Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

БНТ 16:9

Започната от фото, Февруари 05, 2012, 09:33:33 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pmhawk

Всяко усилие за към нещо по-добро и иновационно трябва да се подкрепят. Браво на БНТ. :)

Джак

Тайно се надявам предаванията в 16:9 да са заснети с НD-техника и БНТ1 да се развива постепенно в тази посока.
От друга страна като си помисля, че огромна страна като Русия все още няма HD национален канал, България едва ли ще изпревари руснаците. Щяха да пускат ОРТ в HD до края на миналата година, но се примириха само с 16:9.
Нарочно пропускам тематичните HD-канали като HD Life, Kinopokaz HD, защото и ние си имаме подобни - Тянков ХД, Хоби ХД, Планета ХД.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

НАА

Цитат на: Стоян;142342Според мен това 16:9 на БНТ е доста експериментално и смело, тъй като все пак наземно е аналогово, а доколкото съм чел май не е възможно аналогово наземно да се излъчва истинско 16:9. Така че нищо чудно БНТ да отнесат и доста критика, а и някоя друга глоба за странните си предавания напоследък. Не че и аз не искам 16:9, но всяко нещо с времето си, т.е. като тръгнат цифровите мултиплекси.
Каква критика, каква глоба?!! 2012 сме вече. Поне 5 години чакаме 16/9.

toi35

Цитат на: Джак;142348Тайно се надявам предаванията в 16:9 да са заснети с НD-техника и БНТ1 да се развива постепенно в тази посока.
От друга страна като си помисля, че огромна страна като Русия все още няма HD национален канал, България едва ли ще изпревари руснаците. Щяха да пускат ОРТ в HD до края на миналата година, но се примириха само с 16:9.
Нарочно пропускам тематичните HD-канали като HD Life, Kinopokaz HD, защото и ние си имаме подобни - Тянков ХД, Хоби ХД, Планета ХД.

Участвал съм в строежа на Студио 1 на БНТ намиращо се в НРТЦ зад Карефул....
БНТ нямат HD техника за съжаление...:s103
DM 800 SE

Деян

Цитат на: themaster301;142324На CRT телевизори , образите са издължени.
Щото БСК не подават WSS сигнал. Или гледаш някаква аналогова (кабелна или ефирна). Ама пак повечето CRT телевизори могат ръчно да минат в 16:9.

Златанов

Не знам за WSS, но Булсат да си оправят звука на БНТ1, защото хем е смачкан, хем нисък.

иван77

Цитат на: toi35;142363Участвал съм в строежа на Студио 1 на БНТ намиращо се в НРТЦ зад Карефул....
БНТ нямат HD техника за съжаление...:s103
През миналата година БНТ откри процедура за доставка на 16 комплекта HD камери, обективи и оборудване - беше обявено на сайта на телевизията. Нещата може да са започнали да се променят...

Относно WSS - при Сателит Бг има - разпъването става автоматично.

Стоян

Много слаб завършек на джаровците... излагация... Жалко за големите очаквания. Сега просто казват: чакайте новия сезон. Но на мен вече ми омръзна. Трябваше да сложат край. А сега - присъдата ще се обжалва и още куп недовършени неща.. даже за Куката не се разбра... 2-ка им пиша.

фото

+1
И много натрапчиво "продуктово позициониране".
AXAS E4HD Ultra 4k(OpenATV 8.0), Офсет 100 см <> Н–Н мотор, Панасоник плазма.

Veskop

Цитат на: иван77;142384Относно WSS - при Сателит Бг има - разпъването става автоматично.

само на БНТ,на "Свят" няма
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Стоян

О, да, този епизод спокойно можеха да го снимат в кварталната аптека целия... :lol15:

Термо

Mного добре се представиха тази вечер БНТ ;;513
А Джаровците са наистина качествен сериал, много добре заснет и представен.Уникално добри цветове и сега в 16:9 - перфектно !

;;650
Персонален компютър: Правец-8c
Процесор: CM630
1,014 МХц
ППД: 128 КБ
ПСЧ: (ROM) 16КБ + 2 Центроникс ЕПРОМа
Монитор:
560/192 (12 цвята)
Екстри: RS232 , второ флопи и F1
/F2 на клавиатурата.

Didko

Всъщност сериалът завърши много добре и завързано :) ама не сте схванали идеята може би. Даже и кола потрошиха тази серия... за разлика от онази, в която се гониха на паркинга в мола. Викам това ако е накой задокеански да са потрошили поне 10 коли и да са взривили 3 сгради, ама наще минаха без ни една драскотина. :lol15:
Темата е за 16:9 - твърдо ЗА и дано да е за постоянно. Между другото самия сериял не знам дали е сниман с техника на БНТ, но първата серия от сезон 2 си я свалих от сайта им и беше с брутално качество!

www.podprikritie.bg/uploads/videos/S02-01/s02-e01.mp4
1280x720 - 4Mbps; 1,62GB

После явно се светнаха, че много трафик правят и почнаха да мачкат по-сериозно. ;;601

cvetelin

Цитат на: Didko;142407Всъщност сериалът завърши много добре и завързано :) ама не сте схванали идеята може би. Даже и кола потрошиха тази серия... за разлика от онази, в която се гониха на паркинга в мола. Викам това ако е накой задокеански да са потрошили поне 10 коли и да са взривили 3 сгради, ама наще минаха без ни една драскотина. :lol15:
Темата е за 16:9 - твърдо ЗА и дано да е за постоянно. Между другото самия сериял не знам дали е сниман с техника на БНТ, но първата серия от сезон 2 си я свалих от сайта им и беше с брутално качество!

www.podprikritie.bg/uploads/videos/S02-01/s02-e01.mp4
1280x720 - 4Mbps; 1,62GB

После явно се светнаха, че много трафик правят и почнаха да мачкат по-сериозно. ;;601
да лошо е качеството поне да беше 1920 1080,ами българска работа
какъв е този формат 1280 720

Термо

Цитат на: cvetelin;142417да лошо е качеството поне да беше 1920 1080,ами българска работа
какъв е този формат 1280 720

HD е "този" формат. И кое викаш му е лошото ?
Персонален компютър: Правец-8c
Процесор: CM630
1,014 МХц
ППД: 128 КБ
ПСЧ: (ROM) 16КБ + 2 Центроникс ЕПРОМа
Монитор:
560/192 (12 цвята)
Екстри: RS232 , второ флопи и F1
/F2 на клавиатурата.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания