Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

XBMC -моята нова играчка

Започната от bu12tras, 28-06-2011, 20:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dodger

Да УСБ варианта върти без проблем мотор(имам моторизирана чиния)
проблема ми беше с въртенето под линукс но му намерих колая с програмата която бях пуснал в отделен пост..
В момента позвам openelec който работи с XBMC + tvheadend + oscam
Кофтито е че tvheadend-а не върти мотори затова мисля да напиша един плъгин за XBMC който да ползва въпросната програма rotor-control, че е супер неудобно да ползвам всеки път ssh :)

@империя честито... компилацията не е трудна, в реадме-то има как стъпка по стъпка.. предполагам имаш инсталиран пакета build-essential
За 5921(Qbox3) ползвай тази команда ./v4l/tbs-x86_r3.sh за 3.х кернел

поздрави

БатеГойко

Колеги,някой ползва ли XBMC сървър за връзка с телевизор? Инсталирах го (под Windows XP) ,телевизора се логва със сървъра през мрежата,но не открива споделени ресурси от компютъра.ТВ е Тошиба с DLNA. С руския "Домашний медия сървър" нямам никакви проблеми,ТВ-то открива всичко което може да се гледа и слуша от компа.Интересно ми беше с ХВМС да пробвам.

lordzerg

Цитат на: dodger;130174Да УСБ варианта върти без проблем мотор(имам моторизирана чиния)
проблема ми беше с въртенето под линукс но му намерих колая с програмата която бях пуснал в отделен пост..
Кофтито е че tvheadend-а не върти мотори затова мисля да напиша един плъгин за XBMC който да ползва въпросната програма rotor-control, че е супер неудобно да ползвам всеки път ssh :)

@империя честито... компилацията не е трудна, в реадме-то има как стъпка по стъпка.. предполагам имаш инсталиран пакета build-essential

поздрави
аз още не съм закачал мотора незнаех че не става с tvheadend жалко много ми харесваше ... Значи ти какво ползваш за мотора ? rotor-control li e и това с VDR ли ше бачка че сега тря да глася на ново нещата тей като ще ми трябва мотор....

imperia

Цитат на: dodger;130174Да УСБ варианта върти без проблем мотор(имам моторизирана чиния)

поздрави
благодаря че се опитваш да ми помогнеш:

обаче точно това пробвах ето го резултата:

root@vmdebian:~/tbs/linux-tbs-drivers# ./v4l/tbs-x86_r3.sh
TBS drivers configured for x86_r3 platform.
root@vmdebian:~/tbs/linux-tbs-drivers# make
make -C /root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l
make[1]: Entering directory `/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l'
No version yet, using 3.1.0-1-686-pae
make[1]: Leaving directory `/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l'
scripts/make_makefile.pl
Updating/Creating .config
Preparing to compile for kernel version 3.1.0
Created default (all yes) .config file
./scripts/make_myconfig.pl
perl scripts/make_config_compat.pl /lib/modules/3.1.0-1-686-pae/source ./.myconfig ./config-compat.h
creating symbolic links...
make -C firmware prep
make[2]: Entering directory `/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l/firmware'
make[2]: Leaving directory `/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l/firmware'
make -C firmware
make[2]: Entering directory `/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l/firmware'
  CC  ihex2fw
Generating vicam/firmware.fw
Generating dabusb/firmware.fw
Generating dabusb/bitstream.bin
Generating ttusb-budget/dspbootcode.bin
Generating cpia2/stv0672_vp4.bin
Generating av7110/bootcode.bin
make[2]: Leaving directory `/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l/firmware'
Kernel build directory is /lib/modules/3.1.0-1-686-pae/build
make -C /lib/modules/3.1.0-1-686-pae/build SUBDIRS=/root/tbs/linux-tbs-drivers/v4l  modules
make[2]: Entering directory `/lib/modules/3.1.0-1-686-pae/build'
make[2]: *** No rule to make target `modules'.  Stop.
make[2]: Leaving directory `/lib/modules/3.1.0-1-686-pae/build'
make[1]: *** [default] Error 2
make: *** [all] Error 2

lordzerg

root@vmdebian:~/tbs/linux-tbs-drivers# ./v4l/tbs-x86_r3.sh
[COLOR=Red]No version yet, using 3.1.0-1-686-pae[/COLOR]
scripts/make_makefile.pl

мисля , че тук е проблема... много ти е нов кернела май

imperia

Цитат на: lordzerg;130425root@vmdebian:~/tbs/linux-tbs-drivers# ./v4l/tbs-x86_r3.sh
[COLOR=Red]No version yet, using 3.1.0-1-686-pae[/COLOR]
scripts/make_makefile.pl

мисля , че тук е проблема... много ти е нов кернела май

Преди малко преинсталирах Debian в една виртуална машина. Качих
apt-get install linux-headers-$(uname -r)
apt-get install kernel-package

и успях да я компилирам тая гад.
Явно бая съм бил омазал предишния debian. Кернела е същия.

Сега ще се пробвам на някое изпълнение. vdr ли ще е, tvheadend ли ще не знам. С линукската част тепърва ще се запознаваме.

Благодаря.

imperia

Не исках да поствам два пъти обаче не намерих бутона "EDIT"?!

Направих една бърза проба с hts-tvheadend под Debian. Намира ми транспондери и каналите ги намира, обаче който и да опитам да отворя и ми дава "No input detected"

Някой да е имал подобен проблем?

lordzerg

нагласил ли си си ццкам или оскам ? струва ми се че не може да разкодира... пробваи с безплатен канал също така ако се мъчиш да свържеш към ццкам или оскам с сокет-а ще имаш проблеми аз го направих с newcamd. лошото е че ако си с мотор и ако ползваш много провайдъри ше трябва да правиш настройки за всеки и да гласиш портове на всичките... много гадно ( между другото това с сокета и апито ще го махнат в следвашите версий)
кажи за мотора какво ползваш ?

lordzerg

Цитат на: БатеГойко;130242Колеги,някой ползва ли XBMC сървър за връзка с телевизор? Инсталирах го (под Windows XP) ,телевизора се логва със сървъра през мрежата,но не открива споделени ресурси от компютъра.ТВ е Тошиба с DLNA. С руския "Домашний медия сървър" нямам никакви проблеми,ТВ-то открива всичко което може да се гледа и слуша от компа.Интересно ми беше с ХВМС да пробвам.

ако ще пращаш към твто и ако то може да чете от УПНП може да ползваш една програмка Orb тя стреамва UPNP и става и за телефони и за разни медия устроиства готина е само и нагласяш папка с филми и музика и всичко прави в реално време но като конвъртва филма ти товари проц. на компа ти.. незнам дали точно това те интересуваше ама да ти кажа все пак :)

dodger

@lordzerg rotor-control е смостоятелна програма/скрипт за оправление на мотора под линукс извън графична среда(разбирай command line)
Няма нищо общо с VDR или tvheadend

Проблема с "No input detected" и при мен се е случвал но мисля че е от tvheadend-a.. ресетета като най-бързо средство опрявя проблема :)

imperia

Цитат на: lordzerg;130641нагласил ли си си ццкам или оскам ? струва ми се че не може да разкодира... пробваи с безплатен канал също така ако се мъчиш да свържеш към ццкам или оскам с сокет-а ще имаш проблеми аз го направих с newcamd. лошото е че ако си с мотор и ако ползваш много провайдъри ше трябва да правиш настройки за всеки и да гласиш портове на всичките... много гадно ( между другото това с сокета и апито ще го махнат в следвашите версий)
кажи за мотора какво ползваш ?

Пробвах с FTA канали, отделно tvheadend-а се свързва към оскам(виждам го в логовете) обаче показва че не е на никой канал. FFFE:FFFE.

Учудва ме че всичките тези плъгини нямат поддръжка на DVBAPI под линукс.  Тук има някакъв опит да го направят да работи с vdr. Доколкото разбирам vdr-plugin-dvbapi бачка с vdr 1.7.20.

ЦитатYes the dvbapi plugin works with vdr-1.7.20 but only with one dvb-card, I still hope aigars has time to change this...

Темата е активна и гледам че един пич се опитва да го подкара цялото това нещо за повече от един тунер.

Също доколкото разбирам vdr>tvheadend, ще се концентрирам в тази насока :)

Ето я и темата:
http://www.oscam.to/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=7462&pageNo=1

lordzerg

от няколко дена си играя с VDR и съм нагласил всичко не се сблъсках с някъв проблем.. значи първо спряха подръжката на VNSI и направиха XVDR плугин за връзка с хбмц нагласил съм си VDR с плугините:
dvbapi ili sc , xvdr , streamdev-server. линукса е убунту 11.10 оцелот сложил съм кернел модула за ТБС 6921 всичко уж е добре но като избера канал ми изписва стрийминг и стои така постояно и не тръгва .... гледах логовете нищо странно не видях няма грешки...
някои ако се е сблъсквал с нещо такова да помогне плс :) незнам дали е от VDR или от тия новите плугини xvdr ?

edit да добавя сканирал съм на булсат каналите провал съм и с the voice и с други няма разлика....

lordzerg

Не виждам как да си едитна темата отново ... или май не може 2 пъти да се едитва.
Вече оправих нещата с XVDR plugina za XBMC и dvbapi за връзка с оскам.
всичко е перфектно но излезе друг проблем след около час гледане и нещо крашва ВДР. и после като го рестартна и ми изписва ... :

Dec 23 19:51:00 HTPC vdr: [28555] ERROR: invalid primary device number: 1
Dec 23 19:51:00 HTPC vdr: [28555] ERROR: no primary device found - using first $

нещо се заеб*ва и трябва рестарт за да се орпави , също така остава да разуча diseqc файла и само с него става въртенето на мотора само че трябва да се опишат нещата вътре...

imperia

Цитат на: lordzerg;134748Dec 23 19:51:00 HTPC vdr: [28555] ERROR: invalid primary device number: 1
Dec 23 19:51:00 HTPC vdr: [28555] ERROR: no primary device found - using first $
Това прилича на драйвера все едно че крашва. Има ли некви други работи преди това в лога.

Цитатостава да разуча diseqc файла и само с него става въртенето на мотора само че трябва да се опишат нещата вътре...
тоя скрипт е супер:

diseqcsetup-a-bash-script-for-vdr-diseqc-configuration

lordzerg

да драйвъра крашва нещо такова става незнам дали не е от ВДР щото го пачнах с 1 па4 за ротор ... за 1.7.22 ...
а той сега не ми трябва тоя па4 ше взема да го преинстална вдр. а между другото тоя скрипт го имам готин е да ама трябва да си поиграя с него ... малко не ми остава време покраи тия празници :) ;;650
Весела Коледа :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания