Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Приемник - няколоко въпроса.

Започната от кофте, Февруари 05, 2012, 01:52:16 PM

« назад - напред »

кофте

Здравейте,

Искам да си купя един обикновен приемник с който мога да се включа към някой сървър и да гледам Дигитюрк на 42Е. В момента съм с FTA приемник с който само се гледат FTA каналите на 42Е. Видях разумни цени за шер но не знам точно кой приемник да купя.

СД приемник ще ми върши работа но ако за малко повече пари си взема един ХД приемник, пак бива. Важно за мен е да подържа БИСС ако искам да гледам някои канали които изискват БИСС ключове, и да може да има възможност за WiFi шер по някакъв начин. Най вероятно ще е с ethernet кабел до рутера (D-Link ми е рутера), но може пък след някое време да е в друга стая и ще ми тряба да се свързва безжично до рутера.

За ХД приемник, спрял съм на този; Ferguson Ariva 102E. Какво ще кажете?
Или пък с тези китайски Дреамбокс 500, ИП Бокс 200Е, ще ми вършат ли работа?
А за СД приемници, какво бихте препоръчали?
Мерси.

Васил

Избора е твой - ще вършат работа за това което казваш.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

кофте

От трите най добрият избор кой е според вас, Ferguson-а ли?

черните ягуари

Цитат на: кофте;142337От трите най добрият избор кой е според вас, Ferguson-а ли?

Dreambox - original ;)
DM800HD PVR
2xDM500HD
Edision mini 4K

кофте

До колкото разбрах, бая трудно е да се намери оригинален ДМ 500, нали? Та ако нямам достъп до ДМ, с фергусона ще може да се слагат БИСС ключове, шер, и т.н? И да става лесно е фактор. ;)

moreg

Цитат на: кофте;142341До колкото разбрах, бая трудно е да се намери оригинален ДМ 500, нали? Та ако нямам достъп до ДМ, с фергусона ще може да се слагат БИСС ключове, шер, и т.н? И да става лесно е фактор. ;)
Ще може ама тоя фергюсън не е много оферта, защото не е линукс и е само клиент, така че по-добре си вземи дрийм ако питаш мене;) има оферти във форума за Dm800HD употребявани, което е сто пъти по-добре от този фергюсън арива 102Е
DM 920 UHD, DM 500 HD

кофте

Какво означава само клиент? Смисъл може само да "взима" шер, да не дава? Ако е така, няма проблем. Аз безтуй съм само за такава работа, няма да правя сървъри. Или не съм разбрал?

А да питам и за линукса. Как ще ми помогне приемника ако линукс (за мойте нужди)?

skyboy

Цитат на: кофте;142346Какво означава само клиент? Смисъл може само да "взима" шер, да не дава? ?
да
Cамо да ти кажа че няма да можеш да гледаш LigTv нито на 42 нито на 7
Ако ще плащаш за шер по добре завърти антената на 7 има какво да се гледа там
но ако искаш LigTV няма начин..

Купи си 1 китайски дрийм 500 като за начало след време ще ти се преиска да гледаш и друго и ще си купиш по добър HD
не съм много сигурен но мисля че и HD на диджитюрк не вървят на шер

pp2811

Цитат на: skyboy;142380да

Е па пропусна да кажеш и 9 градуса  пакета на кабелкьоск
Само че там се гледа
Skybox s9 HD PVR+ferguson ariva 100e+ofset dish 80cm+GT-SAT 0.2db triax 110 inverto black ultra dm 500s

skyboy

Цитат на: pp2811;142381Е па пропусна да кажеш и 9 градуса  пакета на кабелкьоск
Само че там се гледа
С моята крива парабола в Сливен ще мога ли да хвана нещо
лиг тв накъсва ли или си работи без проблем

pp2811

Цитат на: skyboy;142382С моята крива парабола в Сливен ще мога ли да хвана нещо
лиг тв накъсва ли или си работи без проблем

Ще го хванеш и накъсването зависи от шейха.
При мен баца на 6
Skybox s9 HD PVR+ferguson ariva 100e+ofset dish 80cm+GT-SAT 0.2db triax 110 inverto black ultra dm 500s

кофте

Цитат на: skyboy;142380да
Ако ще плащаш за шер по добре завърти антената на 7 има какво да се гледа там
но ако искаш LigTV няма начин..

Купи си 1 китайски дрийм 500 като за начало след време ще ти се преиска да гледаш и друго и ще си купиш по добър HD
не съм много сигурен но мисля че и HD на диджитюрк не вървят на шер

Мерси на отворите на всички.

Казваш да въртя на 7 но ако си остана на 42Е пак ще се гледат всички DigiTurk канали нали (освен ЛигТВ)? Искам да съм на 42 щото там има Ictimai Tv, AzTv, Идман ТВ, и Rah-E-Farda които дават мачове редовно.

skyboy

Пакета на Диджитюрк на 42 е доста оскъден
въобще заслужава ли си да си купуваш приемник и да пускаш шер за 4-5 канала
http://www.flysat.com/digiturk42e.php

pp2811

Цитат на: кофте;142396Мерси на отворите на всички.

Казваш да въртя на 7 но ако си остана на 42Е пак ще се гледат всички DigiTurk канали нали (освен ЛигТВ)? Искам да съм на 42 щото там има Ictimai Tv, AzTv, Идман ТВ, и Rah-E-Farda които дават мачове редовно.

Е то за 4-5  канала които са кодирани  не си заслужава инвестицията
А ако искаш да гледаш почти всичко по дъгата се замисли за моторизирана антена и добър linux приемник

кофте

Цитат на: skyboy;142397Пакета на Диджитюрк на 42 е доста оскъден
въобще заслужава ли си да си купуваш приемник и да пускаш шер за 4-5 канала
http://www.flysat.com/digiturk42e.php

Точно след да напиша поста го искарах и аз този линк от гоогъл. Начи най добре на 7. С 60см антена всички канали на 7та ще се хващат ли?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания