че трябва да ползвам сплитер, защото искам всичките пет точки да са равнопоставени.

Притеснява ме обаче(затова пуснах темата) тези пет телевизора, като пускат захранване към антената(респективно към междинния усилвател) дали няма да стане някакъв проблем с тоците помежду им..?;;601
;;666

дрим

Не е добра идея да смесваш кабелна с ефирна телевизия.
А относно захранването, по-добре да ползваш power inserter.
TAP-a го препоръчах защото двата тап изхода са развързани, а разликата м/у троен сплитер е минимална, тройния сплитер фабрично му дават 5.5 dB затихване на всеки изход, а двойният TAP на 8 има два изхода по 8dB затихване и на директния 4dB.
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

Посветения

Цитат на: dream;236714Не е добра идея да смесваш кабелна с ефирна телевизия.
А относно захранването, по-добре да ползваш power inserter.
TAP-a го препоръчах защото двата тап изхода са развързани, а разликата м/у троен сплитер е минимална, тройния сплитер фабрично му дават 5.5 dB затихване на всеки изход, а двойният TAP на 8 има два изхода по 8dB затихване и на директния 4dB.
Не разбира се.., няма да смесвам кабелна и ефирна.. Идеята ми е да откача кабелната за да ползвам изграденото окабеляване до крайните точки, пускайки ефирна от една антена..

Какво е power inserter..?:hammer:  ;;601
;;666

дрим

Цитат на: Посветения;236719Не разбира се.., няма да смесвам кабелна и ефирна.. Идеята ми е да откача кабелната за да ползвам изграденото окабеляване до крайните точки, пускайки ефирна от една антена..

Какво е power inserter..?:hammer:  ;;601
Устройство, което има три изхода един  за сигнал, един  за захранване и един на който излиза сигнал + захранване.
Тези устройства ги има в най-различни варианти, като елементи за кабелна телевизия (на F-конектори), също така и за LAN мрежи (на RJ45) и т.н.

edit

Посветения

1.DC - това за захранването.

2.DC+RF - това към антената.

3.RF - това към сплитера(таба) и от там към крайните точки.

Така ли са или бъркам..?;;650
;;666

дрим

Цитат на: Посветения;2367391.DC - това за захранването.

2.DC+RF - това към антената.

3.RF - това към сплитера(таба) и от там към крайните точки.

Така ли са или бъркам..?;;650
Точно така ;;650

preslav

С пасивна външна антена,при добър сигнал през сплитера става.Иначе един прост шириколентов усилвател между антената и сплитера.

Посветения

Цитат на: preslav;236831С пасивна външна антена,при добър сигнал през сплитера става.Иначе един прост шириколентов усилвател между антената и сплитера.
Сега ако дадеш линк за такъв усилвател..;;650
;;666

дрим

Цитат на: Посветения;236838Сега ако дадеш линк за такъв усилвател..;;650

http://www.satshop.bg/product.php?id_product=344

Заповядай

preslav

Цитат на: Посветения;236838Сега ако дадеш линк за такъв усилвател..;;650
Колегата dream ти даде линк.Има и още една подробност.Съгласуване на антената спрямо коаксиалния кабел.Ягито има вълново съпротивление 240ом,коаксиалния кабел примерно 75,или 50.

Посветения

Цитат на: preslav;236840Колегата dream ти даде линк.Има и още една подробност.Съгласуване на антената спрямо коаксиалния кабел.Ягито има вълново съпротивление 240ом,коаксиалния кабел примерно 75,или 50.
Да кажем 75.., как става това съгласуване..?;;601

Извинявам се за многото въпроси но в тази материя съм лаик..:hammer:
;;666

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания