Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

2 приемника от един конвертор

Започната от аспух, Март 07, 2013, 01:26:32 PM

« назад - напред »

аспух

Здравейте!
Искам да използвам един конвертор за 2 приемника. Дриймбоксът DM500s има един изход ANT OUT, та този изход може ли да се използва като изход за втори приемник сателитен или е междинна честота, т.е. честотата на транспондера, който се гледа от Дриймбокса?
Има ли друг начин да не се използва двоен конвертор, а само единичен, чрез дайсек, например, за да разклони за 2 приемника или няма да стане?

росен08

Мисля че няма да стане но нека кажат и другите колеги аз съм така кото гледам на единия на другия не мога трябва да гледам това което дава на единия добре че при булсат става но неможеш да минаваш на друг спътник тоест на астра или хотбърт
DM600PVR DM500S TP-LINK MULTIFID 13 16 19.2 PARABOLIC 80; 39 E PARABOLIC 60

ali_baba

Няма да стане врътката, която мислиш, трябва ти двоен конвертор за да ползваш пълноценно и втория приемник, иначе ако изкараш един кабел от ant out на дрийма ще гледаш на другия приемник, това което и на първия.

Момчил Минков

Цитат на: ali_baba;233118Няма да стане врътката, която мислиш, трябва ти двоен конвертор за да ползваш пълноценно и втория приемник, иначе ако изкараш един кабел от ant out на дрийма ще гледаш на другия приемник, това което и на първия.
Пълни глупости - СТАВА, само, че  трябва да изключиш захранването на ЛНБ-то втория. Пак се гледа, но каналите на същата поляризация, ако на 1-вия се гледа хоризонтална поляризация (каналите не са малко) и на 2-рия се гледат същите, вертикалната я дава без канал, като гледаш на 1-вия приемник вертикална, ще гледаш и на 2-рия само каналите от вертикална. При БСК основно каналите са на Х а при сателитаБГ са на В, за вивата - не знам! Всичко това е само за 1 спътник, ако то се гледа напълно различни работи - двоен конвертор!
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

avalon4o

Аз съм с единичен конвертор и два приемника през сплитер. Ползвам inverto black pro конвертор.

амиго

Цитат на: avalon4o;233138Аз съм с единичен конвертор и два приемника през сплитер. Ползвам inverto black pro конвертор.

И ?

ali_baba

То ако ставаше нямаше да се продават двойни конвертори;) описаното по горе е чирашка работа, пък и какъв е смисъла да се мъчиш да гледаш с единичен конвертор на два приемника при положение, че двоен конвертор струва 20/25 лв. Нещо несхващам какво толкова иска да спести колегата;;601 ами не си вземе двоен конвертор и да забрави за дилемата. Тая тема я има дъвкана поне 50 пъти в тоя форум, но няма кой да чете!

dodo_pv

Има едни конвертори Unicable, мисля. Един кабел излиза от тях и в стаята се разделя със сплитер за до 4 еднотунерни приемници. Потърси инфо как точно става хавата, аз не разбрах точно.
Успех!

фолкръм

Цитат на: dodo_pv;233147Има едни конвертори Unicable, мисля. Един кабел излиза от тях и в стаята се разделя със сплитер за до 4 еднотунерни приемници. Потърси инфо как точно става хавата, аз не разбрах точно.
Успех!
.........само горен банд и само една поляризация ;)
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

avalon4o

Цитат на: ali_baba;233142То ако ставаше нямаше да се продават двойни конвертори;) описаното по горе е чирашка работа, пък и какъв е смисъла да се мъчиш да гледаш с единичен конвертор на два приемника при положение, че двоен конвертор струва 20/25 лв. Нещо несхващам какво толкова иска да спести колегата;;601 ами не си вземе двоен конвертор и да забрави за дилемата. Тая тема я има дъвкана поне 50 пъти в тоя форум, но няма кой да чете!

Аз лично си спестих пробиване на пвц дограма и пускане на още един кабел. Гледам всичко от булсат с изключение на транспондер  11052 на който са гръцките радиостанции.

аспух

Цитат на: Момчил Минков;233132Пълни глупости - СТАВА, само, че  трябва да изключиш захранването на ЛНБ-то втория. Пак се гледа, но каналите на същата поляризация, ако на 1-вия се гледа хоризонтална поляризация (каналите не са малко) и на 2-рия се гледат същите, вертикалната я дава без канал, като гледаш на 1-вия приемник вертикална, ще гледаш и на 2-рия само каналите от вертикална. При БСК основно каналите са на Х а при сателитаБГ са на В, за вивата - не знам! Всичко това е само за 1 спътник, ако то се гледа напълно различни работи - двоен конвертор!
Значи от Дриймбокса TV OUT се свързва за ЛНБ входа на втория приемник, като на втория задължително се изключва ЛНБ захранването. Така ще си гледам на втория приемник всичко от един транспондер, например 12596 на хоризонтална поляризация, независимо дали съм на друг транспондер, например 11256 на хоризонтална от Дриймбокса, така ли?

На други приемници съм виждал IF OUT, да не би да гледам на втория приемник каналите от транспондера, който съм избрал от Дриймбокса?

demmlik

давай смело с двоен изход независими
[SIGPIC][/SIGPIC]Japan
Gilan/Deylem
ZaZA Bazar uK

Момчил Минков

Цитат на: аспух;233163Значи от Дриймбокса TV OUT се свързва за ЛНБ входа на втория приемник, като на втория задължително се изключва ЛНБ захранването. Така ще си гледам на втория приемник всичко от един транспондер, например 12596 на хоризонтална поляризация, независимо дали съм на друг транспондер, например 11256 на хоризонтална от Дриймбокса, така ли?

На други приемници съм виждал IF OUT, да не би да гледам на втория приемник каналите от транспондера, който съм избрал от Дриймбокса?
или с 2-ен конвертор, или със сплитер (не съм много сигурен как работи и трябва ли да се изключва захранването на единия приемник) или от конвертора в първия приемник в LNB in, от LNB out (а не от TV out) с едно кабелче с 2 F-конектора в 2-та края и във втория приемник в LNB in (с изключено захранване на ЛНБ-то). НО- първия приемник трябва винаги да работи(!) - захранва конвертора. Даже може да си направиш следния експеримент :hammer:: при включен 1-ви приемник, отвърташ антената от втория и държиш кабела на 1 см от LNB in- и ... приемника пак работи и показва на ТВ-то канала който си избрал :worry:. Аз така гледам с NEXT а със дрийм вързан зад НЕКСТ-а си ъпвам картата в сървъра!:D
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

demmlik

Цитат на: Момчил Минков;233291или с 2-ен конвертор, или със сплитер (не съм много сигурен как работи и трябва ли да се изключва захранването на единия приемник) или от конвертора в първия приемник в LNB in, от LNB out (а не от TV out) с едно кабелче с 2 F-конектора в 2-та края и във втория приемник в LNB in (с изключено захранване на ЛНБ-то). НО- първия приемник трябва винаги да работи(!) - захранва конвертора. Даже може да си направиш следния експеримент :hammer:: при включен 1-ви приемник, отвърташ антената от втория и държиш кабела на 1 см от LNB in- и ... приемника пак работи и показва на ТВ-то канала който си избрал :worry:. Аз така гледам с NEXT а със дрийм вързан зад НЕКСТ-а си ъпвам картата в сървъра!:D
евала г.Минков
[SIGPIC][/SIGPIC]Japan
Gilan/Deylem
ZaZA Bazar uK

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания