Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

XBMC -моята нова играчка

Започната от bu12tras, 28-06-2011, 20:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

b00m

Здравейте,
имам лаптоп ибм т61п,под вин работи перфектно хбмц-то,на два екрана и т.н. , реших да си направя исталация на лайв хбмц и пак си работи супер , но незная как да си пусна втория екран по vga на плазмата.
моля някой ако се е сблъсквал с този проблем и има решение  да ми помогне да го настроя.
Поздрави !
дм5оо dm800 tor90 8 lnb 90 ofset

b00m

Когато тръгне да зарежда , си работи на външния екран , зарежда някъде до половината и след това ,когато трябва да стане на 1920/1080 , минава на дисплея на лаптопа, под виндовс работи отлично.

Джак

Инсталирай си последните драйвери на видеокартата и я настрой. След като я настроиш за два монитора, трябва да настроиш и XBMC да се отваря винаги на телевизора, на цял екран.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

b00m

Здравейте,
ясно ми е че така трябва да стане но но нямам представа как да го направя, през графичната среда мисля , че няма как, а през терминал незная как.
Много зле съм с линукса.
На някой ако му се занимава моля стъпка по стъпка да ми обясни.
Поздрави!

bu12tras

Колегите които са по в час с линукса дали имат възможност да билднат драйверите за тбс в опенелек, има ги вкарани в гитхъб само трябва компилация за включването им? ;;650

uniqad

Вградения в Openelec tvheadend пачнатата версия ли е? Тази версия може да сканира ръчно DVB-S2 транспондери, както и да подава на фронтенда и кодирани канали. Нормалната не може това и затова питам!
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

uniqad

@hitman
Има готов билд за tbs карти на OpenELEC:
ЦитатСборки OpenELEC-VDR

• Установка и загрузка с USB-3 (USB-2)
  • VDR и Tvheadend интегрированы в систему
  • VDR плагины – sc, xvdr, streamdev, iptv, eepg
  • Возможность работы как Wi-Fi роутер (точка доступа)
  • Драйвера для DVB-карт TBS
  • scan-s2 – сканирование каналов (с русскими названиями каналов)
  • Файловый менеджер - Midnight Commander
  • Русская экранная клавиатура
  • Поддержка LCD/VFD дисплеев (протестировано на iMon)
  • Поддержка Broadcom CrystalHD (в версии Generic)
  • Протестировано с Tevii S-660,  Tevii S-464, TBS-6920, X3M SPC1400HD, Prof-7500, TT-connect S2-3600
Подробнее о сборке здесь.
Даже и оригиналното дистанционно на qbox-а работи с този билд:

«MCPC_VDR-TBS».  Тоже работает с родным пультом. Причем мне понравился, и сам пульт и  как он работает. Единственное упущение производителя – нет кнопок  управления плеером. Что впрочем, решаемо.

Для  активации пульта нужно в каталоге «/storage/.config» создать файл  «autostart.sh» с правами на исполнение следующего содержания:    #!/bin/sh
 usleep 3000000 # Задержка в милисекундах. Ждем пока поднимется карта.
 /usr/bin/ir-keytable -c
 /usr/bin/ir-keytable -p NEC,RC6 -w /etc/rc_keymaps/tbs_nec
 Перезагружаемся. На основе вывода «irw» правим «Lircmap.xml» в каталоге «/storage/.xbmc/userdata».
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

dodger

Да колегата uniqad ме изпревари този билд който е дал е супер..
САМО че зависи кой ТБС имаш не са включени всички firmware.
За QBOX3 не беше включен но с лека гимнастика го оправих.. ако някой има подобен проблем да свирка.. :) (за МCPC билда говоря).
За OpenELEC за момента са спряли поддръжката на ТБС.. при включването на драйверите има проблем с другите тунери.

поздрави

bu12tras

точно за опенелек MCPC билда с Qbox3 става дума колега, дай да видим как си го оправил?

dodger

Вариантите са два:
1 - Ако имаш линукс:
Прехвърляш си SYSTEM файла на линукс машината.
Ако нямаш squash - sudo apt-get install squashfs-tools
sudo -s # задължително е следващите стъпки да си под root
След това в директорията която ти е SYSTEM -a правиш
unsquashfs SYSTEM
Копираш firmware за ТБС 5921 (той се намира в директорията където си смъкнал предварително драйверите за тбс ) dvb-usb-tbsqbox-id5921.fw в
# squashfs-root/lib/firmware
След това изпълняваш командата:
# mksquashfs squashfs-root/ SYSTEM (като предварително си преименувал стария SYSTEM в примерно SYSTEM.bak)
Така вече имаш firmware на tbs qbox3. Аз какво направих след това:
Вече бях инсталирал MCPC и установих липсата на драйверите. Не преинсталирах а просто ъпдейтнах като новия SYSTEM и стария KERNEL ги копирах в Update share-a на MCPC машината.
След рестарт се ъпдейтна и всичко е ок! :)
2. - Това в ако нямаш линукс: Качвам моя билд (ако те устройва) и си ъпдейтваш старата инсталация.

П.С Не заменяй SYSTEM файла да правиш нова бутваща флашка ..md5 checksum-a ще е различен!

ЕДИТ: драйверите за тбс от тук: http://www.tbsdtv.com/download/document/common/tbs-linux-drivers_v120216.zip
поздрави.

dodger

@Hitman честито за покупката, очакваме да пишеш какви са ти впечатленията от новата придобивка.. от моя 5921 съм много доволен, да видим как ще е следващия модел.. ;;650

toyobg

Здравейте,
Някой може ли да ми даде файла със сканирани канали ХД на булсат
че при мен не ще да ги засече?

iwelichkow

Докато се мотах като Славия у А група раших да тествам това МСРС
С доста четене в един руски сайт подкарах нещата до образ на свободните канали както и оскама да взима по ццкам от друг приемник.
До тук добре обаче кодираните не мога или поне не съм открил как.
Може някъде по менютата или в настройки да съм пропуснал и ми трябва едно рамо.
Предполагам,че няма значение тинера,че е кубокс3 защото ми изкарва 23Е и което е фрии си работи.

dodger

малко повече инфо няма да е излишно...
Последната версия на MCPC e 0030, после до версия 0005 ALEX@ELEC сега вече се гласи и нов релийз с enigma2(openpli) port(/емулация)
та коя точно версия си пробвал.. по принцип оскама си се конфигурира нормално.. нищо необичайно..
Аз също съм с QBOX3 и нямам проблеми...

поздрави

iwelichkow

Свирено вече,докато се мотаме и охльова се шмугна в храстите.
Само за успокоение имам доста голям напредък ама все пак не си е работа това.
А и едва ли нямаш проблеми ама сега не ми се изреждат.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания