Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Каква трябва да бъде силата на сигнала и настройката за запас при дъжд

Започната от Досев, Ноември 02, 2012, 12:16:04 PM

« назад - напред »

Досев

Моля за съвети от абонати на сателитната тв. - какви са ви настройките за запас при дъжд?  
Доста лъжливи са данните на вивакомския сат.приемник.  При показание 17.5 дб. 0-0 Бер окапва всичко изведнъж за три секунди
- много объркана история...
От 123 нищо не могат да помогнат освен заучените фрази - рестартирайте приемника и вижте конвертора мокър ли е...еми много ясно че е мокър като вали.  :s103
[SIGPIC][/SIGPIC]

Пламен Тачев

За сравнение, Досев, понеже знам, че също си от Варна, снощи към 1-2 часа падна такава мъгла, че булсата от 13.33 dB падна на 0... има и такива моменти просто, освен ако не се оборудваме с метър и нагоре паници...

Досев

Накъсваше ли ти булсата сряда сутринта към 7.45 ч., ако не бъркам в сутрешния дъжд?
Не е имало мъгла - само се изсипа кратък порой.
[SIGPIC][/SIGPIC]

митев

при мен в София с антена на ITV partner  и сигнал от 17 db не прекъсва при дъжд, ама нали Варна уж е в другия лъч..

Пламен Тачев

Цитат на: Досев;196871Накъсваше ли ти булсата сряда сутринта към 7.45 ч., ако не бъркам в сутрешния дъжд?
Не е имало мъгла - само се изсипа кратък порой.

Толкова рано не гледам ТВ ;;573 Иначе снощи във Владиславово си беше баш мъгла, станах да видя кво е туй чудо, че ми прекъсна бТВ-ХД-то баш на ДосиетатаХ ;;573 Сутринта си беше нормално, 13.33 dB. Та, не знам как е при Виваком, но явно и там са възможни такива явления при стандартните размери антени.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания