Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Има ли 25 кадър в рекламите !?

Започната от koko313, Февруари 26, 2011, 07:23:41 PM

« назад - напред »

koko313

Има ли 25 кадър в рекламите по телевизийте?
Или е нещо друго?

http://bg.wikipedia.org/wiki/25-%D1%82%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80

Имеме, бебе на 5 месеца.
Като, пуснат реклами по телевизията, скача и става доста нервно.
Неща,.. който съм установил, говора ряско се усилвалва.
Без, говор на телевизора е същото.

Утре ще търся програма в евентуален запис, на видео от рекламите, да пре глегледам по кадър, някоя реклама, не искам да визирам Българска, програма за сега.
Ако, някой от колеги те ме упъти за такава, ще съм много благодарен.;;650

Ако наистина нещата се окажат, с нещо подобни, това е доста неприятно.:s104
[SIGPIC][/SIGPIC]

lazarus18

Първо, този "феномен" е пълна измислица.
Второ, телевизията /поне в Европа/ излъчва така или иначе в 25 кад/сек. /PAL/.
Трето, дадения линк е пълен с неверни данни.

Предполагам, че децата се заглеждат заради шарените образи и песничките.

Ивайло Цанков

Навремето имаше по БНТ много хубав филм на ББС, история на телевизията.Имаше епизод за 25тия кадър и доколкото помня, разказваха за реклами на Кока Кола и в заставките на Руската телевизия.В Япония е имало случай при който по време на детско филмче с включен 25ти кадър над 300 деца получават припадък и е забранен.Има легенди, че тези тиквеници Иван и Андрей в заставките на Зблъсък бяха вкарали 25ти.

slimi

Наречен е 25-ти кадър, заради кинолентите, които са с 24 кадъра в секунда. Ефектът се получава, заради shutter-а в прожекционните апарати, който работи с двойна или понякога тройна честота - кадърът не се вижда, но се възприема. Ако същото видео се пусне на телевизор, кадърът просто става видим (вижда се като ясно примигване) , дори и за 1/24 (25) от секундата и реално няма полза от него.
"Ihr, in dem Weisheitstempel eingeweihten Diener der grossen Göttin Osiris und Isis! - Mit reiner Seele erklär ich euch, dass unsre heutige Versammlung eine der wichtigsten unsrer Zeit ist."

Стивт

Цитат на: koko313;85200....Имеме, бебе на 5 месеца.
Като, пуснат реклами по телевизията, скача и става доста нервно.
Неща,.. който съм установил, говора ряско се усилвалва.
Без, говор на телевизора е същото.....

Брат ми има близнаци... и при тях е същата работа, като пуснат рекламите не обръщат внимание на никой друг, гледат като хипнотизирани!!!!!!
САТ-ТВ Гоце Делчев
0899 77 88 68
http://xcomputersbg.com

satuser

Цитат на: lazarus18;85225Първо, този "феномен" е пълна измислица.
Не знам на какво се дължи, но е ФАКТ, че малките деца гледат с особен интерес рекламните блокове.
Винаги съм се чудил ...
Цитат на: Стивт;85259гледат като хипнотизирани

PayNera

Цитат на: Стивт;85259Брат ми има близнаци... и при тях е същата работа, като пуснат рекламите не обръщат внимание на никой друг, гледат като хипнотизирани!!!!!!
Имам 2 деца и 2-те както и всички останали деца се заглеждат по рекламите , защото са направени така , че да се впечетлиш не само от усиления звук ами и от други неща които децата разбират по-добре от големите.Нещо нормално е малките деца да заглеждат рекламите.Записвал съм диск с реклами и винаги е имало мир и тишина когато пусна диска.
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

wisco

Имаме бебе на 7 месеца,и при нас е така като започнат рекламите по Нова или Бтв забравя всичко друго и не можеш да го отлепиш от телевизора каквото и да му говориш,докато като има реклами по някоя пък чужда програма, не на български език интересно не им обръща изобщо внимание.

Veskop

Цитат на: паунера;85263Имам 2 деца и 2-те както и всички останали деца се заглеждат по рекламите , защото са направени така , че да се впечетлиш не само от усиления звук ами и от други неща които децата разбират по-добре от големите.Нещо нормално е малките деца да заглеждат рекламите.Записвал съм диск с реклами и винаги е имало мир и тишина когато пусна диска.
същата работа е и при нас :; 750
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

BOBIKAT

Предполагам че може би щото:
1-во- говори нежен женски глас
2-ро- интересно им е бързата смяна на кадрите
3-то- на повечето от тях присъстват деца
Не съм гледал много реклами и нямам време за тях, но това са моите виждания.
Правил съм си друг експеримент. На двора имахме улични котета, малки, аз им давах да ядат, те бяха диви де, когат ме дразнеха ги гонех, но... щом ги повикат моите деца, те веднага отиваха при тях, нищо че не са ги хранили. По някакъв начин има привличане по децата и се усеща че са невинни същества. Незнам как да го обясня по друг начин.. та.. и при рекламите така, почти на всяка реклама присъства дете.
П.С. Дядка, много рано си станал, да не си нахранил малкия?:D
In the beginning was dark, and then bang...

Трифонов(а)

Моето дете е на 15 месеца, и винаги при пускане на реклама се държи като зомбирано. Прекратява всички занимания, вторчава се и дори проявява агресия ако му се попречи.

Причината доколкото аз съм установил е:
   - винаги рекламния блок започва с еднотипен звук - този на нова тв е особено натрапчив;
   - рекламите са кратки, и почти винаги едни и същи, детето много лесно започва да разпознава звуците и картинките които вижда, дории да не осъзнава какво показват;

Реших че няма да давам на детето да гледа ТВ, и му записах няколко ДВД със телетъбис - специално създадени за бебета програми. Какво се оказа - във телетъбис непрекъснато се повтарят ени и същи сценки, едни и същи звуци, по много пъти. Ефекта върху бебето е съвсем същия. Има една въртележка която се върти за да вика телетъбисите, много често я пускат, звука и е също такъв натрапчив.
Та при появата на тази въртележка бебето зе зомбира по абсолютно същия начин.

Това е - нормално поведение, повтаряемите познати неща му вдъхват сигурност

гопето

A има ли реклами, от които реват вашите деца?
Моята малчуганга е на 2.7 г. И преди няколко месеца пускаха една реклама на спортния тотализатор, където се появяваше един Joker, е от тая реклама изпадаме в панически ужас, чак косата и се изправя в буквалния смисъл. И в ютуб има един пеещ хипопотам, които и влиае по същия начин. Имате ли подобни случки?
...................................................................

TPOTOAP

Цитат на: Трифонов(а);85282Реших че няма да давам на детето да гледа ТВ, и му записах няколко ДВД със телетъбис - специално създадени за бебета програми. Какво се оказа - във телетъбис непрекъснато се повтарят ени и същи сценки, едни и същи звуци, по много пъти. Ефекта върху бебето е съвсем същия. Има една въртележка която се върти за да вика телетъбисите, много често я пускат, звука и е също такъв натрапчив.
Та при появата на тази въртележка бебето зе зомбира по абсолютно същия начин.

Ако на телетъбис се хипнотизира, дръпни In the Night Garden. По-зомбиращо филмче не съм срещал :clickme

lz1jer

Телевизията е като дрога за децата. Най-добре без нея, ама не ставаа...
По обществените телевизии само реклами и тъпи сериали дават. Даже и детските програми не струват. Героите едни ръбести, грозни. Думата "секси" вече е нещо нормално за детско филмче. Обяснявай после какво означава на едно дете. Какъв СЕМ, какви пет лева.
Ама такъв е живота... модьерен.;)
Vu+Solo,H-H,Triax 110

DON Джолан

Цитат на: lazarus18;85225Второ, телевизията /поне в Европа/ излъчва така или иначе в 25 кад/сек. /PAL/.
И това пречи да се сложи скрит кадър, защото...?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания