Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Монтаж на ТОR90

Започната от фолкръм, Октомври 08, 2012, 07:12:11 PM

« назад - напред »

Чейн

Да опиша разликата между държач за тороидална антена т90 и т50
Самите стоики (долната част която се закрепва за рейката ) са напълно еднакви, разликата е от градусите на ринка и неговата височина. Може да видите снимките от ляво е т50 , от дясно т90.
Т50 е с по къса шиика на ринга и с по малък ъгъл на наклона. Което ще рече че няма да могат да се ползват за торо90, сега ще се мъча да направя държач за т90 но с по-голям ъгъл от оригиналния т90, понеже както посах по-рано има няколко позиции където като напъна конвертера на горе се засилва сигнала.
Някои ако го е тествал да поше

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чейн

Днес реших да изкарам мах от тороидала 90см на абсолютно всички позиции от 0.8W до 45E.
Антената е монтирана в к.к. Златни пясъци. Център е 22.1Е, стана вече се мъча с нея около месец и все още има какво да се бута.
Та както писах преди няколко поста забелязох, че на почти всички конвертори като ги напъна на горе и сигнала се засилва, та вчера пробвах да променя градусите на един държач. 1 изглеждаше така.

Малко по дялках задната час за да може да има мегдан за корекция на ъгъла.

След това следваше варене.

и малко нагряване с пистолет за горещ въздух. Имаше изместване доста прилично, но забравих да направя снимка, да кажем че е мръднало с около 5-10 градуса което не е малко.
След монтажа имаше разлика на съответния конвертор с около +0.6, но след това каро видях че за всички трябва да се прави тази манипулация промених тактиката, реших да променя ъгъла на цялата рейка.

R страната на рейката я повдигнах само с една шайба

А L страната се наложи доста повече и сложих 3 гайки , наложи се да сменя и болта на пластмасовия държач на рейката с по дълъг.

И крайния резултат е
39Е +0.6
36Е +0.9
28Е +1.1
23Е +1.5
19Е +1.4
16Е + 2.0
13Е + 1.4
9Е + 1.3
0.8W + 1.9 има мегдан за още 0.3,но иска повдигане на самия държач на горе или рейката, но ако я повдигна още с по-висока гайка 45Е и 39Е падат с около 0.5
Затова това беше компромиса..

Ако някои му се занимава поне да развърти болтовете и да повдигне малко пластмасовият държач на рейката за да види дали и при него има разлика и да ми потвърди теорията. Поне при мен се получи мн добре.

hajduk

Цитат на: Чейн;322857Днес реших да изкарам мах от тороидала 90см на абсолютно всички позиции от 0.8W до 45E.
Антената е монтирана в к.к. Златни пясъци.....
Колега крастата е до време, мойта се намира на няколко километра южно от теб. Спрях да се бъзикам с нея преди 2 години поради недостиг на време и поради лошо време ... Не съм променял нищо по наклона на държачите, само при последния монтаж преди около 2 години удължих с по около 10 см от двете страни рейката ... Търсех нещо там, тогава мерих нива излизаха задоволителни на крайните конвертори - стоящи върху удължената рейка. Останалите конвертори също дават прилични нива. Това което е много важно при монтажа е стойката на антената да е абсолютно вертикална, тогава нагласяш централния конвертор за посока, нагласяш крайните /ляв и десен/, като при тази настройка работиш с елевацията, наклона и позицията на държача по рейката. Това направиш ли като хората, останалите конвертори просто им намираш позицията по рейката и излизат на оптимални нива. Не ти препоръчвам шайби и промени по фабричните наклони на държачите.
We are all born mad. Some remain so.
I\'m selfish & get on well only with alike.
Липсата на достъп до истински оръжия води до ненужна грубост!

Чейн

Дам всичко това съм го направил, както го описваш, 3 дена правих първоначалните настроики. Но просто забелязох, че при груба сила нагоре се вдигат нивата на сигнала и затова реших да тествам малко.. И при мен имаше резултат

chain

Чейн

Днес пак си играх да донастроивам тор90
Последно докарах следните стоиности

0.8W 11804 - 13.25
9Е    12130  - 11.83
13Е   10719 - 13.55
16E   11471 - 15.80
19E   10721 - 14.75 ( през мултиключ)
23E   11836  - 15.65
28Е   12545  - 9.06
36Е   11727v - 11.7
39E   12524  - 13.25 (през мултиключ)
Като навържа и другите конветрори ще пиша резултати.

chain

Чейн

Да сложа малко снимки и от моята снтена.
Така започна

И тази сутрин

Остана да напасна кабелака в кутията.

А сега да попитам. Как да си сложа 9Е,7Е,4.8Е .. Няма място. Наредих само 9,4.8 и остана 2 пръста място за 7Е, няма място даже за държача.

chain

Чейн

Oще малко работа, остана да подредя кабелите, че мн мразя хварчящи кабели.

chain

CITRON

Сериозна работа! Куатро конвертори, мултиключове, колко абоната (приемника) храниш с тази система. Това хотелче ли е !?
C:> GOTO NEXT LEVEL

Чейн

Цитат на: CITRON;323758Сериозна работа! Куатро конвертори, мултиключове, колко абоната (приемника) храниш с тази система. Това хотелче ли е !?
това ми е вилата на златни, има 20TV , 19Arivi и  1 DM800 за оскам.
имам и PC на линукс, но няма с какво да упвам картата затова я държа в дм800. Иначе се зарибих миналата пролет с тези сървъри и ТV и сега имам голям сървър в нас и на вилата по-малък за back up на BSC,
а антените просто няма как да подкарам толкова тв със мотор.. затова сложих такава антена и съм доволен.. ем на 28 липсват няколко транспондера, но няма място за голяма антена.. иначе голямо мъчене падна, но като не си се занимавал няма от къде да знаеш. Като прекарваха кабелите за тв го направиха като за кабелна със общ кабел и сплитери :), а кабелна няма тук, и после покъртих малко за да пусна още кабели и да добавя и кабели за ЛАН. След това почна мъките с антените. 3 антени булсатски стационарки.., но реших да сложа една голяма и така и така щях да слагам мултиключ за 20тв вместо да го взема 5х24 го взех направо 17х24 да има.. колкото повече толкова повече..( казал мечо пух и умрял от свръх доза ;;basi)
а антената я настройвах сам самичак като преди това бях се борил само със 3 антени на булсат. стойката си я правих самичах ( така се осветих 3 дена не мога да фокусирам след това) но просто на стълбата няма как да държа нивела, ръчока и да се дъжа за стълбата + маската ръцете дойдоха малко.
И така стана 1 месец когато имам свободно време се занимавам с кабелчета и настройки.. има още малко работа но основното го докарах.

Сега се чудя как да навра 7Е м/у 4.8Е и 9Е при положение, че държача не се събира.
и още нещо на мултиключ трябва ли да слагам тапи 75 ома на изходите който не използвам ?

жоркин29

7Е можеш да го изкараш с конвертора за 9Е.
парабола-2м.(80E-30W);офсет 1.20см.,90см.,2x60см.
Octagon SF8008 TWIN DVB-S2X/S2X,Octagon SF 8008 Combo DVB-S2X/C/T,Edision Primo S2-IP,VU Zero

CITRON

Цитат на: Чейн;323760това ми е вилата на златни, има 20TV , 19Arivi и 1 DM800 за оскам.
имам и PC на линукс, но няма с какво да упвам картата затова я държа в дм800. Иначе се зарибих миналата пролет с тези сървъри и ТV и сега имам голям сървър в нас и на вилата по-малък за back up на BSC,
а антените просто няма как да подкарам толкова тв със мотор.. затова сложих такава антена и съм доволен.. ем на 28 липсват няколко транспондера, но няма място за голяма антена.. иначе голямо мъчене падна, но като не си се занимавал няма от къде да знаеш. Като прекарваха кабелите за тв го направиха като за кабелна със общ кабел и сплитери :), а кабелна няма тук, и после покъртих малко за да пусна още кабели и да добавя и кабели за ЛАН. След това почна мъките с антените. 3 антени булсатски стационарки.., но реших да сложа една голяма и така и така щях да слагам мултиключ за 20тв вместо да го взема 5х24 го взех направо 17х24 да има.. колкото повече толкова повече..( казал мечо пух и умрял от свръх доза ;;basi)
а антената я настройвах сам самичак като преди това бях се борил само със 3 антени на булсат. стойката си я правих самичах ( така се осветих 3 дена не мога да фокусирам след това) но просто на стълбата няма как да държа нивела, ръчока и да се дъжа за стълбата + маската ръцете дойдоха малко.
И така стана 1 месец когато имам свободно време се занимавам с кабелчета и настройки.. има още малко работа но основното го докарах.

Сега се чудя как да навра 7Е м/у 4.8Е и 9Е при положение, че държача не се събира.
и още нещо на мултиключ трябва ли да слагам тапи 75 ома на изходите който не използвам ?
тапи не слагай на мулти **** и дисеци, просто шапки продив влага пласмасарки та то си имаш в комплектите.
2бр. инверто молив пробвай м,у 4,8 и 9Е облъчвателите са широки или натъмани 9Е и за 7 ,както ти пишат

ти имаш на вилата 20 бр. телевизора!?? Стай под-наем ли даваш!?
C:> GOTO NEXT LEVEL

иво колев

Цитат на: Чейн;323453Да сложа малко снимки и от моята снтена.
Така започна

И тази сутрин

Остана да напасна кабелака в кутията.

А сега да попитам. Как да си сложа 9Е,7Е,4.8Е .. Няма място. Наредих само 9,4.8 и остана 2 пръста място за 7Е, няма място даже за държача.

chain

Отделна антена за 7°...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

avtosat

Здравейте.Запалил съм се да си взимам тороидална антена , обаче незнам дали при мен ще има някакъв ефект и смисъл понеже съм с няколко мултифийда - а целта е да подобря 16е както и тор-а 0,8w
та ако може някой от Пловдив с тороидалка да даде информация за нивата на сигнала на посочените по долу честоти колко dB вади

19,2e - 11.954 H
16e  - 11.151 V
13e - 11.642 H
9e - 11.900 H
7e - 10.845 H
0,8w - 12.687 H и 12.718 V
4w - 10.759 H

Доколкото разбрах спокойно ще извади около 40 грауса.
Антените ми са в подписа. Или другия вариант който мисля е 90-ката на която са 16 13 9/7 4,8/3 и 0,8 да я заменя за 110-ка или 120-ка.
Duo4K/Duo4Kse/SF8008 1x180 Ku (30w-96.5e) | 1x150 (30w-85e) | 1x120 (46e+45e/42е/39е/36е/31,5е) |  1x120 (33е/28,5е/26e/23,5е) | 1xTD110 (1.9e/0,8w/4w+5w) |  1x100 (19,2е/16е/13е/9e) | 1x90 80e | 1x60 39e| 1x60 19.2e | 1x80 (30w)

Чък Норис

Антената е от началото на темата, приемника е et9200. Поставени са конвертори за 4W, 0.8W, 4.8E, 9E, 13E, 19.2E, 23.5E, 28.2E, 36E, 39E. Има място за 42Е и с малко фантазия може да се постави 45Е. За жалост няма качени конвертори за 7 и 16Е, така, че каквото има, дано ти е от полза.

Единствено имам съмнение, че ако се пипне конвертора за 4W може да се изчисти бер-а, просто е настройван по пакета на xtra, а там сигнала е много силен.

Kalabriec

Преди няколко дена се прибирах с маршрутката от Варна за Каварна, и около Златните посока Кранево от ляво на пътя видях  ако не се лъжа тази антена. Веднага си помислих сигурно е  тази от форума, тази ли е колега?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания