Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Вую хваща метлата :-)))

Започната от Въйко, Януари 26, 2011, 06:58:37 PM

« назад - напред »

Въйко

Сега пичове,както казах на първо време да се вкара в час Битака.
Имам едно предложение,всички стари обяви или по-точно по-стари от 3 месеца да отиват в небитието,предполага се че отдавна са изтекли като смисъл за продажба или покупка.
След като останат тези от три месеца насам викам да се пусне като отделна тема или в правилата един шаблон който следва да се спазва при публикуване на обява за продажба без значение от раздела.Ще копна от личното ми към Джак:

Артикул: тесла

Характеристики: Желязна с дървена дръжка

Дефекти: Има ожулвания от вадене на пирони и е надрана дръжката

Гаранция: Пет дена към циганина от който съм я купил

Допълнителна информация: Много хубава тесла,става за чукане на пържоли и  дърворезба,сече и арматурно желязо.

Снимки: тесла1,тесла2,тесла3,тук вадя пирони с  тесла.jpg

Цена: 7лв

Изпращане и транспорт: Еконт с опция "отвори,извади,пробвай и вземи" за  сметка на копувача

За контакти: мейл,телефон,л.с. (по избор)

След това да се упомене че в срок от една седмица всички обяви които са по-стари от един месец ще бъдат изтрити а също така и по-новите ако не са структурирани по шаблона.Така всеки който влиза във форума ще има време да реагира и своевременно ако му е активна обявата да я приведе в приличен вид.

Последващи правила.

Ъп да е позволен максимум един път седмично или с други думи веднъж на 7  астрономически дена.Пусната обява на 01.01 може да се ъпне на 07.01. на  14.01 после на 21.01....Всеки ъп който е по често и се изтрива.Единствено  може да се ъпва допълнително ако подателя си промени цената или добави  нещо.
Така ще се избегне постоянните глупости през ден някой да си ъпва обявата да стои все отгоре.Еми другите да не са балъци и да чакат и да стоят на дъното?Всеки иска да си отика боклуците ама защо с нахалство,като искат да са все отгоре да си продават боклуците в сайтове с смс срещу 2,40лв/седмица.

Само да вметна че по този начин без никакви проблеми вече години работи един друг форум за коли и няма недоволни.В началото малко мрънкаха някои индивиди ама те си мрънкаха за всичко.
Компромиси се правеха и викам и тук да е същото с пичовете във форума и то компромис до толкова че ако на някой му изтича обявата и следва да се изтрие то да му пращам по едно л.с. с текст "Бай Хой,жа ти трия обявата,ъпни си я ако ша продаваш още чурукмите",или "Оправи си бявата че другите ще кажат че има двоен стандарт".
aatns
gmkd

Джак

Вече писах в съседната тема, но ще го копна тук:
Трябва да помислиме и за случаи като този на "Шанко".

Мен много ме дразни Шанко. Всичките му мнения (около 25 на брой) са за продажба на извехтяла аудио-техника и мисля, че такива хора имат място в специализирани форуми за аудио-техника, а не за сателитна телевизия. Той и едно мнение няма да напише по тематиката на форума, само ще го използва като "сергия" за разпродажби. Ако пускаме всеки да продава, има опасност скоро да заприличаме на обявите в дата.бг.
Но от друга страна, това трябва да е формулирано в правилата, за да е ясно че трябва да се спазва.

Чудя се дали да не сложим и рестрикция обяви да могат да се публикуват от потребители които имат определен брой мнения (обсъждали сме го неотдавна), но се чудя защото някой който може да има и 2-3 мнения само, да се случи да продаде нещо което е рядко (руска антена например) или на изгодна цена, а да няма нужния достъп до раздела. Та нека решим окончателно - да има ли ограничаване за публикуване в раздела или да разчитаме на модераторска подръжка?
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Въйко

За сега викам на модераторска подръжка,да влезят в час обявите и ще се види в последствие.
Гарантирам ти че тези които не четат форума няма да са запознати с "новите" изисквания за обявите и само ще ги изплюе колелото.
aatns
gmkd

Джак

Добре, няма да включваме рестрикции засега. Като модератор с приоритет към новия раздел, ще подготвиш ли правилата във вид готов за публикуване, а аз ще ги добавя така, че да седят като анонс и с червени букви отгоре във всеки от разделите на борсата, подобно на парвилата в раздела за емулаторите и шеринга (като цъкнеш червения линк се зареждат самите правила).
Предлагам да ги напишеш първо в тази тема, за да може някой колега да добави нещо към тях, ако има какво.

Във връзка с по-горното си мнение за обявите на Шанко предлагам да има точка към правилата:

- Забранява се периодичното публикуване на обяви от търговци на техника или продукти, които не са свързани с темата на форума (например аудио-техника, чорапи, плодове и зеленчуци)...
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Въйко

Правила за раздел обяви.

1. Всички обяви следва да са написани на кирилица с изключение на имената на артикулите или специфичната информация за тях.
2. Срока на валидност на обявите е един месец след което ако няма движение се изтриват без предупреждение.Когато се извърши сделка продавача/купувача следва да пусне пост в който се упоменава че обявата е неактивна.
3. Позволява се UP (качване,повдигане на обявата) веднъж на седем астрономически дена,ако обява е ъп-вана по-често ще бъде изтрива без предупреждение.
4. Не се смята за UP ако е публикуван пост в който се променя цената или някой артикул ако са няколко е продаден.
5. Забранява се пускане на линкове към други сайтове с изключение на сървъри на които са поместени снимките или сайта на фирмата производител.
6. Обяви на търговци, които не са спонсори на форума, ще се изтриват без  предупреждение, също и такива обяви които не са свързани с тематиката на форума.
7. Подигравателни коментари и открити неаргументирани нападки срещу лицето пуснало обявата или стоката няма да се толерират.Ако някоя обява е подвеждаща или явно целяща да се продаде стока която е нефункционална или текста не отговаря на истината то веднага следва да се използва бутона за сигнализиране на администраторския екип който ще вземе отношение по въпроса а не да се влиза в личностни конфликти и да се разразяват скандали.
8. Въпроси могат да се задават само ако имат изясняващ характер.За контакти,транспорт и т.н използвайте личните съобщения,телефон или друг подаден начин за комуникация.
9. Ако има случай на некоректен продавач или купувач то след изясняването на  въпроса некоректния търговец ще получи бан завинаги.Админ екипа не е разследващ орган, не се ангажира със съдействие и не следва да се очаква да вземе страна в спора.
10. Админ екипа по никакъв начин не отговаря достоверността на обявите и не носи отговорност за каквато и да е стока купена/продадена от раздел Борса.
11. Задължително е да се използва  начина по-долу за структуриране на обява в раздел "Продава", ако са пропуснати полета то обявата ще бъде изтривана без предупреждение.За раздел "Купува" може да е в свободен текст с максимална информация за търсения продукт като се споменават изискванията на купувача,ценови диапазон,населено място,транспортни разходи и контакт.Обяви при които не фигурира цена а "По договаряне" или сходни фрази също ще бъдет изтривани.

Пример по който следва да се постори обява:

Артикул: Сателитен приемник DM800SE

Характеристики:

10/100MBit kompatibles Ethernet Interface
HDMI Anschluss

Plug&Play Tuner
farbiges OLED Display
Plug&Play Halterung für eine 2,5" SATA - Festplatte
zusätzlich ein eSATA Anschluss    

400 MHz MIPS Prozessor
Enigma 2, Linux Operating System
farbiges OLED - Anzeige
MPEG-2 / H.264 Hardware decoding
...
http://www.dream-multimedia-tv.de/dm-800-hd-se

Дефекти: Драскотина на предния панел

Гаранция: Оставащи 9м. към Скай Диджитал

Допълнителна информация: Приемника е оригинален.Продава се комплект с 1ГБ хард диск,второ дистанционно и резервно захранване.

Снимки: снимка1.jpg,снимка2.jpg,снимка3.jpg,

Цена: 800лв. без коментар

Изпращане и транспорт: Еконт с опция  "отвори преди да платиш".Разходите са за  сметка на купувача.

За контакти: мейл,телефон,л.с. (по избор)

--------------------------------------------------------------------

Копирайте шаблона за подредба на обявата и след това попълнете коректно полетата в темата която следва да публикувате.

--------------------------------------------------------------------

Артикул:

Характеристики:

Дефекти:

Гаранция:

Допълнителна информация:

Снимки:

Цена:

Изпращане и транспорт:

За контакти:
aatns
gmkd

Джак

ЦитатЗабранява се публикуване на обяви от търговци на техника или продукти, които не са свързани с тематиката на форума (например косачки, чорапи, плодове и зеленчуци и други).Такива обяви ще се изтриват без предупреждение.
Това е по-добре да се замени с по-краткото и ясно:

ЦитатОбяви на търговци, които не са спонсори на форума, ще се изтриват без предупреждение.
Така ще филтрираме по-голям кръг навлеци. Аз няма какво друго да отбележа.
Ако няма други предложения до утре, утре ще публикуваме правилата.

Въйко

Точка <6> е редактирана и леко съм я допълнил понеже така е малко по-разтегливо и дава повече свобода да се трият обяви за анцузи и сутиени.
Предвид болния ми мозък и още няколко нащъках :lol15:
aatns
gmkd

Джак

Правилата вече са обявени - http://dtv-bg.com/showthread.php?p=77048

Има ги също и като анонс във всеки от разделите на Борсата:

Ники

Здравейте,
има един проблем
нали потребителите не могат да си редактират мненията след като изтечат 30 мин от публикуването им
това се въведе защото имаше няколко случая на изтриване на всички мнения от потребители в следствие на което се получиха безмислени теми.

Поради тази причина напрактика потребителите няма да могат да си редактират обявите за покупко продажба.

има два варянта - или да си публикуват нова обява /съвсем отделна/
или като отговор към съществуващата да си напишат наново обявата, съобразена с правилата.
как мислите кое да им предложим?

Въйко

Някой мод/админ/собственик май не си е доспал или не следи форума :worry:

http://dtv-bg.com/showthread.php?p=77255#post77255

Тази тема всеки ден я ъпвам.
aatns
gmkd

Ники

Много си прав
хич не ми остава време
и уж прегледах темите ама явно съм я пропуснал

Благодарско ;;650

Въйко

Хм,интересно.Очаквах да се вдигне вълна от недоволство и да има всякакви изцепки обаче не познах.Хората реагираха  спокойно и разбрано.Няколко човека дори вече си пуснаха обявите по начина който възприехме.
aatns
gmkd

Ники

Ами то така обявите са много по добре

Въйко

Гледам че има хора които са се оплаквали че са им трити обяви ама видиш ли как "Всичко им е по правилата".
Дрън-дрън та пляс, ако на някой съм му изтрил обява то е било понеже е пропуснал нещо в повечето случаи "без да иска" като предимно това са снимки.След като бай Хуй (Хиена не ти :D ) няма време да си снима приемника или антената или боксерките с тънка кафява линия отзад да сигледа работата.Форума е пълен с обяви които си стоят и са написани по правилата.Мина отдавна гратисния период при който се предупреждаваше да не кажа ежедневно във форума, новите правила които са си доста стари са си в сила от три-четири месеца и се наложиха като полезни и се спазват.Ама това че някой не разбрал че жена му ходи без гащи и е хванала от въздуха под формата на непорочното зачатие мен не ме интересува.
Както съм казал правя компромиси с по-старите кучета и тези които са активни и полезни, другите ДГД.

Снимки, цени и характеристики ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, то и всичко останало също е задължително ама това само като го водя и директно отлита без предупреждение и то физическо изтриване форевър, няма лиготии като обяснения ама що е изтрито и ала-бала.Кьорав карти не играе.
А и понякога "без да искам" поизтривам и някоя обява на НОВИ работи като примерно конвертори или кво ли не което се продава от Ники в магазина и го има в онлайн магазина.В края на краищата това е посещаван сайт и форум и е функция на магазина като по такъв начин се повишават и продажбите.Ма на Пундю му скимнало да си продава нещо си явно подбивайки цената на Ники айде няма смисъл.За стари боклуци и такива извън гаранция ОК ама за нови ТЦ, нИдаам...Да се съобразяват малко, знам дистрибуторските цени на които зарежда  Ники магазина по почти всички неща с малки изключения като и аз мога да  ги взема на същите и да ги пусна на цена средна между дистрибуторските и  неговите но не е това начина.Аз нито плащам за хостинг и т.н., нито съм  инвестирал в магазин на центъра на СФ нито ми е работа да продавам в този форум на готово.

Отделно че се дублираха обяви от различни хора ама с еднакви снимки.Брех, па аз да не паса овцете бре ;;602
aatns
gmkd

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания