Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Дограма!?

Започната от manolovplamen, 23-05-2012, 08:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

manolovplamen

Здравейте, предстои ми смяна на дограмата в апартамента и се започна едно лутане, каква да е новата дограма от къде и от коя фирма!?
Та за това пускам тук една темичка и хората сблъсква ли се с това да си кажете мнения , решения и тънкости които да ми помогнат при избора!

;;650
[SIGPIC][/SIGPIC]:hammer:Когато те боли глава!!! Удари я в стената , така поне ще знаеш защо те боли!!!:hammer:

stilo72

Много е важно да уточниш в каква постройка живееш тухлена или панелна!
Ако е тухла спецовете казват ПВЦ ако е панел аз, който не съм спец казвам Алуминиева с термомост на Стилмет, защото аз съм с така от години и нямам проблеми с мухъл и всякакви такива неприятности.
Сега тука ще почнат да ти обясняват как ПВЦ дограмата шумоизолира по-добре от алуминия и как алуминия стои леко студен през зимните месеци, но аз ще кажа да, но алуминия не се криви като ПВЦ-то и не старее като ПВЦ-то!Още нещо което трябва да знаеш: Без отопление няма да стане, не си мисли, че като сложиш хубава дограма и изолация и няма да има разход за топло, ще има и то горе долу същият по размер! Аз казвам да за Алуминии на Стилмет, задължително с ТЕРМОМОСТ за да няма мухъл, който обикновенно излиза с ПВЦ дограмата!;;650
DМ500HD; PARABOLIC 1.50; INVERTO 0.3dB; 42e<<>>7w; ZHD200; Fusion TV; TRIAX-TD88; INVERTO BLACK Ultra Twin 0.2dB-39e

Brian

90% от топлоизолацията се прави от стъклопакета. Той е най-важния, на който трябва да наблегнеш. Другото важно е да видиш дали сглобяват правилно дограмата за да се затваря плътно, без задирания и да не се чува през нея външния шум, свирене на вятър и т.н. Затова задължително трябва да наобиколиш приятели, да им огледаш дограмите и да добиеш преки впечатления от работата на фирмите в Пловдив. Не се хвърляй на алуминиева дограма, ако става въпрос за нормални прозорци. Виж ако ще правиш френски прозорец на местото на цяла стена - тогава задължително. Не мога да ти препоръчам фирма, защото досега с 4-ри съм работил и от никоя не съм доволен, за съжаление.
;;612

njor

И аз съм работил с доста от фирмите в България та моята препоръка е:
Ролплас с трикамерен стъклопакет и четирисезоно.
Това съобразено цена качество то го препоръчвам естествено има и много по скъпи варианти,но от това смятам ще бъдеш доволен.:;810

пп: И си го поръчай в Ролплас ще ти дадат и гаранция.:worry:
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

manolovplamen

ЦитатМного е важно да уточниш в каква постройка живееш тухлена или панелна!

В панелка съм на 1етаж с възможно най-големите прозорци...!!!
Като за пример в спалнята прозореца е 290х180см!;;601
[SIGPIC][/SIGPIC]:hammer:Когато те боли глава!!! Удари я в стената , така поне ще знаеш защо те боли!!!:hammer:

stilo72

Аз си дадох мнението:
Алуминии с термомост, защото:
1. Не се появява мухъл!
2. Не се криви като ПВЦ-то на по-голямите крила!
3. Не се износва когато го напече слънцето-не пожълтява, изгаря и т.н.!
4. Не се влияе в такава степен като ПВЦ-то на температурни разлики-няма да викаш техници пролет и есен да ти регулират дограмата, защото лятото се е разширила като я е напекло слънцето пък есента като е застудяло се е свила и си почнал да чуваш вятъра като духа и т.н.!
В крайна сметка много е важно да те устройва и цената!
;;650
DМ500HD; PARABOLIC 1.50; INVERTO 0.3dB; 42e<<>>7w; ZHD200; Fusion TV; TRIAX-TD88; INVERTO BLACK Ultra Twin 0.2dB-39e

Brian

Отплесваш се да пишеш глупости! Има пвц и пвц, алуминий и алуминий! Имам германска пвц дограма кафява на морето и не е мръднала за 15 години. Хем портала ми е 4 на 2.6. Всичко е до конкретен модел профил и направа! Човека иска впечатления и препоръки за конкретна фирма в Пловдив, а не общи приказки за пвц срещу алуминий

И би ли обяснил защо не се появява мухъл? :worry:
;;612

stilo72

Цитат на: d3v1c3nv11;162053Отплесваш се да пишеш глупости! Има пвц и пвц, алуминий и алуминий! Имам германска пвц дограма кафява на морето и не е мръднала за 15 години. Хем портала ми е 4 на 2.6. Всичко е до конкретен модел профил и направа! Човека иска впечатления и препоръки за конкретна фирма в Пловдив, а не общи приказки за пвц срещу алуминий

И би ли обяснил защо не се появява мухъл? :worry:

Здравейте, предстои ми смяна на дограмата в апартамента и се започна едно лутане, каква да е новата дограма от къде и от коя фирма!?

Майсторе, тука дали не пита и каква да е новата дограма?
Просто споделих моя личен опит!
Ако в нещо съм излъгал може и да ме поправиш а не да ми казваш какъв ти е портала, защото мен не ме интересува и предполагам никой от форума! И ако кажеш, че и лака не й е паднал на тази дограма кафявата, която предполагам имитира дърво значи твойта е някаква извънземна. Позволявам си да направя този коментар, защото в офиса в който работя е такава кафява дограмата с изложение чист запад и отвъншната страна вече няма лак от хубавият залез!
Пак казвам споделям мнение и нищо повече човека ще си вземе каквото иска на цена, която го устройва!;;650

Brian

Затова и ти казах да не даваш обобщителни мнения, защото не виждаш по далеч от носа си!
;;612

stilo72

Цитат на: d3v1c3nv11;162062Затова и ти казах да не даваш обобщителни мнения, защото не виждаш по далеч от носа си!
Ти понеже си с далекогледите и виждаш по-далече от собствения си портал затова ли не видя в цял Пловдив една фирма да работи като хората?
Ай сиктир бе майна!;;573

Brian

Може би летвата ми е прекалено високо вдигната и може би имам малко повече опит в поръчването на дограми които аз плащам. Нали знаеш - един се радва на черен хляб, друг се мръщи на кроасан. Затова копирам най-важния съвет и приключвам темата.

... задължително трябва да наобиколиш приятели, да им огледаш  дограмите и да добиеш преки впечатления от работата на фирмите в  Пловдив.
;;612

stilo72

Вярвам ти ама малко!
Може ли?
Кроасаните са вредни!!!;;573

Радо1948

Няма какво да го мислиш толкова .
Най доброто на пазара в момента е PVC Schuco

pavlinvr

Цитат на: manolovplamen;162016Здравейте, предстои ми смяна на дограмата в апартамента и се започна едно лутане, каква да е новата дограма от къде и от коя фирма!?
Та за това пускам тук една темичка и хората сблъсква ли се с това да си кажете мнения , решения и тънкости които да ми помогнат при избора!

;;650

http://chehplast.com/ немска pvc дограма Rehau и алуминиева на Alumil и Etem работим и с др.AL профили.Разгледай хубаво сайта.

Георги1

Rehau немски в България няма, внасят го от Румъния.

Ние работим основно с Профилинк бих ти го препоръчал като цена качество, премиум серията 5 камерен 70мм с водобранно  крило, троен стъклопакет 36мм.
При дограмата всичко зависи от изработката и вложените материали.
Доста фирми спестяват подсилващата арматура в профила или слагат от най тънката, прехващат я само на 2-3 места а нормата е през 20-25см.
Най разпространения обков в БГ е сигения средно задоволително качество, мисля че беше 30000 цикъла.

Що се отнася алуминии или пвц, при всички положения пвц щом е за жилищни помещения, няма да ви кзвам колко термо мостове сме изкъртили и сме подменили с пвс.
На пвц то дават 50 години гаранция, жълтеенето е само при определени марки на профила, а не че е пвц.
За влагата, всеобща заблуда е че видишли тая дограма е гадна защото тече като река, след като имаш влага в помещението си е нормално да потече защото като сложиш пвц-то влагата се натрупва още повече в помещението, друг е въпроса като се сложат хубави стъкла с аргон и топъл край (дистанционера) тогава влагта по стъклото не е така изразена, но влагата си е в помещението и трябва да се реши проблема от където идва а не да се обвинява дограмата.
Друго важно нещо е самия монтаж, масово монтират без да разпробиват профила зада вкарат главите на болтовете в профила и съответно да стегне на арматурата, тоест главата на винта стяга в пвц стената и се виждат, правилния начин е главата на винта да влезе в профила и отвора се запушва с пластмасова тапа.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания