Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Каква е разликата...

Започната от aussie, Май 10, 2009, 01:25:12 PM

« назад - напред »

aussie

Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тук. Питането ми е каква е разликата между Китайските и Гермаснките Дриимбокс-и? Има ли софт който да може да се подкара на единия, а да не може на другия? Разлика в хардуера?

Предварително благодаря

ВЛАДО

Цитат на: aussie;13891Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тук. Питането ми е каква е разликата между Китайските и Гермаснките Дриимбокс-и? Има ли софт който да може да се подкара на единия, а да не може на другия? Разлика в хардуера?

Предварително благодаря
Разликата между дм 500с китаиски и немски са:че за китаиския имидж джемини след версия 4.2 има бомба и може да се развали но има версии и бвз бомба.Обаче и тва не е фатално защото се оправя с jtag.Другото което е че на китаиския неможе да подкараш допълнителен карточетец (програматор) през компорта.Общо взето е това за дм 500с.За дм 800 разликите са: оригиналния има модем а китаиския има изход за модем но вътре на платката за модема елементите ги няма не са запоени.Секюрити картата вътре в приемника при оригиналния е фиксирана с силикон докато при китаиския не е така.И на последно място но не по важност последните версии на софтуера не труъгват на китаиските дръвчета.
MAX800HD<>75sm OFFSET<>STRONG SRT DM2100<>SAMSUNG P2770HD

ВЛАДО

Ако си решил да си вземеш дм 500с китаиския си заслужава визираики цената 180лв срещу 450 лв.Ако обаче си се насочил към дм 800 по добре си вземи оригинален.Да береш ядове за 100 лева не си струва.

Джак

Ако си решил да вземаш DM800 сега е момента да купиш изгодно оригинален за 650 лв - виж обявата на adskiqt.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

gogyto

Къде им е проблема на китайските DM800??
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

Sharp987

Цитат на: gogyto;13903Къде им е проблема на китайските DM800??
Не работят с имиджи в които има вграден secondstage 70 и нагоре.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Sharp987

Да допълня само за китайски DM600 и оригинален DM600 - на китайския не върви Енигма2. И няма немски DM500s има немски DM500plus.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ВЛАДО

Прав си грешката е моя.Освен това 500+ има рам 96 мб а 500с 32 мб.

dzumba

И накрая да обобщя,няма по хубав приемник от ДМ 500 китайско менте от хубавите,както ги наричат търговцете,немски никога не е имало,няма и да има,това че се продаваха в Германия, нищо не значи!Има и ментета от лошите,но и те пак са по хубави от уж германските ментета!
На всички ментета,включително и германските ментета им работи компорта и работи с феникс,на германските са им скопени лан картите!Най добрия имидж е джемини 3.6!Така ,че ви дреме дали има  бомби,след това!За тези които държат на етикета има и сапьорски версии!

Георги1

А така наречените, хубави ментета с колко рам са.;;601

Ники

Само да уточня:
Дзумбата има в предвид, че тези на които им казват оригинални или немски също са произведени в китай.;;513

Sharp987

На дзумбата да допълня, че от хубавите ментета DM500s по хубави са с Алпс тунер (според мен). И тъй като темата е каква е разликата межу оригинал и менте - що се отнася до това къде се произвеждат, може би и оригиналите се произвеждат също в Китай, но под контрол.
[SIGPIC][/SIGPIC]

aussie

Много благодаря за отговотите на всички. Тъй като тази област е нова за мен и имам толкова много въпроси, благодаря за разбирането с което подхождате. Като цяло съм се насочил към DM800, но за момента съм в период на проучване понеже живея в Австралия, а тук покритие имат само няколко спътника и се чудех дали има смисъл изобщо.

Докато пища това възникнаха и 2 други въпроса които не са свързани с Дриимбокс но се надявам да получа отговор.

1. Каква е разликата във възможностите за приемане на параболичните и офсетните антени (кои за какво са добри) и как мога да изчисля колко голяма ми е необходима.

2. Направи ми впечатление че ДМ800 ХД не разполага с Комън Интерфейс слот, въпреки това в спецификациите му се казва, че четецът му е съвместим с всички видове карти. Проблем ли е това, че няма CI ? Поне аз си обяснявам че CI е модул в които се слагат, четци за различни типове карти (с различни типове кодировки), и всеки CI е съвместим с определен тип карти. Докато ако вградения четец (представлява просто вграден CI който чете всичко) разпознава всички типове карти, това ,че няма CI не би трябвало да е проблем.

Предварително благодаря

ВЛАДО

Цитат на: aussie;13941Много благодаря за отговотите на всички. Тъй като тази област е нова за мен и имам толкова много въпроси, благодаря за разбирането с което подхождате. Като цяло съм се насочил към DM800, но за момента съм в период на проучване понеже живея в Австралия, а тук покритие имат само няколко спътника и се чудех дали има смисъл изобщо.

Докато пища това възникнаха и 2 други въпроса които не са свързани с Дриимбокс но се надявам да получа отговор.

1. Каква е разликата във възможностите за приемане на параболичните и офсетните антени (кои за какво са добри) и как мога да изчисля колко голяма ми е необходима.

2. Направи ми впечатление че ДМ800 ХД не разполага с Комън Интерфейс слот, въпреки това в спецификациите му се казва, че четецът му е съвместим с всички видове карти. Проблем ли е това, че няма CI ? Поне аз си обяснявам че CI е модул в които се слагат, четци за различни типове карти (с различни типове кодировки), и всеки CI е съвместим с определен тип карти. Докато ако вградения четец (представлява просто вграден CI който чете всичко) разпознава всички типове карти, това ,че няма CI не би трябвало да е проблем.

Предварително благодаря
Четеца на дм 800 е универсален и чете всички видиве оригинални карти както е универсален и на дм 500.

Sharp987

Цитат на: ВЛАДО;13969Четеца на дм 800 е универсален и чете всички видиве оригинални карти ...........
И не оригинални ;).
Четеца нищо не чете без ЕМУ-та, а има ЕМУ-та за всичко.
А що се отнася за повече карти виж тази тема
http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=1873
[SIGPIC][/SIGPIC]

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания