Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Zargacum

Започната от gugutkov, Февруари 18, 2012, 07:23:35 AM

« назад - напред »

gandipg

Цитат на: С.Николов;284643Здравейте по въпросът за плащанията към zargacum.net
преди няколко дена един приятел ми каза за тези терминали cashterminal.eu
разгледах и видях, че подържат webmoney.ru и money.yandex.ru
поразпитах няколко геймъра от постсъветското пространство ОНД и другие.
и ми препоръчаха Яндекса ако ще е за разни не ангажиращи плащания а за по сериозни Вебмонеу.
(при вебмонето иска и инсталация на компютъра предполагам сертификат а яндекса няма нужда)

Днеска си отворих един акаунт в Яндекса (може без да регистрирате телефон).
Разходих се до най близкия кеш терминал и реших да експериментирам с 10 лева.
(да уточня тия терминали ресто не връщат тоест правиш си точно сметката ресто нема)
написах си кодчето в яндекса набутах му 10те лева оно каза воала. (може и монетки да се пускат приема)
После си отворих Яндекса гледам налични 202 руб. 55 коп. значи по груби сметки са ми удържали около Левче.
Отворих си Заргацума и през Интеркасата му казах 6 долара да ама не, за малко не стигат (ако бях добавил монетки на кеш терминала сигурно можех да уцеля)
Та пратих 5 долара онова изписа 170 рубли и казах пускай препрати ме на сайта на Яндекса писах си юзера и паролата и после и паролата за потвърждение на превода (тя е различна от тази за сайта)
Погледнах си сметката в Заргацума преведени точно 5 гущера
погледнах в Яндекса отстанали налични 32 руб. 55 коп. за следващия път.

Та така товариши и товаришутки :)
Който не му се занимава с кредитни дебитни и други карти, банки, манки
и тем подобни и също да не се мъчи с телефонни съобщения
това е решението на задачата.
(даже ще искам от началника да монтираме едно такова терминалче в офиса)

П.П. иф ю донт андъстент рашън ленгуич плиис врайт ми аим хелп ю :)

Къде са  тия кеш терминали:s101

avalon4o

Кеш терминали в Бургас има в няколко магазина за хранителни стоки. Предполагам, че в сайта им ще има инфо къде могат да се намерят. Иначе и аз доста се ядосвах с плащането, но в последно време плащам без проблем през интеркаса. С мтел номер и карта с 3D ауторизация.
Рано сутрин смс-сите се получават веднага.

С.Николов

Уважаеми г-н gandipg
извинете но специално за вас да разкажа ли вица за
Чукча не читатель чукча писатель :)

ще се самоцитирам
Цитат на: С.Николов;284643cashterminal.eu
и не нужно като се пита нещо да се пуска цитат на цялото мнение ;)

gandipg

Цитат на: С.Николов;284659Уважаеми г-н gandipg
извинете но специално за вас да разкажа ли вица за
Чукча не читатель чукча писатель :)

ще се самоцитирам

и не нужно като се пита нещо да се пуска цитат на цялото мнение ;)

Е ти икономия на хартията ли правиш;;650

С.Николов

Пазим дъждовните гори ;;650
много наспамихме виноват

Васил

Ще пробвам утре.Така ще е по-лесно наистина!
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

С.Николов

Извинете за некомпетентния въпрос
търся някой който вече да е правил
хватката с приемане на данни от заргацума не през нета а през сателита (зона Варна)

Sentello

Приемник имащ ли?
Да ти пратя конфигурацията

С.Николов

Аз съм с Kathrein
обаче в заргацума има инструкция само за дриимбокс500 ?

дрим

Цитат на: С.Николов;286227Аз съм с Kathrein
Е то дрима се ползва  само за четец с техен специален фирм и после по сериен се връзва към приемника от койте ще гледаш, демек kathrein-a
т.е без дрим 500 няма да минеш.(но той не е да гледаш на него, а само да дърпа кодовете през сат.тунера)

ЦитатСатресивер DM500S – перешивается в модем (донгл) для получения ключей (не интернета).

Ресивер для просмотра интересных каналов с поддержкой эмулятора (любой ресивер для обычного шаринга).

Нуль-модемный кабель RS-232 (9pin, мама) - RS-232 (9pin, мама) с  распиновкой проводников: 2-3, 3-2, 5-5 (для прошивки и дальнейшего  использования с некоторыми моделями ресиверов без лан разъёма).

Кроссоверный кабель при соединении донгла и основного ресивера  напрямую или прямой лан кабель для соединения через роутер  (маршрутизатор) или свич (хаб).

Спутниковые тарелки на 39 и (или) 31, и (или) 90 градус (для  получения ключей) и на 36 и (или) 75 градус для просмотра интересных  каналов. Возможен вариант с мультифидами (зависит от региона).

Карту покрытия можно найти здесь http://www.satbeams.com/footprints, правда размер антенны указан предельный и нужно брать с запасом ~20%.

Если настраиваете сами то строиться на спутник лучше по следующим транспондерам:

31 градус – например 12304 Н 27500 7/8 луч West

39 градус – например 11502 Н 13330 7/8 луч S2

90 градус – например 11057 V 26471 3/4 или 11093 V 26471 3/4 KU-band

Компьютер с COM-портом, в случае его отсутствия (COM-порта),  покупается специальный адаптер или переходник. Причем абсолютно не все  переходники типа USB-COM подойдут для этой процедуры, в виду того, что  они не обеспечивают нормальные логические уровни протокола RS-232, из-за  чего в результате прошивки возникают ошибки.
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Вокстер

Цитат на: С.Николов;286227Аз съм с Kathrein
Нормално, при положение, че ти трябва един Dreambox 500s за сървър, който да получава ключетата от сателита и да ги споделя на останалите клиенти. Казано на кратко трябва да си вземеш Db500s и към него да вържеш Катрейна.
Golden Interstar XPEED LX1 powered by OpenVix v4.2; Cloud iBox III powered by OpenPli; Dish: Triax 78, 19.0E & 23.5E; Vivacom 65cm, 39E; Samsung UE40D6530

gax

Цитат на: С.Николов;286211Извинете за некомпетентния въпрос
търся някой който вече да е правил
хватката с приемане на данни от заргацума не през нета а през сателита (зона Варна)

+1

Бях се навил да пробвам тези дни, но след малко четене се оказа, че вече нямало сорс от 39е, а само от 60 и 90. На тях пък биймовете ме уплашиха, а и втора антена за там нямам. Другото, което чета е, че има забавяне от сателита и времената скачат, което не ми изглежда толкова страшно ...

Иначе са направили софт и за глобо-подобни приемници, така че не е само дриймче-то

С.Николов

Моля някой ако се наема да направи
приемане на данните за разкодиране от заргацума през сателит
да ми пише на лично съобщение ЛС
(уточнявам става въпрос за място близо до Варна където няма възможност за интернет свързаност).

ЛосГалактикос

Ще помоля някой, ако случайно има готови настройки за оскам за ОпенПли 4 били ми ги изпратил. Благодаря.

емо111

В събота пробвах метода за внасяне на пари на заргата на колегата Николов - работи безупречно.Вкарах 5,97$ и ми останаха 5 рубли - та за 10лв. толква.Превода се получи в заргата моментално.;;650
Edision Miniplus Highspeed COMBO ;Edision Apache IP

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания