Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Трябва ми помощ при избор на Лед Лцд Телевизор

Започната от Ван Бастен, 09-09-2011, 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Стоян

Хм, ново предизвикателство пред слабите ми умения...

gentu

Цитат на: Стоян;118496Хм, ново предизвикателство пред слабите ми умения...
-а кой са "силните" ти "умения"???!!!:D:D:D
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

kabel

;;650;;650;;650;;650
Цитат на: gentu;118510-а кой са "силните" ти "умения"???!!!:D:D:D

hristoslav2

Цитат на: Стоян;118487Някой знае ли / виждал ли е дали новите модели интернет-телевизори с едва ли не свободен браузер, могат да плейват директно на екрана си директните стриймове на нашите мачове, които bookmakers, livesport и sportline започнаха да излъчват?

Напр. в 19 ч. в livesport.bg ще се предава мачът Лудогорец - Славия. Някой ако може да тества и да каже, ще е добре.

;;513
Би трябвало да върви поне на вградените уеб браузъри в моделите  от 9,8,7-ма серия на Филипс и Самсун.
Този на самсун подържа и флаш приложения.
За този в Тошиба серии ZL, WL и YL не знам.

Ван Бастен

Някой ,който има впечатления за серията Куатрон на Шарп,ако може да ги сравни с вече споменатите от мен модели     LED  SHARP LC-46LE705E ,                         LED LG 42LE5500,                          LED LCD Sony  KDL46EX710AEP  ,                      LED LCD  PANASONIC TX-L42D25E ???

lazarus18

Quattron технологията, преди тазгодишните модел 630/830 не е добър вариант. Поне ако държиш на коректното цветопредаване. Доста сериозни отклонения в цветовете. Някои му се кефят на шаренийката, но за мен е голям минус.

d.ivanov

Цитат на: lazarus18;118570Quattron технологията, преди тазгодишните модел 630/830 не е добър вариант. Поне ако държиш на коректното цветопредаване. Доста сериозни отклонения в цветовете. Някои му се кефят на шаренийката, но за мен е голям минус.

Много точно казано, твърде преоцветен, розово-жълтеникав оттенък, до преди куатрона само розово-червеникъв оттенък, това е така при всички шарпове...  ;;602

Ван Бастен

Цитат на: lazarus18;118570Quattron технологията, преди тазгодишните модел 630/830 не е добър вариант. Поне ако държиш на коректното цветопредаване. Доста сериозни отклонения в цветовете. Някои му се кефят на шаренийката, но за мен е голям минус.
LC-46LE810EV И този модел ли е от старите които не стават ???

lazarus18

Да, и този е от старите. Новите завършват на 30.
Те не че са оправили технологията им, но в новите поне има опция да се изключва това разширено цветово пространство и с малко повечко играчка да виждаш що годе реални цветове.
За съжаление, те все още държат високи цени.
http://www.sharpbg.com/index.php?item=135&group=1

Ван Бастен

Колеги здравейте,днес направих обиколка по магазините за да сравня картината на различните модели,които бяха дискутирани в тази тема.Най-напред бях в технополис,там тези пе.....и са забранили на служителите си да пускат на клиентите какавто и да е друг сигнал освен този които се върти, рекламния които разбирасе е HD.Следователно ако искаш да видиш каква картина вади телевизора който искш да закупиш на кабелна цифрова или какавато и да е телевизиа няма как да стане.Там обаче получих желаната информация за модела Панасоник TX-L42E30E,на 1 ред бяха наредени 6 телевизора от различни марки на които се въртеше 1 и същ HD анимационен рекламен клип на LG.На всички телевизори от тази редица логото на LG което беше на клипа беше размазано с изключение на Панасоника.И след кратък разговор с консултанта,който разбра че не съм балък и няма да може да ми пробута някой боклук,той ми каза че матрицата на този модел е най-добра от всички модели там изложени на цена до 2000лв.Но както вече казах ,там успях да видя само HD картината на този модел , която беше по добра от всички останали на тази цена.
След Технополис минах през Техномаркет там разгледах другия Панасоник
TX-L42D25E от който също останах много доволен,след като помолих консултанта да ми пусне някакав кабелен сигнал,той свали телевизора и го закачи към някаква кабелна телевизия ,която не беше Булсат.Изненадах се като разбрах че различните канали са с различно качество на СД сигнал Евроспорта беше уникално зле направо не се виждаше.А някои други канали вадеха що годе нормална картина .Картината на ЕвроспортHD  от своя страна пък беше перфектна.Видях също и Сонито което сам споменал,пална скръб никакви цветове.За LG дума да не става след като видях разликата с Панасоника.

След цялото това ревю имам няколко въпроса,за какво точно служи сателитния тунер и ще ми върши ли работа след като аз съм на Булсатком.И вярно ли е че Булсат има по добър сигнал от обикновените кабелни.Тъй като Е30Е ми хареса повече като дизайн от Д25Е струва ли си да взема втория само заради тунера и каква ще е ползата от него ??? Благодаря предварително. И ако някой се колебае за избор на телевизор наистина да отиде да види тези два модела :)

Дедал

Не забравяй ,че при Панасоник нямаш опция за ръчно регулиране на подсветката ! За Булсат - от 40" нагоре е пълна скръб -и СД и ХД каналите.;;650

d.ivanov

Цитат на: Ван Бастен;119342
След цялото това ревю имам няколко въпроса,за какво точно служи сателитния тунер и ще ми върши ли работа след като аз съм на Булсатком.И вярно ли е че Булсат има по добър сигнал от обикновените кабелни.Тъй като Е30Е ми хареса повече като дизайн от Д25Е струва ли си да взема втория само заради тунера и каква ще е ползата от него ??? Благодаря предварително. И ако някой се колебае за избор на телевизор наистина да отиде да види тези два модела :)

Тунера няма да ти свърши работа за Булсат, за СтаелайтБг може, понеже Булсат може да се гледа само на техните приемници, в смисъл, че не е проблем на телевизора, а в самия Булсат.

Иначе погледни е30 и д25 ако имаш шанс един до друг, и в двата случая ще направиш добър избор.  Настройките за които колегата по-горе говори, че ги нямат панасониците, просто не ти трябва, в магазина сам си се уверил в това. ;) Панасоник имат малко настройки, но пък за сметка на това не се нуждаят от такива, защото просто имат перфектна картина ;;650

относно сигнала на Булсат, да, поне според мен имат, дори аз където съм на МСАТ, при тях SD каналите са по-кофти от на булсат, все пак кабелните в повечето случаи си дърпат каналите през сателита ;)

Ван Бастен

[

Иначе погледни е30 и д25 ако имаш шанс един до друг, и в двата случая ще направиш добър избор.  Настройките за които колегата по-горе говори, че ги нямат панасониците, просто не ти трябва, в магазина сам си се уверил в това. ;) Панасоник имат малко настройки, но пък за сметка на това не се нуждаят от такива, защото просто имат перфектна картина ;;650

[/QUOTE]
Няма как да ги видя 1 до друг защото са в два различни магазина :) за сажаление.Двата модела не се продават в 1 магазин поне тук в Пловдив.Аиде пак да помоля някой,който разбира да обясни за какво точно служи сателитния тунер ???

d.ivanov

Цитат на: Ван Бастен;119498[

Няма как да ги видя 1 до друг защото са в два различни магазина :) за сажаление.Двата модела не се продават в 1 магазин поне тук в Пловдив.Аиде пак да помоля някой,който разбира да обясни за какво точно служи сателитния тунер ???[/QUOTE]

Щом от години работя точно това, дали не разбирам?

ЦитатТунера няма да ти свърши работа за Булсат, за СтаелайтБг може, понеже  Булсат може да се гледа само на техните приемници, в смисъл, че не е  проблем на телевизора, а в самия Булсат.

Или да го кажа още по-елементарно НЕ СТАВА за Булсатком и за Виваком.

Можеш да го ползваш за FTA каналите на разните спътници и за СателайтБГ също, с необходината карта http://www.satellite.bg/?page=3  .  

Айде и още по-просто че да не се налага да потретвам... вземаш кабела който излиза от антената, слагаш го в телевизора и гледаш сателитна телевизия без необходимост от приемник. (това НЕ се отнася за Булсатком и Виваком):worry:

chano

Цитат на: Ван Бастен;118265Значи спрял съм се на следните модели LED SHARP LC-46LE705E , LED LG 42LE5500, LED LCD Sony KDL46EX710AEP , LED LCD PANASONIC TX-L42D25E , кой от тези модели бихте ми препоръчали ,като се има предвид че при мен водещото е добра картина при цифрова на Булсат и да не замазва на спортните предавания.Благодаря предварително !!!
купи си филипс 7 или 8 серия,освен шарп и филипс другото е за буклука..
всиЧКО Безплатно е Добре Дошло

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания