Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Какво стана с колегата беркс?

Започната от ТИНТИН, Ноември 04, 2011, 08:40:33 PM

« назад - напред »

ТИНТИН

Привет, колеги - дали някой знае ли какво стана с колегата беркс? Беше полезен за форума с постовете и инфото което даваше за спътниците и DTH операторите. Или пак съм случайно пропуснал черешката на тортата;).
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis M. Ritchie

Джак

Привет. Накратко - беркс изтри пост на друг модератор (Хиената) и му лепна етикет "спам", без да поговори първо с модератора. Разбираемо, Хиената се възмути от това и изобщо от ситуацията как един модератор може да трие мнения на друг и да ги етикира като спам. Беркс в замяна започна да извива ръцете на Админа с ултиматуми или да махна модераторските права на Хиената или да махна неговите. Разбира се, такива ултиматуми са нереализуеми и Хиената си остана с модераторски права, а беркс пожела да напусне, въпреки че го увещавахме да остане и му дадахме доста време да промени решението си.
Тук може да се запознаеш по-подробно със ситуацията - http://dtv-bg.com/showthread.php?t=17561
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Ники

Колегата Беркс е изпратил днес лично съобщение до мен и до админа с молба да му се изтрият мненията и да му се махне акаунта, но аз му отговорих че няма да му трием мненията и няма да му махаме акаунта, така че ако изпрати и до вас такава молба, Ви моля да не я изпълнявате
Нека си останат мненията му и акаунта му.

Поздрави

Ники

ivo

Е такива хора не мога да ги разбера. Изтрийте ми мненията, дайте ми бан, махнете ми правата и прочие и прочие. Луда работа.

Джак

В ПРАВИЛАТА на форума, с които беркс би трябвало да е запознат след като е бил модератор, пише:
Цитат на: АДМИН;57134Мненията във форумите се оставят доброволно, безвъзмездно и с цел взаимопомощ. Авторите им не могат да изискват компенсация за публикуваната информация под никаква форма или да изявят претенции мненията им да бъдат изтрити.
Вместо да му е неудобно от ситуацията, която създаде, сипва още масло в огъня. Вече забравихме, че е напуснал, минаха два-три месеца от тогава, а той се появява с нови номера, вместо да каже едно "извинявайте". Нямам думи...
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Ники

Аз пуснах набързо съобщението, за да не се трият мненията му, идеята му не е била да злепоставя форума, /аз си писах с него на няколко пъти/ а да не му седи името във форума, дори предложи да му се оставят мненията но вместо неговото име да пише  "Гост", но после проведохме един чат и аз му обясних че аз не съм съгласен нито да се трият мненията , нито да му сменяме "ника" на "Гост" а всичко трябва да си остане така като си е
Мисля че ме  разбра.

Джак

Цитат на: Ники;132987идеята му не е била да злепоставя форума
То накрая да не се окаже, че идеята му е била да спаси от глад децата в Африка и да се бори за Световният Мир...

Ако не иска да злепоставя форума, нямаше да напише с дебели крещящи червени букви това в подписа си, ами щеше да напусне мирно и кротко, вместо да бие тъпана и да прави панаири.

Две години и половина си утвърждава името и "марката" беркс (така да се каже) при нас, а накрая с какво ни се отблагодарява? Като ни кара да отнемаме модераторски права, да триеме мнения (защото в ЛС-а до Админа баш това си иска) и да слага подписи като горния. И всичко заради това, че сам е предизвикал гневната реакция на Хиената, и че не сме удовлетворили ултиматумите му за отнемане на модераторските права на засегнатият от него модератор. Аз се чудя дали на този човек не му хлопа сериозно дъската?

Ники

не правете прибързани изводи

Ние разменихме с него няколко лични съобщения  и от там изяснихме, че не иска да фигурира името му "Беркс" във форума и затова първоначално е искал да му изтрием мненията а не за да изчезне информацията, която е писал.

От чата с него
останах с впечатлението че ни е обиден защото мисли че модераторския екип го счита за виновен че е изтрил мнението на Хиената по време когато сме взели решение да се борим със спама. При така възникналата ситуация не приема нашите действия/бездействия по случая за правилни.
Така накратко мога да обобщя моите впечатления от чата с него.
Мисля че успях да го убедя да не настоява да му сменяме "ника" във форума , нито да се трият мнения.
това няма да е добре нито за него нито за форума.
Хората го познават под това име и в двата форума.
публикувал е все полезна информация - и при нас и в другия форум.
Трима клиенти ме питаха в магазина защо не пише вече и тримата бяха останали с много добри впечатления от него.

Щом иска да информира останалите потребители, че вече няма да присъства във форума - нека остане така, както е решил той да го направи.

Хиена

Чета и чак ми става неудобно !
Каквото и ще да пише и иска, за мен постъпката му относно ултиматумите, които поставя са неприемливи/лично мнение/.
А най-гадното нещо беше, че се опита подмолно да ми "издейства" спирането на правата.Минава определено време и решава да му се затрие акаунта, "защо бре пич, нали действията са ти безкористни".
Цели момчето нещо, ще видим следващите му искания.
А колегите го упрекнаха не заради това, че сме имали двамата с него спор, а за последствените му действия.
Дано бъда разбран правилно какво искам да кажа.
Поздрави на всички от екипа.;;650
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

Джак

Сега да не се окаже, че ние сме му виновни, заради проблемите, които има с комуникацията? Трябваше преди или след като е изтрил мнението на друг модератор, да се свърже с него и да му обясни, какво го е накарало да изтрие мнението. Сигурен съм, че при такъв подход, Хиената нямаше да му се разсърди. Но вместо това, той слага етикет "спам" върху изтритото мнение, с което задълбочава проблема, като унижава модератора (на който има зъб) пред всички. Тук трябва да имаш малко акъл да мислиш за последствията от действията си - това да триеш мнение на модератор не е като да правиш копи-пейст на новините от сателитните сайтове.

Аз съм му обиден, че не само създаде проблема, ами се опита и мен да направи страна в този проблем, поставяйки ми ултиматуми да махам модераторски права. Такова поведение към Админ е недопустимо. Пък после нека да се прави на жертва, че сме се били настроили срещу него. Въпреки неуравновесените му постъпки, му дадахме шанс да размисли и се държахме достатъчно етично и търпеливо към ситуацията в която ни постави. И сега два-три месеца, след като вече сме забравили това, пуска поредното искане до Админа, в което пише:
Цитат на: берксЩе Ви помоля акаунта ми беркс да бъде изтрит без запазване на мненията ми.
Считам ,че молбата ми ще бъде удовлетворена.
Считал той, че молбата му ще бъде удовлетворена! То това не е молба, ами си е направо заповед... Все едно е директор на Админите (защото админите сме трима). Няма и намек от това, че иска да му се промени името, както е обяснявал на Ники, а директно и без заобиколки си пише, че желае с акаунта да му се изтрият и мненията.

Ето от това съм най-възмутен - че пред Ники се прави на Света вода ненапита и извърта нещата по друг начин от това което пише на Админа. Сега излиза, че не бил искал да навреди на форума като му се изтрият мненията, ами искал бил само да му се промени името? Виждате сами какво иска в горният ЛС. Преди пък беше обяснявал на Ники, че не искал да се махат модераторските права на Хиената, а да му се отнемели временно. Това няма нищо общо с истината - беше поставил ултиматум или правата на Хиената да се махнат, или неговите - защото не можел да работи в един екип с него. Думичката "временно", никъде не присъства. А пред Ники го извърта на "временно". И в същото време сам си противоречи, като признава, че единствената му грешка била, че поставял ултиматуми на Админа. Не може хем да признаваш, че си поставял ултиматуми на Админа, хем да твърдиш, че не си искал да се отнемат права. Ето от тази негова черта, която опознах след ситуацията в която ни постави, съм най-силно подразнен. Защото не обичам двуличните хора!

А това, дето си го е сложил в подписа с дебелите червени букви, е защото е очаквал, че във форума всички ще ревнат защо не пише, пък те хората (освен онези тримата минали през магазина) не забелязват неговото отсъствие. И затова, няколко месеца по-късно, дай да си сложиме в подписа с дебели червени букви, че сме напуснали, барем тогава ревнат. А ако се изтрият мненията заедно с профила (ала Тиесто), ще е още по-готино!

Сега ще му пиша занапред да проявява претенциите си само към Ники (както сме се разбрали), защото ако още веднъж изпрати до Админа подобен ЛС, ще му отговоря така, както няма да му хареса! Защото всяка чаша прелива, ако не знаеш кога да спреш да я пълниш...

Ники

Лошото е че колкото повече се пише - толкова по лошо става.
както аз виждам нещата - явно Беркс е от хората които бързо се палят и трудно им минава.
И когато един човек се е палнал, първо трябва да се успокои топката и след това да се разбере каква е причината и как да се излезе от ситуацията.
така че и към мен бяха същите искания в началото.
но разменихме няколко лични съобщения и полека лека се разбра защо иска да му се изтрият мненията.
После обсъждахме и другия варянт и т.н.
Не мога да кажа, че Беркс има двойствено държание.

съгласен съм и с Хиената, че проблема не е в изтриването на мнението а след това в погрешното разбиране на действията на екипа.
Аз се опитах да намерим решение за бъдещи такива ситуации, но малко хора се включиха, все пак стигнахме до някакво предложение.
Беркс явно го е приел като наказателно действие спрямо неговото изтриване на мнението на Хиената.
и от тук нататък искаше да излезе от екипа и т.н. и т.н.
поне така аз мисля.
Не бих го сравнил с Тиесто
Все пак е писал много във форума - давайки информация на потребителите и по този начин допринасяйки за развитието на форума.

Работата на модератора не е лесна и когато се стигне до подобна ситуация, най добре е да се разберат двата модератора помежду си, и ако това се беше случило, сега нямаше да пишем тези редове.
За съжаление всеки си го разбира по своему. И всеки си е прав за себе си разбира се.  трябва повечко директен диалог в такива ситуации.

Пак да повторя че не обвинявам Беркс за действията му. Смятам че те са водени от неговите лични убеждения.
Дали съм съгласен с исканията му:
Не съм съгласен с тях, защото смятам че те ще навредят както на форума така и на него самия и не ги приемам.
Не мисля че репутацията на Беркс сред потребителите и на двата форума е лоша. Мисля че тя е добра.
дали това което е написал с червени букви че е напуснал форума е добре.
Не мисля че е добре нито за него нито за форума, но го приемам щом е решил по този начин да покаже на потребителите че е напуснал форума.

Джак

Пишеме, защото беркс продължава да налива масло в огъня - три месеца по-късно... Вместо да му е неудобно от ситуацията, която създаде със своите действия, ни обвинява в бездействия!? Бездействия на какво? На ултиматумите му, които не изпълнихме ли?

Аз също имах много добро впечатление от него, до момента в който поиска да махаме правата на Хиената, а после ме обвини, че не съм бил решил проблема в модераторският раздел. И двете неща са много подли от негова страна - да издейства подмолно махане на правата на друг модератор и да обвинява Админа, че не е бил решил проблема. Защото говорих тогава и с двамата модератора, за да туширам напрежението помежду им. Но беркс не прояви разбиране и тогава наруших почивката на Ники по Черноморието, за да се занимава лично с неговите ултиматуми.

Та получавам упрек от беркс, че не съм решил проблема, който той създаде! След като положих усилия да го реша в работното си време, прекъсвайки работата по двата важни проекта, върху които работех. Когато написах след неговото обвинение към мен в модераторският раздел какви ултиматуми ми е поставил да махна модераторските права на Хиената, той се изниза като мишка, с което ми направи още по-лошо впечатление!!!

Защо, питам аз, ако му е толкова чиста съвестта и е толкова прав, се изнизва като мишка, вместо да отговори в темата защо за втори път иска от Админа да маха мод. права на друг модератор? Първият път когато искаше това, сам се извини и каза, че не е трябвало да иска такова нещо. А вторият път вече няма чувство за срам и е непреклонен в исканията си. За мен този човек е с лабилна психика и има сериозни проблеми с главата. Това го пиша съвсем сериозно, защото го мисля.

ivo

Цитат на: Джак;133109(защото админите сме трима)
Я да питам аз тука, като бивш стар админ на форума кой е третия админ, че току виж съм пийнал и съм го настъпил без да знам. Да не се окаже, че един от основателите на форума току виж е с перманентен бан или изтрит юзър.

Джак

Ти си единия от тримата. :)
Лично аз не гледам на теб като на бивш Админ, а сигурен съм, че и Ники - също.
В тази тема си е написано отдавна http://dtv-bg.com/showthread.php?t=11817

Хиена

Младостта е хубаво нещо, но съпровожда недообмислени решения и постъпки.Не мога едно да разбера, от къде толкова злоба и яд у човек на 20г.? Какво е разбудило такава злоба към мен ?
Нито го знам, нито го познавам, та даже и гласа не съм му чувал.
Преди време в една негова тема започна як спам, позволих си да я заключа за да не се пишат глупости повече докато той се появи и да реши какво да прави.От там след мен беше минал Въйко и даже не си спомням точно какво се е случило.Не мисля, че е нещо повече от всеки един от екипа, но явно той не мисли така.Сега, ако всичко остане по старо му след време пак ще пробва да иска разни неща защото вижда, че форума съществува и без него.
Не мисля повече да пиша по тази тема, понеже не виждам смисъл от това.;;650
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания