Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

800 000 души за референдум за АЕЦ "Белене"

Започната от GeorgiD, Юли 27, 2012, 09:23:35 PM

« назад - напред »

лтрифонов

Цитат на: Хиена;176963Сега да те светна;
На мен тук си ми е добре, все още плащам данъците си чинно, та твоята баба и дядо да получават пенсии тук.
Трябва да има забрана всички, които са навън повече от година, да нямат право на глас, че от къде на къде ще се "меши" в нещо, в което нито му влиза нито му излиза.
Не можеш да се пишеш патриот бягайки, щото те ухапала бубата тук!
Ми то така ако мислехме всички, до сега и един българин да няма.
А все още 1/8 са си у БГ, защо ли ?
А тези които не се чувстват чудесно на вън да си дойдат тук!
И на последно място - Да мислиш само за "гъза" си , да живееш само за него си е чисто Български манталитет.
Това дали съм далеч от нещата, повярвай, по близо съм от теб !

Доста неща трябваше да бъдат променени в изборното законодателство. Сегашните твърдяха, че ще направят промените в началото на мандата им... Е? то вече се вижда края.

Какво мислите за идеите:
1. право на гласуване да имат само тези които допринасят за икономиката ? Само тези които плащат данъци!!! Нали се сещате кои отпадат? - мургавите и пенсионерите.
2. Никой да нама право да бъде народен представител повече от 2 мандата?

ХА сега помислете някога ще има ли някой който ще приеме такива промени? и да се самоубие политически?
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

Хиена

Ми идеята ми допада, но както сам казваш това е равно на политическо самоубийство, едва ли някой би го допуснал.
Щом ако не си платя здравните осигуровки не мога да се възползвам от здравната система "безплатно", следователно щом не плащам данъците си тук да съм без право на глас и т.н и т.н.
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

yavor1

Цитат на: лтрифонов;176966Доста неща трябваше да бъдат променени в изборното законодателство. Сегашните твърдяха, че ще направят промените в началото на мандата им... Е? то вече се вижда края.

Какво мислите за идеите:
1. право на гласуване да имат само тези които допринасят за икономиката ? Само тези които плащат данъци!!! Нали се сещате кои отпадат? - мургавите и пенсионерите.
2. Никой да нама право да бъде народен представител повече от 2 мандата?

ХА сега помислете някога ще има ли някой който ще приеме такива промени? и да се самоубие политически?
само едно уточнение, пенсионерите няма да отпаднат, все нещо дават под наем, но поне 30% ще паднат в канала.
то навсякъде има изборен ценз, само при нас и лудите имат право да ми определят правата.
трябва както е за местна власт да гласуват само тези които плащат данъци и такси в страната.
от къде накъде ще ми определят управляващите изселници от измир например , ама никога няма да стане тази мечта реалност

Emo75

ХИЕНА

Пич, аз също съм тук и плащам данъци. И на мен ми е добре, защото съм около близките си. И така съм си направил нещата, че да мога да се грижа за тях без да е нужно да търся това в чужбина. Въпрос на късмет и възможности. Някои го имат, други - не !
Никой не говори за патриотизъм, а за развитие.... а за някои дори и оцеляване, за което се иска много смелост. Познавам семейства с деца, които тръгнаха на сляпо за да търсят нещо по-добро за тях. Не го направиха заради това, че не се патриоти...повярвай.
Живеем в глобален свят. Ако за някой  е добре живота да им протече  в маршрута от селската кръчма до работа и вкъщи...и така им добре...ОК. Но да наплескаш глупости от сорта, че който не си е тук е еди какъв си  ...това е нелепо.

P.S. : Преди 89 бях достатъчно голям, израстнах с големи хора около мен и знаех какво се случва, за разлика от теб...пишейки към днешна дата такива недоразумения. И в несъзнателния и съзнателния живот съм видял толкова неща, които дори на филм никога няма да видиш. Вервай ми...
P.S. 2 : Не споменавай израза "получават пенсия" , че ще ти се смеят хората ...
Vu+ SOLO2 ; DM800SE ; DM800 ; DM500 ; SONY KDL-46HX720, LG 42LD750
Toroidal 90 {42E; 39E; 28,2E ;23.5Е; 19E; 16E ; 13E;10Е: 9E; 7E; 4,8E; 0,8W; 4W} ; TRIAX110 {75E<-->30W}; offset 140; EMP 16:1 ; EMP 9:1

dolby

Цитат на: Хиена;176963.....
Трябва да има забрана всички, които са навън повече от година, да нямат право на глас, че от къде на къде ще се "меши" в нещо, в което нито му влиза нито му излиза.
Не можеш да се пишеш патриот бягайки, щото те ухапала бубата тук!
.....
А тези които не се чувстват чудесно на вън да си дойдат тук!
И на последно място - Да мислиш само за "гъза" си , да живееш само за него си е чисто Български манталитет.
.........

по въпроса за гласуването съм склонен да се съглася с теб, защото хората навън виждат нещата под съвсем различен ъгъл, въпреки че на последните избори се видя кой е по заблуден.
 не е лошо да опиташ да поживееш извън бг да те видиме как ще мислиш за гъза си. ама май не ти стиска. трудностите са много по големи и не можеш да разчиташ на мама тате и роднини. така че това за гъза си е добре да го преосмислиш. аз съм извън бг не защото ми е по добре а защото виждам бъдеще за дъщеря ми. в българия тинейджърите освен за пари коли и алкохол в най добрия случай,  има ли за нещо друго да говорят и мислят? не няма и за това не съм в бг. докато не се промени мисленето на хората в българия нещата няма да се оправят и винаги такива идиоти ще управляват. липсват ценностите които съществуват в белите държави. и не на последно място да ти отбележа че този който е заминал  навън, е оставил близките си в българия. я направи справка какви пари влизат в бългаария от емигранти. благодарение и на тях икономиката все още шава в бълария.
ЦитатБългарските емигранти стават най-големите инвеститори в икономиката на страната. Статистиката на БНБ показва, че през 2011 емигрантите са изпратили в България 770.1 млн. евро. За сравнение размерът на преките чуждестранни инвестиции през миналата година възлиза само на 125 млн. евро.
за какво говориме тука? и дали все пак нямат право на глас а? за кво ли съм седнал и аз да търкам клавиатурата само

Чушкопека

Крайно време е темата да се заключи, първо защото се изчерпа, второ, защото се мина в лични нападки и трето, защото се намеси и политиката. Обаче модераторите спят, ако е за да се банне някои веднага са на линия.

yavor1

Цитат на: dolby;176984за какво говориме тука? и дали все пак нямат право на глас а? за кво ли съм седнал и аз да търкам клавиатурата само

то така погледнато, пак стигаме до избирателния ценз, но по твоята логика, трябва някоя мутра милионер да има право на 15-20 гласа.
идеята ми е била , че правителството, което се избира от гласоподавателите, харчи парите на данъкоплатците от БЪЛГАРИЯ,а не от германия,турция ,гърция .
та по тая причина трябва да се избира от тези , от които се събират данъци и осигуровки.
т.е. този който плаща, той трябва да избира оркестъра. :worry:
а това , че ти работиш за просперитета на друга икономика, не е причина да се нервиш.
дори според мен, живеещите извън българия,освен че не им е на гърба избора на политици, то може и нарочно против интересите на България да гласуват, подведени или ядосани по някаква причина на целия български народ.

yavor1

Цитат на: koko_varna;176988Крайно време е темата да се заключи, първо защото се изчерпа, второ, защото се мина в лични нападки и трето, защото се намеси и политиката. Обаче модераторите спят, ако е за да се банне някои веднага са на линия.
коко, работи върху аец-а, а темата си е на подходящото място и не виждам защо искаш да затвориш мислите на колегите, а и моите особено ;;650

p.s. а и никой не те кара под дулото на макаров да четеш какво пишат по-големите и преживяли този СТРОЙ и живели в този ЛАГЕР

Emo75

Темата си е екстра. Предлагам само да се преименува на  - "Изложба" 2012 - посткомунистически напъни ! ;;650

П.С. Коко, ако задъниш...насреща имаш кадър "Електрически мрежи и централи" ! ;;650
Toroidal 90 {42E; 39E; 28,2E ;23.5Е; 19E; 16E ; 13E;10Е: 9E; 7E; 4,8E; 0,8W; 4W} ; TRIAX110 {75E<-->30W}; offset 140; EMP 16:1 ; EMP 9:1

dolby

Цитат на: yavor;176989то така погледнато, пак стигаме до избирателния ценз, но по твоята логика, трябва някоя мутра милионер да има право на 15-20 гласа.
идеята ми е била , че правителството, което се избира от гласоподавателите, харчи парите на данъкоплатците от БЪЛГАРИЯ,а не от германия,турция ,гърция .
та по тая причина трябва да се избира от тези , от които се събират данъци и осигуровки.
т.е. този който плаща, той трябва да избира оркестъра. :worry:
а това , че ти работиш за просперитета на друга икономика, не е причина да се нервиш.
дори според мен, живеещите извън българия,освен че не им е на гърба избора на политици, то може и нарочно против интересите на България да гласуват, подведени или ядосани по някаква причина на целия български народ.

разбирам какво предлагаш но не виждам вариант това да се случи. нерва се за съвсем друго. това за гласувенето съм съгласен то за това не съм и гласувал и сигурно пак няма да гласувам на следващите избори.

Emo75

То ако спрат пенсионерите, емигрантите и още някой....право на глас ще имат 10%. И с изборна активност по-малко от 50%...къде отидохме !? Питай ме кога ще стане !:)
Право на глас има всеки български гражданин. Не трябва да се допускат /според мен/ да гласуват хора с незавършено средно образование.

yavor1

Цитат на: Emo75;176998То ако спрат пенсионерите, емигрантите и още някой....право на глас ще имат 10%. И с изборна активност по-малко от 50%...къде отидохме !? Питай ме кога ще стане !:)
Право на глас има всеки български гражданин. Не трябва да се допускат /според мен/ да гласуват хора с незавършено средно образование.
т.е. ти пак стигаш до моята, да има изборен ценз, за пенсионерите не казвам да не гласуват, все пак те са най-пострадали , въпреки че не можеш ги убеди че не са прави за някои постановки.
но за изселените, на които им се призна двойно гражданство в една съседна страна, не виждам как може да са добронамерени или неманипулирани от местни духовни и не толкова дерибеи ;;650

Emo75

Естествено, че трябва да има - никъде не съм казвал обратното. Да , за някои ситуации с наши съграждани в южната ни съседка съм съгласен с теб. Там е деликатно. Но това с образованието е тънка хватка, която ще изреже достатъчно манипулиран вот. Както ако се развие до момента това образование да е завършено в България /например/. ;;650

Хиена

Цитат на: Emo75;176972Пич

P.S. : Преди 89 бях достатъчно голям, израстнах с големи хора около мен и знаех какво се случва, за разлика от теб...пишейки към днешна дата такива недоразумения. И в несъзнателния и съзнателния живот съм видял толкова неща, които дори на филм никога няма да видиш. Вервай ми...
P.S. 2 : Не споменавай израза "получават пенсия" , че ще ти се смеят хората ...
Повярвай за хората които ме познават лично съм такъв!
Относно послеписа:
Голям на килограми ли ? Щото ако е така можем да се премерим !
И как така стана, че точно ти ще ми даваш наклон на... , а ?
От къде на къде си помисли, че ти и болните идеологически хора покрай теб са меродавни ,а ?
Нали точно за това риткаш в ританките, че сме демократична държавка, която зачита мнението на отсрещния.
За мен точно тази изкривена ВАША демокрация е в основата на падежа на БГ.Точно от изкривеното мислене и от убедеността на всеки реформатор като теб и твоето ВЕЛИКО СЕМЕЙСТВО сме на този хал сега.
Когато България в сегашните условия стане по-добра държава за живеене в социален план, точно тогава някой ще ме убеди, че сега сме си много добре и нямаме право да опъваме ританките както теб!
Това, че ти си добре, не означава, че народа като цяло е добре, запомни го !!!
Не се знае, кога как и къде ще се случи нещо в живота ти, което ще промени кривата върху която го водиш !
Спри се огледай се и виж, щото и "стиви" виждаше по добре!

Цитат на: dolby;176984въпреки че на последните избори се видя кой е по заблуден.

не е лошо да опиташ да поживееш извън бг да те видиме как ще мислиш за гъза си. ама май не ти стиска.

трудностите са много по големи и не можеш да разчиташ на мама тате и  роднини. така че това за гъза си е добре да го преосмислиш. аз съм извън  бг не защото ми е по добре а защото виждам бъдеще за дъщеря ми. в  българия тинейджърите освен за пари коли и алкохол в най добрия случай,   има ли за нещо друго да говорят и мислят?

Опаа, новия новатор!

А бре пич, кога стана "циганин" та ти почерне гъзеца, а ?
До преди няколко месеца точише големите соплоки, сега за някой месец май голям европеец стана.
Ето ти си живия, ама живия пример в който, Бугарина като излезе извън Бг става по голям католик от папата.
Даже не мисля да продължавам да ти отговарям, стой си там и трайкай, БГ нека остане на Българите живеещи в нея.
Аман!
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

Rabin

Цитат на: koko_varna;176988Крайно време е темата да се заключи, първо защото се изчерпа, второ, защото се мина в лични нападки и трето, защото се намеси и политиката. Обаче модераторите спят, ако е за да се банне някои веднага са на линия.
Би ли обяснил накрая коя е правилната линия, че искаш да казваш кой как да мисли и какво да се заключва? Партията поне беше написала ясно кой какво да мисли. А ти само си против, ама не знаеш против какво.
Изобщо по форумите току някой зукне, че искал да се заключи тая или оная тема. На кого се слагате не ми е ясно.
п.с. Само в тая тема имаш десетина мнения, които сам си изтрил. Не мога да го проумея. Наясно ли си със себе си поне?
п.с.2 че и Windows си цапнал в подписа. Да не си объркал форума?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания