Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Vivacom IPTV ?

Започната от mitkobs, 16-01-2012, 00:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

РосенНедков

Наскоро ми смениха един от големите IPTV приемници с малък поради дефект. Вярно, доста по-бърз е, но ми се струва, че изображението не е с качеството на стария. Имате ли подобни наблюдения?

Имам още 2 от старите приемници и тия дни ще пробвам.

vankogotinoto

Цитат на: РосенНедков;480338Наскоро ми смениха един от големите IPTV приемници с малък поради дефект. Вярно, доста по-бърз е, но ми се струва, че изображението не е с качеството на стария. Имате ли подобни наблюдения?

Имам още 2 от старите приемници и тия дни ще пробвам.
Аз също имам 2 от големите и един от новите, но картината си е на ниво. Освен ако нещо по настрйките не ти е на максимални стойности.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Скай91

Днес се опитах да си пусна 100 мегабита и не успях.... по една схема от 2017, на която се натъкнах сам до като експериментирах.

Явно някой от виваком ме е видял че въртя необичаен трафик през IPTV мрежата през STB приемниците и е взел контра мерки на регионално ниво.

Любопитен съм само тук ли са си закърпили дупката на регионално ниво или във всички региони в страната.

Останах с впечатление от друг абонат на Виваком в София че дупката още я има, а аз съм в Шумен и при мен е закърпена.

Та ето как манипулирах системата при мен.

Виваком ми дават нет 50 мегабита, и 3 STB-та за IPTV.

Аз вкарвах в мрежовата си карта мак адреса на едното STB и неговите IP, маска и гейтуей и за DNS слагах 8.8.8.8.

Данните на STB-то ги взимах от сервизното меню на STB-то.

#1397# парола 8288.

И отивах на мрежова информация и си взимах от там мак адрес, айпи, маска и гейтуей...

Правех така че мрежовата ми карта на лаптопа да ми е огледално копие на STB приемника.

И тадам лаптопа ми имаше вече 100 мегабита интернет и излизаше през мрежата на виваком, като STB приемник.

Сега виваком са направили при мен следното ограничение, дали са динай на целият трафик навън, и са ми оставили само трафика на телевизията, който мога да възпроизведа само през техните STB приемници но не и от лаптопа си, а да и  до VBOX7 и до новините по нова са ми оставили достъп, виждам че мога да ги пингвам но към останалата част от глобалната интернет мрежа съм отрязан.

Хайде тествайте на воля, дали и при вас вече схемата не работи или работи.

Но и  да проработи и  при вас , то те ще ви спипат и ще ви наложат ограничението.
И чудото ще бъде за три дни.

Бяха хубави месеци на 100 мегабита на цена за 50 мегабита ..
Чудни времена :D :D :D :D ;;573

Дори планирах отделен рутер да си закача по тая схема и да го представям за STB приемник и да си точа 100 мегабита с лекота но уви, размина ми се това :worry:

Велков

Цитат на: Скай91;481272а да и  до VBOX7 и до новините по нова са ми оставили достъп, виждам че мога да ги пингвам но към останалата част от глобалната интернет мрежа съм отрязан.

Еми да, как може да ти спрат промиването от Нова ;;573

manechi

Цитат на: Велков;481281Еми да, как може да ти спрат промиването от Нова ;;573

Ти нали не ги гледаш, спи си спокойно с бистър ум!

Скай91

Видях си от рутера на виваком на WAN интерфейса какви мрежови параметри получавам, взех мака на рутера и го сложих на мрежовата карта на лаптопа си, на мрежовата карта му зададох идентични мрежовите параметри на рутера от WAN порта му, тадам имах интернет на лаптопа без рутер.

Минусът е че целият лаптоп изгрява в DMZ.

Веско

И туй цялото упражнение за 2-3лв. УжЪСТ
Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

ники_потребител

Току-що ми инсталираха новия приемник. Много е малък и симпатичен  ;)  и менюто му наистина е по-бързо, но не чак толкова.

martinz.x

Как ти го подмениха?

manechi

Цитат на: ники_потребител;482111Току-що ми инсталираха новия приемник. Много е малък и симпатичен  ;)  и менюто му наистина е по-бързо, но не чак толкова.
Е ми...вивакомска хуйня!

ники_потребител

Цитат на: martinz.x;482194Как ти го подмениха?

Инсталираха ми нов допълнителен.

Не че не е бърз, но просто е "нормално" бърз, отговаря на бутоните с минимално закъснение, така, както би трябвало да работи нормално устройство, докато стария понякога си иска доста чакане.

manechi

Цитат на: ники_потребител;482207Инсталираха ми нов допълнителен.

Не че не е бърз, но просто е "нормално" бърз, отговаря на бутоните с минимално закъснение, така, както би трябвало да работи нормално устройство, докато стария понякога си иска доста чакане.

Че и рестартиране! Аман!

manechi

Цитат на: ники_потребител;482207Инсталираха ми нов допълнителен.

Стария, с удоволствие бих го заврял на Спасчо в миризливия г.з!

SERHI1970

От днес и аз съм с новото отроче на Виваком по добре работи от стария бял приемник.
100.5E-30.0W PASAT 2.20 KU BAND - 2 X C BAND / OCTAGON SF8008,Sat Integral 1412 Rocket,Nova+HD,Icon Iron Pro 4K,AB CryptoBox 752HD Combo

Мишка

Пуснали са ми всички канали без HBOtata и Диемите, на пакет L съм. За 6 години рядко ми се е случвало на IPTV

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания