Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

3D TV - Sony Bravia KDL-40HX800

Започната от Галина, Май 22, 2011, 10:30:18 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Галина

Привет на всички!
Първо и аз да кажа, че съм съвсем нов участник във форума и ако звуча глупаво, моля не ме хокайте.
Купихме си 3Д Сони-то с идеята да си дърпаме филмчетата от нета (главно от zamunda). ТВ комуникира с компа и чрез DLNA и чрез HDMI.
Това което плейва ТВ-то, обаче е сякаш имитиране на 3Д. Така и до момента не можахме да намерим 3Д филм, който да стартира в истинско 3Д качество и самия ТВ да си го разпознае.
Това, което намерих като инфо е, че съществуват няколко типа 3Д филми, в зависимост от технологията на предаване, но въпреки това все още не съм видяла истинските "мускули" на ТВ-то.
Въпросът ми е следния: трябва ли да си купувам DVD Blu ray или PlayStation3 за да усетя възможностите на ТВ или има и други начини?

БатеГойко

Ако е само за "усещането 3D" ,сателитна чинийка с HD приемник и на турския спътник (Turksat 42гр.) има 2 свободни програми в 3D (засичал съм анимационни филми и разни пейзажи,но не и игрални филми). Става и с приемника на Булсат ZHD100. На Еutelsat 9 гр. също има някаква 3D свободна. А иначе кодирани започват да се появяват,наскоро пуснаха Евроспорт 3D.
П.С. Забравих да кажа,добре дошла във форума,колежке !

sunaikasabov

Честито
Телевизора си е супер и си струва.Аз работя в една от големите вериги за техника и мога да те уверя че си си купила нещо хубаво.Съдържание има стига човек да знае от къде и как да си го направи.От сателит има програми но удоволствието ще ти струва скъпо,затова остава плеар с възможност за плейване на съдържание.Мога да ти препоръчам DIVA много е добър и възпроизвежда всичко.Блу рей не си купувай няма дискове в България,и ако има то няма субтитри.Ако те интерисува нещо ми пиши на лични мога да ти бъда полезен.Приятен ден!

дан4ик

Цитат на: sunaikasabov;101039Честито
Телевизора си е супер и си струва.Аз работя в една от големите вериги за техника и мога да те уверя че си си купила нещо хубаво.Съдържание има стига човек да знае от къде и как да си го направи.От сателит има програми но удоволствието ще ти струва скъпо,затова остава плеар с възможност за плейване на съдържание.Мога да ти препоръчам DIVA много е добър и възпроизвежда всичко.Блу рей не си купувай няма дискове в България,и ако има то няма субтитри.Ако те интерисува нещо ми пиши на лични мога да ти бъда полезен.Приятен ден!
Divata от кога възпроизвежда 3D.:lol15:

kabel

Цитат на: sunaikasabov;101039Честито

алоооооо....я ходи се скрий некъде:lol15:

archibal

В Zamunda.net НЯМА 3D филми. Ако искаш 3D филми трябва да си направиш регистрация в http://hd-torrents.org/index.php . В момента няма свободни места там, трябва да потърсиш покана. Имаше една тема за това пробвай там някой да ти прати покана. Иначе ето част от филмите там:
- Drive Angry 3D 2011 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-HDChina
- TRON: Legacy 2010 3D 1080p Blu-ray EUR AVC DTS-HD MA 7.1 DVDSEED
- Alice in Wonderland 2010 3D Field-Sequential 1080p Blu-ray DTS-ES x264-ViSTA™
- IMAX: Hubble 3D Half-SBS 2010 1080p BluRay DTS x264-3D4U
В момента има над 200 торент линка. Като алтернатива може да ползваш това http://thepiratebay.org/

yavoor

Единия вариант за Сони е плейване на блурей 3д филми с Плейстейшън3. Качеството е най-високо. Другият вариант е да си свалиш 3д филми от някъде /3D SBS/ и да ги гледаш с плеъра на телевизора, но точно там незнайно защо Сони са се изложили и не позволяват гледане на 3д през ДЛНА. Пак трябва външен плеър. bitsnoop.coм е тракер с много 3д филми, голяма част от които са озвучени на руски

PayNera

Връзваш компа към тв-то или някои сат-хд приемник , пускаш 3д филма (.mkv) към 3д-телевизора и настроиваш тв-то да предава в 3д-формат (трябва да има специално копче на дистанционното).В замунда има вече няколко заглавия (гледаш шотовете да са с двоина картина) или се регестрирваш в специалния торент-саит за 3д  http://www.3dblurayiso.com/ и си готова.Може да произвеждаш филми и от PS3 в (.mkv) формат , ама плеистеишана трябва да е хакнато.3д-то трябва да се гледа с очила които трябва да са синхронизирани и произведени за конкретния модел телевизори.
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

Дедал

Защо мислиш,че е незнайно защо ?Сони имат собствено киностудио и очакваш да сложет възпроизвеждане на пиратско съдържание в продуктите им ?!?:lol15:  А иначе ТВ не е нещо кой знае какво ,най-слабо представяне на 3Д от моделите ,които съм гледал /1.Самсунг 2.Панасоник 3.ЛГ ,Тошиба не съм ги гледал ,но отзивите са много добри/ ,освен това доколкото си спомням май имаше проблеми с 3Д филми SBS .

moonstone

Ако се оправяш с руския има един много хубав тракер който си има специална категория за 3d филми http://rutracker.org .Не изисква покани.Като недостатък мога да изтъкна наличието на руско аудио във всеки филм,но винаги има и английско аудио така че няма проблем.Ще ти трябва също и голям хард диск защото филмите са си големички.А ако искаш отделен плеър то Western Digital са добра марка пример http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=4520816&id=4206 .

Галина

Благодаря на всички - ще изпробвам някои от сайтовете.

Като доуточнение искам да вметна, че не разчитам да гледам 3Д телевизия, то HD-то е мисия невъзможна (за БГ канали), а пък за 3Д и не мечтая.

Искам само от време на време да гледам някой филм, а пък ако може да го изтегля без да плащам - ще е повече от супер :D

Свалях от замунда.нет и thepiratbay разни .mkv-та, но когато в началото на филма попита за режима на гледане и кликна на 3Д, ми казва че няма вързан 3Д приемник и продължава да излъчва в 2Д. (ТВ-то е свързано с лаптопа чрез HDMI, а плеъра на компа е Power DVD 11) Аз мога да натисна 3Д бутона на ТВ-то, но започва имитираното 3Д, което е "да, благодаря"!!!
Освен това съм сваляла и SBS-филми (ако не се лъжа съкращение от side-by-side). Те са две паралелни картини една до друга - при мен на плеъра на компа и на ТВ-то си ми излизат точно по същия начин - 2 паралелни картини, което ме наведе на мисълта, че не точно този тип 3Д филми трябва да свалям, пък и някъде четох, че Самсунг "борави" с този тип.
Може би аз не правя нещата както трябва, но ТВ-то е купено от Техномаркет, където за съжаление консултантите не можаха да ни кажат нищо повече. Все пак си казах, че ще чета инструкцията, но и тя е доста бозавичка.
Та това, което step by step правя е:
1. Свалям филма - примерно от thepiratbay;
2. Връзвам РС с ТВ чрез HDMI и започвам да ползвам ТВ като монитор;
3. Стартирам филма посредством:  Power DVD 11 на РС и ... очаквам да видя нещо "добро".
4. Забравих да кажа, че вадя очилата от калъфа, включвам ги и се моля да излезе образ, който да оправдае сумата, изсипана в Техномаркет.:;810
Е, до момента полза от молбите - няма. МОЛЯ, помагайте!

Галина

Забравих да кажа, че ако изключим 3Д-то, телевизора е НЕВЕРОЯТЕН!!!

archibal

ти хубаво вързваш PC-то с телевизора, само да уточня вързваш видеокартата на РС-то с телевизора по HDMI, но задаваш ли се въпроса видеокартата възпроизвежда ли 3D картина ;). Все още са много малко тези видео карти. За да стане номера тя трябва да поддържа 3D HDTV и съответно телевизора (монитора) също

yavoor

Точно 3D SBS ти трябва.

Дедал

Самия плейър ,който ползва трябва да има 3Д поддръжка ,видеокартата е за истинските 3Д -та .Виж тук http://forum.setcombg.com/index.php/board,59.0.html  има доста неща обяснени ,а и други потребители с такива ТВ.;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания