Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

блокирал приемник

Започната от ламуши, 01-07-2012, 14:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ламуши

Здравейте на всички,
значи моя проблем е следния:
на екрана на телевизора ми изписа "няма сигнал"
погледнах в меню за стойностите на сигнал и ДБ, ниво сигнал беше добре но нямаше ДБ. След което веднага се заех с настройка на антената, като смятах че с малка донастройка всичко ще се оправи. Но след 2 дена мъки по покрива нямаше резултат. Ново сигнал 65+ % ДБ липсват или се появяват за по 1-2 сек. и изчезват. И така една вечер ми дойде идеята на направа голямата глупост. След даване на фабрични настройки 2 пъти , реших да изтрия един от транспондерите и после не добавих нов, след което приемника блокира, не отговаря на нищо, само от време на време се рестартира сам. Някакви идеи и помощ моля.

Златанов

Опитай пак с фабрични. Погледни си батериите на дистанционното и кажи какво точно ти изписва на дисплея и екрана.
И най-напред - какъв е приемника?

вассил46

Цитат на: ламуши;170649Здравейте на всички,
значи моя проблем е следния:
на екрана на телевизора ми изписа "няма сигнал"
погледнах в меню за стойностите на сигнал и ДБ, ниво сигнал беше добре но нямаше ДБ. След което веднага се заех с настройка на антената, като смятах че с малка донастройка всичко ще се оправи. Но след 2 дена мъки по покрива нямаше резултат. Ново сигнал 65+ % ДБ липсват или се появяват за по 1-2 сек. и изчезват. И така една вечер ми дойде идеята на направа голямата глупост. След даване на фабрични настройки 2 пъти , реших да изтрия един от транспондерите и после не добавих нов, след което приемника блокира, не отговаря на нищо, само от време на време се рестартира сам. Някакви идеи и помощ моля.
По спокойно.1.ами то това няма сигнал не го изпраща приемника.2.за какъв приемник става  въпрос. 3.къде си какво какво гледаш? пишеш проблем и всеки решил да помогне трябва да е гадател.

ламуши

приемник Model: DL-STB - S202
приемника тотално е блокирал не отговаря на дестанционото , даже и неговите три копчета отгоре на работят.
На дисплея изписва 0001 най-вероятно това е че последно бях на канал 1
Понеже както споменах е тотатлно блокирал приемника както казах по горе не реагира на дестанционо няма как да дам отново фабрични настройки. Мисълта ми е нямали как след отваряне на капака на приемника да има 2-и начин за фабрични настройки или рестарт.

ламуши

Да добавя само на екрана на ТВ-о дава следното съобщение:

Bulsatcom
your dogital world

в синята лента за инфо:
 Аудио: няма    Булсатком

Всичко това се случи след като ръчно изтрих от меню инсталация - антена ТРАНСПОНДЕР.

Златанов

Изключи го от контакта и го остави 10мин. После го включи и трябва да е ок.

ламуши

от снощи е изключен вече повече от 12 часа, и нищо.

slimi

Пробвай да го включиш с откачена антена и виж, дали така реагира.
"Ihr, in dem Weisheitstempel eingeweihten Diener der grossen Göttin Osiris und Isis! - Mit reiner Seele erklär ich euch, dass unsre heutige Versammlung eine der wichtigsten unsrer Zeit ist."

PayNera

Бе обади се на онеи идиоти да доидат да си оправят боклука , щото не можеш да гледаш тв и няма да плащаш повече.
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

ламуши

Цитат на: slimi;170665Пробвай да го включиш с откачена антена и виж, дали така реагира.

Благодаря има напредък , вече дава търсене на сигнал и ми дава да влизам в меню на приемника. Чакам съвети за следващи стъпки. Може би "фабрични настройки"

ламуши

Цитат на: PayNera;170667Бе обади се на онеи идиоти да доидат да си оправят боклука , щото не можеш да гледаш тв и няма да плащаш повече.
На 1500 км. съм от РОДИНАТА :(

slimi

Цитат на: ламуши;170670Благодаря има напредък , вече дава търсене на сигнал и ми дава да влизам в меню на приемника. Чакам съвети за следващи стъпки. Може би "фабрични настройки"

Дай му фабрични и провери таймера, ако е изтекъл, най-вероятно ще трябва да му се налива наново софтуер или да се сменя с нов. В такъв случай, в момента, в който закачиш антената, приемникът пак ще блокира (или ще има огромен лаг - около 5-10сек. закъснение, при всяко натискане на бутон).
"Ihr, in dem Weisheitstempel eingeweihten Diener der grossen Göttin Osiris und Isis! - Mit reiner Seele erklär ich euch, dass unsre heutige Versammlung eine der wichtigsten unsrer Zeit ist."

ламуши

Цитат на: slimi;170673Дай му фабрични и провери таймера, ако е изтекъл, най-вероятно ще трябва да му се налива наново софтуер или да се сменя с нов. В такъв случай, в момента, в който закачиш антената, приемникът пак ще блокира (или ще има огромен лаг - около 5-10сек. закъснение, при всяко натискане на бутон).

Време до блокиране 71ч. и 38мин. , това ли е таймера доколкото съм запознат трябва да е над 70 часа.
Антената още не съм я закачил.

Златанов

Да това е. Сега се ориентирай към настройка на антената. Провери конекторите на конвертора и приемника.
Сега кажи и къде си и с каква антена бориш спътника.

slimi

Цитат на: ламуши;170676Време до блокиране 71ч. и 38мин. , това ли е таймера доколкото съм запознат трябва да е над 70 часа.
Антената още не съм я закачил.

Пробвай да го пуснеш на някой канал, който не е на транспондер с 30000 SR. Например някой канал от 12596 V 14050 (Disney, Nickelodeon...) и виж, дали на него работи нормално.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания