Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

IPBox 55hd

Започната от Онджичек, 21-03-2011, 16:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pyda76

Цитат на: dvelev;291496Стоковите имиджи ли търсиш?

Sent from my ME173X using Tapatalk

Ако имаш давай.От последните тестове който направих нито един от имиджите с който разполагам за сата/усб неработи когато е разпънат на диска който е монтиран вътре.Боотва,работи до момента в който се избере HD канал и забива.Предполагам неправилни или забранени команди към fpu.При зареждане от флаша всичко работи ако не се ползва /media/hdd а някой от другите точки за монтиране.Предполагам че интерпретира /media/hdd само като възможно устройство на USB или прикачен дял по мрежата.

uplevel

Ето малка сборка от имиджи за 55hd - официалните на ABCom, PKT, както и Sifteam, тестовите на HDMU, Neutrino и др.:

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=piG4BnsrgpKDJbqO1769427

Има ги повечето излязли досега.
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

pyda76

Цитат на: plevel;291575Ето малка сборка от имиджи за 55hd - официалните на ABCom, PKT, както и Sifteam, тестовите на HDMU, Neutrino и др.:

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=piG4BnsrgpKDJbqO1769427

Има ги повечето излязли досега.

Благодаря е малко в случая!С Небула в1 на флаш също минава номера.Диска трябва да се форматира в приемника.Ще опитам и с Хипериона в3 на усб флашка да видим...

pyda76

Цитат на: pyda76;291578Благодаря е малко в случая!С Небула в1 на флаш също минава номера.Диска трябва да се форматира в приемника.Ще опитам и с Хипериона в3 на усб флашка да видим...
За мое съжаление явно проблема неможе да се реши с различен софтуер.
Диска се размонтирава от главна при избор на hd канал.След това приемника трябва да се рестартира за да се види отново.Все пак проблема се реши с "хлъцането" при филм с небула в3 и последния медиаплеар2.

JovaniJo

Проблема е следния
ЕНИГАМ 2 се рестартира постоянно
Какво направих за да се стигне до този резултат
1.Свързване на приемника с програмата DCC
2.Качване на това:
http://dtv-bg.com/downloads.php?do=file&id=3710
Превод на енигмата за нашите боксове 9900/99/55HD ( предполагам че може  да стане и за други). Пишете забележки, превода ще го редактирам след  1-2 седмици.
Файла се слага в usr/share/enigma2/po/ (тука си избирате на мястото на  кой език ще сложите бг, аз го сложих на мястото на) sk/LC_MESSAGES
с посочения атрибут
3.Избрах език SK - restart и така започна цикъла
4. С DCC се вързвам но при опит да върна оригиналния език SK през FTP изписва
< 226 Directory send OK.
! 68 bytes received/sent in 16 milliseconds
и при опит за смяна на атрибута изписва това
> SITE chmod 644 enigma2.mo
< 550 SITE CHMOD command failed.
атрибута е 664

Очаквам помощ
P.S Да спомена, че съм още доста бос на темата.

boboturboto

какъв формат и размер трябва да са пиконите и къде трябва да се поставят,с пкт хаарп 3 съм,видях,че има опция в систем да се показват.
;;573

koscom

user/share/Enigma2/picon
ако я няма папката си я правиш и качваш картинките в нея
на HDMU -то е в основното дърво-/picon

boboturboto

Цитат на: koscom;301493user/share/Enigma2/picon
ако я няма папката си я правиш и качваш картинките в нея
на HDMU -то е в основното дърво-/picon

А имаш ли 1-2  от булсатския пакет за проба,ако успея,останалите сам ще си ги редактирам
;;573

koscom

Цитат на: boboturboto;301550А имаш ли 1-2  от булсатския пакет за проба,ако успея,останалите сам ще си ги редактирам

Имам пълния пакет, който съм свалил от ъплоуда на форума.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

silverchair

Здравейте пичове,

Снощи приемника заби на History HD, не приемаше никакви команди от дистанционното. Рестартирах го от хард бутона отзад, за съжаление повече не буутна. Loading, Enigma 2 HD екрана и това е.

Давайте съвет, възможно ли е Енигмата да е извършила ритуално самоубийство или е възможно проблема да е в хардуеара? Ползвам стоковият имидж на ABCOM enigma2 06.06.2013.

Не ми се иска да преинсталирам имиджа само за пробата, но ако някой друг е имал подобен проблем и се е оправил от преинстал да сподели ..

дрим

Цитат на: silverchair;302149Здравейте пичове,

Снощи приемника заби на History HD, не приемаше никакви команди от дистанционното. Рестартирах го от хард бутона отзад, за съжаление повече не буутна. Loading, Enigma 2 HD екрана и това е.

Давайте съвет, възможно ли е Енигмата да е извършила ритуално самоубийство или е възможно проблема да е в хардуеара? Ползвам стоковият имидж на ABCOM enigma2 06.06.2013.

Не ми се иска да преинсталирам имиджа само за пробата, но ако някой друг е имал подобен проблем и се е оправил от преинстал да сподели ..

Здравей,
не виждам да имаш други опции освен преинсталиране!
Пък после ще си покаже ;)

Разбира се можеш да пробваш да разкачиш кабела до конвертора и ако имаш някакви други периферии и да пробваш пак да го включиш, но ме съмнаява да се оправи.
Успех!
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

михоф33

Може да опиташ и смяна на кондензатор, тук е показано кой е за смяна обикновено ;)

Линк към темата(на чешки е)
Octagon SF4008
19E+23.5E + 39E+45E

silverchair

Изключих приемника от контакта за около 1 час и този път зареди, но имаше само звук, няма картина. Още един рестарт от менюто и този път има и картина :s101

Времето ще покаже, дано не се върне този проблем повече ..

silverchair

Цитат на: михоф33;302160Може да опиташ и смяна на кондензатор, тук е показано кой е за смяна обикновено ;)

Линк към темата(на чешки е)

Колега, може ли да качиш снимковия материал тук, че ми дава грешка: Вие нямате разрешение да свалите този файл в чешкият форум, а не виждам изгода от него тъй като не владея чешки ..

михоф33

Според това което пишат, не е задължително видимо да е надут или нещо друго да има, но той прави проблемите при стартиране и преинсталиране. Същото се отнася и за 99HD и 9900HD
Octagon SF4008
19E+23.5E + 39E+45E

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания