Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с СОНИ EX720

Започната от Ван Бастен, 15-03-2013, 09:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ван Бастен

Здравейте,вчера се появи проблем с телевизора СОНИ EX720 които закупих преди 1 година. В горния край на екрана точно до рамката се появиха няколко трептящи черти които дразнят супер много.Въпроса ми е какав трябва да е проблема и сложен ли е за отстраняване ???

armaturata

От какво подаваш сигнал. Ако е през HDMI може да е от кабела

Ван Бастен

Цитат на: armaturata;234812От какво подаваш сигнал. Ако е през HDMI може да е от кабела
Не е от кабела чертите ги има при различен сигнал с различни кабели

dodo_pv

При мен се появяват само на определени канали и то само при някои репортажи по тях. Причината е в деинтерлейса. Ако гледаш от сат- приемник, не го карай да ти прави той деинтерлейса, ако ще да е ву+соло2 или екстренд (майната им!).

Ван Бастен

Цитат на: dodo_pv;234844При мен се появяват само на определени канали и то само при някои репортажи по тях. Причината е в деинтерлейса. Ако гледаш от сат- приемник, не го карай да ти прави той деинтерлейса, ако ще да е ву+соло2 или екстренд.
Като пусна сигнал от компа пак ги има затова мисля че е повреда в телевизора а не нещо от сигнал или кабел ???

Златанов

Я го снимай това. Мисля, че dodo е прав. На какъв режим ти е картината от ТВ 16:9, Just Scan, Original, Auto?

Ван Бастен

Цитат на: Златанов;234849Я го снимай това. Мисля, че dodo е прав. На какъв режим ти е картината от ТВ 16:9, Just Scan, Original, Auto?
След 3 като се прибера ще го снимам

Ван Бастен

Цитат на: Златанов;234849Я го снимай това. Мисля, че dodo е прав. На какъв режим ти е картината от ТВ 16:9, Just Scan, Original, Auto?
Ето снимка

http://prikachi.com/images.php?images/589/5994589l.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/603/5994603u.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/607/5994607B.jpg

dodo_pv

Твоите са по-различни. Може и да е от телевизора. Ако са от деинтерлейса, следва да се редува светла-тъмна част по дължината на линията, виж снимката:

stilo72

Цитат на: dodo_pv;234844При мен се появяват само на определени канали и то само при някои репортажи по тях. Причината е в деинтерлейса. Ако гледаш от сат- приемник, не го карай да ти прави той деинтерлейса, ако ще да е ву+соло2 или екстренд (майната им!).

И на какви настройки трябва да е приемника за да ги няма тези ефекти?
При мен се появяват рядко както казваш ти, но като съм извадил списъка с каналите и картината е събрана е постоянно!
DМ500HD; PARABOLIC 1.50; INVERTO 0.3dB; 42e<<>>7w; ZHD200; Fusion TV; TRIAX-TD88; INVERTO BLACK Ultra Twin 0.2dB-39e

Ван Бастен

Айде някой компетентен да даде мнение по моя въпрос ?

dodo_pv

@stilo72, дразним ван бастен. Пусни една нова тема, ще ти пиша. Или му реши първо проблема по някакъв начин.

stilo72

Цитат на: Ван Бастен;234888Айде някой компетентен да даде мнение по моя въпрос ?
Най-компетентни са в сервиза!
Не се цупи толкова много Марко!;;573
DМ500HD; PARABOLIC 1.50; INVERTO 0.3dB; 42e<<>>7w; ZHD200; Fusion TV; TRIAX-TD88; INVERTO BLACK Ultra Twin 0.2dB-39e

Ван Бастен

Цитат на: stilo72;234917Най-компетентни са в сервиза!
Не се цупи толкова много Марко!;;573
Споко не се цупя :),то е ясно че в сервиза са най-компетентни но искам да съм подготвен като се стигне до там !

Дедал

Ако и след "рестарт" ("вадиш" всички кабели и изключваш от захранване за 20-30 мин.) е същото най-вероятно е за сервиз . Моята Тошиба малко след като я купих ми направи подобен номер , но след "рестарт"-а вече 2 год. нямам проблеми (да чукна на дърво) .

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания