Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Монтаж на ТОR90

Започната от фолкръм, Октомври 08, 2012, 07:12:11 PM

« назад - напред »

Чък Норис

Не, тази е в Пловдив.

CITRON

Цитат на: Kalabriec;339625Преди няколко дена се прибирах с маршрутката от Варна за Каварна, и около Златните посока Кранево от ляво на пътя видях ако не се лъжа тази антена. Веднага си помислих сигурно е тази от форума, тази ли е колега?

Ако е в Кранево говори с Чейн
C:> GOTO NEXT LEVEL

Wanderer

Аз съм изключително недоволен от тази антена. Лично мнение. Една шапка пари броих за тази 100-килограмова тенекия и след две седмици мъки, пак се върнах на двата офсета.
Може аз да не съм се справил, може супника да е бил крив, но показателите и бяха по-слаби, сравнение с двата офсета. Да не говорим, че ми откъсна ръцете, докато я монтирам.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

hajduk

Цитат на: Wanderer;339771Аз съм изключително недоволен от тази антена. Лично мнение. Една шапка пари броих за тази 100-килограмова тенекия и след две седмици мъки, пак се върнах на двата офсета.
Може аз да не съм се справил, може супника да е бил крив, но показателите и бяха по-слаби, сравнение с двата офсета. Да не говорим, че ми откъсна ръцете, докато я монтирам.
Антената не тежи 100 килограма и монтажа и настройката и са интуитивни - стига да спазиш някои основни положения ... Това упражнение в Норвегия ли го изпълняваше?
We are all born mad. Some remain so.
I\'m selfish & get on well only with alike.
Липсата на достъп до истински оръжия води до ненужна грубост!

Чейн

Цитат на: Kalabriec;339625Преди няколко дена се прибирах с маршрутката от Варна за Каварна, и около Златните посока Кранево от ляво на пътя видях  ако не се лъжа тази антена. Веднага си помислих сигурно е  тази от форума, тази ли е колега?

точно моята е :)
ее значи се вижда.. :)

Чейн

Здр колеги.. Да Ви представя новият ми тор.. :)

От ляво на дясно.
39E;36E
45E,+46E
28.2E;23.5E
19.2E;16E;13E
0.8W,4W

chain

yavor1

Цитат на: Чейн;340189Здр колеги.. Да Ви представя новият ми тор.. :)

От ляво на дясно.
39E;36E
45E,+46E
28.2E;23.5E
19.2E;16E;13E
0.8W,4W

chain
За колко ТВ-та е това упражнение ? ;;650

Wanderer

Цитат на: hajduk;339803Антената не тежи 100 килограма и монтажа и настройката и са интуитивни - стига да спазиш някои основни положения ... Това упражнение в Норвегия ли го изпълняваше?
Да, в Норвегия. Не знам колко точно тежи тая пущина, но се измъчих докато балансирах с нея на 4 метра стълба, а минавам за доста здрав. Не искам да давам окончателно мнение за антената, но просто при мен не се получи.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

Чейн

Цитат на: yavor1;340204За колко ТВ-та е това упражнение ? ;;650
За 3 ТВ е..

yavor1

Цитат на: Чейн;340229За 3 ТВ е..
Въпрос на вкус, при толкова свободно пространство , 3 НН-мотора и цялата дъга , аз поне така правя - 4 тв-та 4  НН-мотора , има една стационарна 120 за 36Е, мисля че и икономически е по-изгодно, а и няма лимитиране на сигнала и компромисите типични за мултифийда ;;650

То е ясно че имаш окабеляването и си сменил тора за нормални антени , вървиш постепенно към НН - моторите, ама доста скъп път си избрал ;;573
остава и 60Е и 75Е .....абе и други

Чейн

Цитат на: yavor1;340231Въпрос на вкус, при толкова свободно пространство , 3 НН-мотора и цялата дъга , аз поне така правя - 4 тв-та 4  НН-мотора , има една стационарна 120 за 36Е, мисля че и икономически е по-изгодно, а и няма лимитиране на сигнала и компромисите типични за мултифийда ;;650
антените ги имах.. 4 стойки. 5-тата е за 2лв. 3 slim LNB + 1 quad за кръгова.. 110лв имах 4 deseqc взех още 5 за 4лв бройката=20лв.
5 quad lnb от булсат х10лв =50лв болтовете и дюбелите излязоха на аванта.. имам и 100м кабел мед/мед 50лв. Общо излезе 232лв. и мога да накача  и 4ти тв..
А 1 мотора е около 100лв (300лв за 3бр ) трябва здрава стойка. стените на блока са криви ( значи пак трябва да заварям на място ) поне 20-30лв за тръби и ламарина. От тези антени само 1 горе долу става за нещо. значи ще ми трябват още 2 триакса 110 (280лв) и после съм аз с настройките.   грби сметки около 600лв
цената е въпрос на виждане. верно мотора си има + но само с хубава и голяма антена.. а

Чейн

Цитат на: yavor1;340231Въпрос на вкус, при толкова свободно пространство , 3 НН-мотора и цялата дъга , аз поне така правя - 4 тв-та 4  НН-мотора , има една стационарна 120 за 36Е, мисля че и икономически е по-изгодно, а и няма лимитиране на сигнала и компромисите типични за мултифийда ;;650

То е ясно че имаш окабеляването и си сменил тора за нормални антени , вървиш постепенно към НН - моторите, ама доста скъп път си избрал ;;573
остава и 60Е и 75Е .....абе и други

ам тора не сам го сменил.. тора си е на вилата ми..
а това сега го правя на блока. където живея.

yavor1

Цитат на: Чейн;340234ам тора не сам го сменил.. тора си е на вилата ми..
а това сега го правя на блока. където живея.
Аха,явно не съм разбрал правилно, а иначе са добре защитени от северняка ;;650

Чейн

Дам определено съм ги скрил.. Все пак живея в Добрич.. А тук руманския като духне.. Си еб*** м**.

chain

hajduk

Цитат на: Wanderer;340205Да, в Норвегия. Не знам колко точно тежи тая пущина, но се измъчих докато балансирах с нея на 4 метра стълба, а минавам за доста здрав. Не искам да давам окончателно мнение за антената, но просто при мен не се получи.
Вероятно мястото на монтаж не е било особено подходящо и удобно ... все пак иска шетане около нея докато я настроиш ...
We are all born mad. Some remain so.
I\'m selfish & get on well only with alike.
Липсата на достъп до истински оръжия води до ненужна грубост!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания