Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

БНТ 16:9

Започната от фото, Февруари 05, 2012, 09:33:33 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

фото

Гледам, има вече предавания и в 16:9!
AXAS E4HD Ultra 4k(OpenATV 8.0), Офсет 100 см <> Н–Н мотор, Панасоник плазма.

Стоян

Е, те от известно време правят така - първо беше с нашенския 1/2 финал за Евровизия, после пуснаха ските, а сега и това. Доколкото разбрах, довечера финалната серия за Джаровците също ще е така и това ще е премиера на бг филм, излъчен по този начин по тв.

Veskop

Цитат на: фото;142261Гледам, има вече предавания и в 16:9!

да,от Евровизията почнаха чат-пат да пускат 16/9 :)Ха дано другите вземат пример от БНТ ;;650
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Nicky

Цитат на: Стоян;142265Е, те от известно време правят така - първо беше с нашенския 1/2 финал за Евровизия, после пуснаха ските, а сега и това. Доколкото разбрах, довечера финалната серия за Джаровците също ще е така и това ще е премиера на бг филм, излъчен по този начин по тв.
Джаровците са попадение в десетката...най-добрия сериал след 1989 г.;;650
1.Варна - Сат:140 см.                          
2.Ferguson Ariva 152Combo      HD сателитен  DVB-S2 + ефирен DVB-T2 приемник                                  

Veskop

Сега остава и да почне автоматично да "разтяга" до 16/9,когато е такова предаването..... ;;573
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Досев

БНТ за първи път с истинско 16:9 без черни ленти - чудо!!! :;810
[SIGPIC][/SIGPIC]

Момчил Минков

Цитат на: Досев;142272БНТ за първи път с истинско 16:9 без черни ленти - чудо!!! :;810
Да ве, и аз снощи се зачудих на Каналето... оффф, шоуто на канала, иначе не бях обръщал внимание, ама довечера ще гледам пак
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

PhilipZ

В момента предаването "Неделя х 3" Сателайт излъчват и WSS сигнал така че се превклюва автоматично. Другите още не пускат тази екстра. Може и в апаратната на Сателайт да са го направили, но е добра посоката.

wlad_69

Похвално е старанието на БНТ1
Между другото и при бТВекшън е включено WSS в момента:;810

themaster301

На CRT телевизори , образите са издължени.
Парабола 2.2 м. + Multi Satellite Positioner Pace MSP-995 + Mut@nt HD51 + TBS 6903 Professional DVB-S2 Dual Tuner PCI-e Card.

Досев

То на моменти последния час и на тънък фулл хд телевизор телата пак са издължени на БНТ1.  
Явно още го тестват и човъркат това пусто 16:9.  

Похвално е че изпревариха основния канал на  босфор медия  - Би Ти Ви.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Дато

Цитат на: Досев;142326То на моменти последния час и на тънък фулл хд телевизор телата пак са издължени на БНТ1.  
Явно още го тестват и човъркат това пусто 16:9.  

Похвално е че изпревариха основния канал на  босфор медия  - Би Ти Ви.
А днес забелязали ли сте дали по някое време и логото на БНТ 1 да е оправяно,за да не изглежда сплескано на екрана?Защото в момента е сплескано на голям екран.

Дедал

Цитат на: themaster301;142324На CRT телевизори , образите са издължени.

На моя са си добре :D - 32" 16:9 CRT ;;650

erdinerdin872

Цитат на: Дато;142327А днес забелязали ли сте дали по някое време и логото на БНТ 1 да е оправяно,за да не изглежда сплескано на екрана?Защото в момента е сплескано на голям екран.

и то доста се сменяше логото викам си ново лого ли ?

дано ги последват и други телевизии и си остане само на 16:9

Стоян

Според мен това 16:9 на БНТ е доста експериментално и смело, тъй като все пак наземно е аналогово, а доколкото съм чел май не е възможно аналогово наземно да се излъчва истинско 16:9. Така че нищо чудно БНТ да отнесат и доста критика, а и някоя друга глоба за странните си предавания напоследък. Не че и аз не искам 16:9, но всяко нещо с времето си, т.е. като тръгнат цифровите мултиплекси.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания