Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с инсталирането на Виваком в Германия

Започната от светльо01, Декември 08, 2010, 08:32:50 PM

« назад - напред »

светльо01

здравейте, може ли някой да микаже как да си инсталирам Вивакома от Германия. По никакъв начинне мога да го настроя.Може ли някой да ми каже на какви честоти , градуси . А тука ми казаха пък чеодаря Ви предварително.. Интелсат в германия не се хващал изобщо. незнам вече на какво да врвам. Благ

Ивайло Цанков

Трябва да си се хваща http://www.intelsat.com/flash/coverage-maps/sat_foot.html?sat=IS-12%20at%2045%BA%20E&display=map&spot=0 първо за по лесно хвани Тюрксат на 42 градуса, отиди при транспондерите и търси 11096 Х 30000 5/6 това са ТРТ тата те са силни.После отиди на Интелсат в менюто и пак на ръчно търсене на транспондер намери 11632 В 20000 3/4 и леко въртиш чинията на ляво - Интелсат е съседен на Тюрксат.Незнам какво ти е оборудването, но на камионите ни слагам Булсат и в Германия имат проблеми с Булсатско оборудване и им подменям конверторите с Виваком незнам как е.

светльо01

Проблема е че не ми дава никакъж избор на спътник, то е направено на Интелсат само, не мога да търся Турксат.. страхотно е объркано

Боксер

в кой град си? (оборудването стандартно ли е?)
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

Ивайло Цанков

Е ми тогава старата аналогова тактика.Ако имаш възможност за достъп до чинията и можеш да сложиш тв и приемник до чинията или по Булсаткомски почин с втори човек и крясъци.Пускаш тв то и приемника влизаш в менюто и намираш интелсатските транспондери или ако вече са хванати каналите на някой канал.Завърташ леко конвертора като застанеш зад чинията трябва да е наклонен леко на дясно и се започва леко и плавно въртене на ляво и надясно ако имаш компас Тюрксат мисля че, си съвпада и си беше на 42 градуса изток.Ако не го хванеш навждаш чинията и пак наляво-надясно и пак не го хващаш и пак навеждаш и така докато излезе.Ако има скали с ъгъла на чинията за Германия Интелсат трябва да го търсиш около 30-40 градуса наклон на чинията.Но така винаги става стига да имаш търпение и нерви - бавно и славно и се ще го изкараш.

светльо01

В Берлин съм , стандартно е оборудването да

Боксер

Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

светльо01

Това всичко добре, въпроса е дали някои знае точните честоти на които трябва да е настроен приемника и после вече да се почва с въртенето на самата чиния,  защото ми казва че няма никакъв сигнал.

Ивайло Цанков

Ето ти ги всичките :) http://www.lyngsat.com/intel12.html ето на това може да търсиш 11632 V 20000 3/4 . Ромънеските също са силни ако го има този транспондер и на него можеш да въртиш 11686 V 5787 3/4

Боксер

Цитат на: светльо01;64916Това всичко добре, въпроса е дали някои знае точните честоти на които трябва да е настроен приемника и после вече да се почва с въртенето на самата чиния, защото ми казва че няма никакъв сигнал.
щом е операторски приемника, мисля, че не трябва да имаш гриjа с транспондери и честоти... в настройката на антената се дъниш нещо.

tedo

Най-добре намери съсед с булстрат както казват хората ;) ;;650 и в техния приемник вкарваш   : 11686 V 5787 3/4  

След 10 минути вече си гледаш виваком.

@Боксер

Пробвал ли си да настроиш антена с приемник на виваком ?

system

Цитат на: tedo;64925Най-добре намери съсед с булстрат както казват хората ;) ;;650 и в техния приемник вкарваш   : 11686 V 5787 3/4  

След 10 минути вече си гледаш виваком.

@Боксер

Абсолютно вярно, с оригиналния приемник е голяма мъка настройката.
120cm Offset dish 1xLNB Inverto 0.2db,motor Strong H-H, 80cm Offset dish 2xLNB Alps and Inverto, Dreambox 500s, Philips 2101, Strong 6355, QBOX S2 USB, Optibox Koala + Neutrino, Ubuntu Server with CCcam 2.1.4, TX-P42G20
а.k.а LZ1MMH

[SIGPIC][/SIGPIC]

Боксер

Цитат на: tedo;64925@Боксер

Не. Не съм настройвал с приемник ....... ползвам уред за настройка!

АА

Посоката я виж от dishpointer . Берлин е по на север - антената трябва да сочи по надолу отколкото е сочила в България и е по на запад - конвертора трябва да е завъртян по посока на часовниковата стрелка като гледаш срещу антената, повече отколкото е бил в България - някъде между 1 и 1.30 часа - доста ориентировъчно - зависи колко е вертикална стойката де. Ама ако ще настройваш с операторския приемник ... мъка. Ако антената не е била монтирана някой да ти даде градусите по окачването и конвертора за България за да направиш корекциите.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания