Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

FiberNet и в Бургас

Започната от butch_bs, Октомври 16, 2012, 10:35:20 AM

« назад - напред »

butch_bs

Цитат на: Musakata;205196По принцип в мазата имаме тези кутии:
Тази е като че ли е главната http://prikachi.com/images/273/5584273s.jpg
защото от нея излизат кабели и влизат в тази:http://prikachi.com/images/274/5584274a.jpg.
Някакви предположения ?

С тези коаксиални кабели от първата снимка... - някоя кабелна телевизия
От това което е в ноята маза - различни кутии... ако не ме домързи ще я снимам и кача на външен вид.
преди да ми включат FiberNet беше отключена и влизаха 2 влакна с букси. сега е заключена, така че само от вън ще мога да я покажа, но тя е в тяхното си табло - където са телефоните

Musakata

butch_bs ти от кой квартал си ?

Ламерът

Цитат на: Musakata;205196По принцип в мазата имаме тези кутии:
Тази е като че ли е главната http://prikachi.com/images/273/5584273s.jpg
защото от нея излизат кабели и влизат в тази:http://prikachi.com/images/274/5584274a.jpg.
Някакви предположения ?

Първата снимка е кутия на кабеларка. Втората е на мтел/спектърнет. Ако имате мтел оптика е мазето защо ви е да чакате вивашита след като се слагата активни елементи зависещи от ток, докато на мтеля всичко е оптика до вътре в обоната не само до мазето. Мое мнение :)
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

butch_bs

Цитат на: Musakata;205246butch_bs ти от кой квартал си ?

лазур

Дензел

Цитат на: Златанов;202862В ЦГЧ, трябва да предложат FTTH. Последната политика на фирмата, щяла да е тази.
Преди няколко дни "запалих" един нов суич в Пловдив. Суичовете са Huawai. Две влакна - основно и резервно. Ако нещо стане с едното влакно, връзката се прехвърля на другото и сигнализира системата, че има проблем. Захранването не е от входовете, а централно от шахтите някъде - 50V или нещо подобно. Шкафовете са добре направени, заключват се. Тъпото е, че докато техниците прекарат UTP-то, видяха доста зор, защото гофретата са пълни с кабелни телевизии, звънчеви инсталации + медните трасета на Виваком. Поне като пускат през UTP интернет и ТВ, да сложат една ATA и да прехвърлят и телефоните там, за да се освободят гофретата. В този вход, в който минах да видя как се работи, има място за не повече от 6-7 UTP общо в двете гофрета. Ако искат повече абонати, ще трябва да дупчат плоча, а за да дупчат плоча - разрешение от етажната собственост, което се сещате как се взима, че и как се дупчи плоча.
Абе хубава работа, ама българска.
В тая компания е пълно с идиоти на ръководните длъжности.
Такива неща ми разказаха техниците, че не ми се говори.
Хем усложняват нещата с абонатите, хем директно го отнасят и техниците, защото им се мята команда, която няма как да изпълнят и после абонатите на тях се сърдят, развалят се договори и пр. Поне инженерната част и окабеляването трябва да се съгласува задължително с техниците, ама задължително, тъй като отговорниците са отявлени малоумници, които не могат и връзките да си вържат, какво остава да правят проекти.
Това е една политика която не важи единствено при Виваком.Цялата администрция остава при ,,Мама" а сервиза - естествено на Мучо! Оказа се че техниците който избягаха при първата вълна на съкращенията постъпиха добре , че сега положението е трагично. Държат ги момчетата с по 400-500 лв.
SAMSUNG QE-49Q67R 4K Ultra HD QLED SMART TV;Openbox SX4 Base ; Openbox AS4K CI ;IPTV:MAG 254, TVIP 605

toninokia

А в ж-к  Славейков кога ще има?

БаБа-Ти

Цитат на: toninokia;205553А в ж-к  Славейков кога ще има?
Скоро и при вас :D

Златанов

Кутиите от снимкте на Мусаката са на някоя кабеларка, нищо общо с Виваком.
В момента покриват ударно  навсякъде, така че не мисля, че ще чакаш дълго. За по-сигурно разпитай в някой офис или на 123.

Досев

Ударно - ударно. Колко да е ударно?  От 7 месеца ми обещават - идваме следващия месец във вашия квартал с файбър нет и все още ги няма
 А януари като залющи минус 15 градуса и през деня не вярвам да прокарват оптика на минусови температури?
А всички тукашни квартални нет доставчици чакат оптиката на бтс че да вземат и те - да ги еба в тъпаците.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Веско

Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Златанов

Цитат на: Досев;205561Ударно - ударно. Колко да е ударно? От 7 месеца ми обещават - идваме следващия месец във вашия квартал с файбър нет и все още ги няма
А януари като залющи минус 15 градуса и през деня не вярвам да прокарват оптика на минусови температури?
А всички тукашни квартални нет доставчици чакат оптиката на бтс че да вземат и те - да ги еба в тъпаците.

Глей ся - на крива ракета, космосът и пречи.
Досега как не си смени квартала не знам. Пълен карък е при теб или няма угодия. Чак един читав доставчик да няма... Ама знам ли - може и карък да е.

Musakata

Цитат на: Досев;205561Ударно - ударно. Колко да е ударно?  От 7 месеца ми обещават - идваме следващия месец във вашия квартал с файбър нет и все още ги няма
И на мен ми пратиха писмо октомври месец, че в изгрев зорница и братя миладинови първи ще получат оптичен интернет ама ги чакам 3 месеца да прокарат в един от първите квартали в които би трябвало да има вече :hammer::vtv

Веско

При мен БТК са поредните които имат оптика над вратата ми! Избор  има поне.
Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

tonidn81bs

Имам един въпрос по кой начин се изгражда мрежата им в Бургас - FTTB или FTTH?

Ламерът

Цитат на: tonidn81bs;206665Имам един въпрос по кой начин се изгражда мрежата им в Бургас - FTTB или FTTH?

В засисимост от сградата. Виждал съм и оптика до дома и оптика до партера/мазето и от там по утп на сградата.
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания