Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Max s12 hd- HELP

Започната от христо296, Декември 24, 2011, 09:33:11 PM

« назад - напред »

BOBIKAT

Цитат на: Валентинко;135068Какви формати плейва-успя ли да пробваш?
AVI - Не
MKV - Да (тест набързо на едн sample.mkv) щото флашката не бе голяма. При натискане на бутона АУДИО ми показа Аудио1/1, а при бутона СУБ няма никой. Тия дни ше видя как е с филми мкв-та и субтитри.
По книжката му дават - WMA.
In the beginning was dark, and then bang...

христо296

След като се справих с настройката по програмите идва ред и да се справя и с настройката на мотора L. Но се оказва, че е мисия невъзможна. Ползвам Хюмакс с който съм настроил антената да хваща повечето спътници, имам предвид параболата му е точна. От 39 Хела  до сателита на 9 градуса няма грижа.  Закачам Мах са и тук започват неприятностите върти антената където си иска. Вкарвам координатите на града но антената се върти съвсем не в правилната посока. Бих се примирил ако можех да ползвам добрия стар Хюмакс да въртя антената. Но когато закача МАХ  да взима сигнал от Хюмакса – сигнала не излиза. Така отпада и този вариант. Предполагам, че сигнала се губи поради това, че Хюмакса е стар и не подържа новите стандарти. Ако може някой да помогне с упътване на български за МАХ S12 или с практически съвети относно настройването му с мотор ще съм благодарен.

netman

Цитат на: BOBIKAT;134929но КОФТИ е това, че линиите се вкарват по диенс, а не става с вътрешно ИП. Поне аз не успях да ги подкарам така, и спре ли нета... няма достъп до сървърчето ми.

Това се решава лесно в повечето рутери има опция hosts или static dhcp, където задаваш ip,mac и твое си host name за всяко устройство, т.е. :

192.168.1.1 00:01:02:03:04:05 client.home.com
192.168.1.2 0A:01:02:03:04:05 server.home.com

и т.н.
7x   3x[SIGPIC][/SIGPIC]

BOBIKAT

Цитат на: netman;136236Това се решава лесно в повечето рутери има опция hosts или static dhcp, където задаваш ip,mac и твое си host name за всяко устройство, т.е. :

192.168.1.1 00:01:02:03:04:05 client.home.com
192.168.1.2 0A:01:02:03:04:05 server.home.com

и т.н.
Данчо, този проблем отдавна се разреши, просто аз не съм писал ИП-тата както трябва.
Иначе относно МКВ-тата, пълна боза. Не разпознава "srt" и "txt" като имената бяха същите с името на МКВ-то и даже ги направих и с главни букви. Сложих един тестов семпъл.мкв с вградени 2 аудио канала и 3 различни СУБ, вътре в мкв-то и ни вопъл, ни стон. Нито аудиото разпознава нито Суб. Направих запис на хистори със 2 аудио потока и субтитри, и при плейване аудиото го изкарва, но субтитрите не. За плеър не става, само за сателита. И за 130 лв. толкова.
P.S. Конвертирах едно АВИ в МКВ, заедно със субтитрите, набиха му се вътре, деа субтитрите излизат на маймуница, това със DVDFab 8 Qt, а с mkvtoolnix конвертира по-бързо, но пък после ми дава непознати кодекси, и дефакто все едно нищо. Някой има ли представа как да наглася DVDFab 8 Qt да не вгражда субтитрите на маймуница, или дайте друга програма за конверт от АВИ към МКВ и да вгражда субтитрите, че имам един сезон с 11 АВИ-та да гледам и искам да си ги конвертна за макс-а.

BOBIKAT

Значи, с тотал медия конвертер и няколко часово тестване стигнах до извода, че АВИ успешно се конвертира в МКВ, и субтитрите му се набиват, само че в настройките трябва да се посочи да е "директшоу ДХ9" и във видео опциите да се посочи "мпег2видео". Общо взето това е начина да се гледа АВИ.

netman

Такам, относно приемника говорих с вносителя и :

1. Назъбените субтитри ще бъдат фикснати до 4-5 дни.
2. За момента няма подръжка на бг субс на .мкв-тата, предвижда се такава  скоро (изпратени са съответните файлове до разработчиците).
3. Забиването на канал с пин код на салата бг се оправя като се сложи  картата в конакс модул и се изключи matutity rating от менюто на кама.
4. ави подръжката е проблемна от лицензна гледна точка за жълтурите :D
7x   3x[SIGPIC][/SIGPIC]

Валентинко

Май за момента, приемника не заслужава парите си.

Can.82

Как се влиза и вкарват ключета за емулатора на този приемник

BOBIKAT

Само с ЮСБ флашка си вкарваш софткам.кей.
Едитването на самия кей мисля че ставаше и през дистанционното, не съм много сигурен.
@ мрежата
Цитат на: netman;137062Такам, относно приемника говорих с вносителя и :

1. Назъбените субтитри ще бъдат фикснати до 4-5 дни.
2. За момента няма подръжка на бг субс на .мкв-тата, предвижда се такава скоро (изпратени са съответните файлове до разработчиците).
3. Забиването на канал с пин код на салата бг се оправя като се сложи картата в конакс модул и се изключи matutity rating от менюто на кама.
4. ави подръжката е проблемна от лицензна гледна точка за жълтурите :D
Данчо, вчера направих бегло един запис на филмбокс-а ХД, и при плейването от флашката суб и аудиото като потоци се показват, суб могат да се спират и пускат на приемника, но... когато опитах да плейвам самия файл "ТС" на компа с медия плеър класик, се оказа че аудио потока се вижда, но субтитрите не. Не съм пробвал с ВЛЦ-то, нямам го на компа. Някакви идеи? Какви са тия два файла "ДВР" дето се правят с "ТС"-то? Днес щях да пробвам с мктул дали суб поотците са вътре в самия "ТС", ама ми се п**ба флашката. Отиде си и записа.

Can.82

Можели по подробно да обясниш как става процедурата защото сам нов в тази сфера

Чък Норис

Цитат на: BOBIKAT;143818Само с ЮСБ флашка си вкарваш софткам.кей.
Едитването на самия кей мисля че ставаше и през дистанционното, не съм много сигурен.
А защо не с STBHD_LAN_MM?

BOBIKAT

Цитат на: Продуцентът;143822А защо не с STBHD_LAN_MM?
Защото преди време, колегата "херакъл" беше споменал че няма начин да се връзваш по ЛАН към тая шитня :) Тогава въпроса ми беше за ФТП. А не ми се занимава да тествам да му ръгам софт от Скайбокс мини С9 (или как беше там подобието) за да си играя и за оскам, и за ФТП клиент.

Чък Норис

Цитат на: BOBIKAT;143824Защото преди време, колегата "херакъл" беше споменал че няма начин да се връзваш по ЛАН към тая шитня :) Тогава въпроса ми беше за ФТП. А не ми се занимава да тествам да му ръгам софт от Скайсат мини С9 (или как беше там подобието) за да си играя и за оскам, и за ФТП клиент.
Ти питаше за фтп, а тази програмка е малко по-различна и се влиза от порт 1000 ;)

BOBIKAT

Моля те, не ми бутай чивийте, че искам да си легна, а не да ръчкам цяла вечер. :D
П.С. Фу, почна се, я кажи, да качвам ли софт на скайбокса мини с9 или... :hammer:?

Чък Норис

Цитат на: BOBIKAT;143828Моля те, не ми бутай чивийте, че искам да си легна, а не да ръчкам цяла вечер. :D
П.С. Фу, почна се, я кажи, да качвам ли софт на скайбокса мини с9 или... :hammer:?
Не, защо ти е софт на с9?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания