Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Питане-Triax TD78 мултифийд 13,16,19Е ???

Започната от alexi, Ноември 07, 2010, 05:25:36 PM

« назад - напред »

Ooo_Pepi

Цитат на: Джак;63052...ако обърнеш снадката за която се захваща антената, ще имаш възможност за повече от 43-44 градуса за елевация.

Ъгъл на елевация: 40.79° това е за най-високия спътник за София 23,5Е
Мислиш ли, че ако направи елевацията повече от 45° ще хване нещо... не мисля, в такъв случай за чии му е да го прави това обръщане, грам смисъл нЕма. И моята планка е така и при положение, че антената му е в края на балкона ако обърне тая планка за която му говориш как ще вижда реските които показват елевацията ? Хич не я обръщай тая планка, така си гледаш градусите на елевация и въобще не ти трябва да дигаш елевацията повече от 45°. Освен това само на снимките изглежда, че не може да се вдигне още... повярвай може още нагоре ама нема смисъл защото ти изчезват спътниците.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Джак

По принцип зависи колко му е права стойката. Мoята като не е идеално права е с плюс няколко градуса нагоре. лтрифонов нека да знае, пък дали да я обърне за да експериментира, ще си прецени сам.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Ooo_Pepi

От снимките като гледам май му е доста права, но ако някой я сложи на крива тръба (под наклон) тогава има смисъл да се обърне тая планка за която говори Джак, ето 2 снимки на моята паница преди и сега:

TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

dzumba

Пепи,първият път ти е била правилно сглобена антената!Като за средна Европа,а сега вече е като за Скандинавските страни!Затова именно е направена така ,да може да се обръща ,спрямо географското положение,всъщност на листовката  го пише!

Ooo_Pepi

O'kay и първия и втория път аз съм си я сглобявал само, че втория път я завъртях нарочно планката за да виждам градусите на елевацията защото оная реска беше от другата страна. И я завъртях така, че да ми е пред очите иначе можех с огледало да речем да гледам и от другата страна ама е неудобно... това го правих миналата година тая година я местих антената на друго място а сега е на трето място. И при двете местения тази година хич не съм гледал елевацията камо ли по нея да настройвам, но просто ме мързеше да я обръщам планката а и не видях грам смисъл затова си остана така + това не виждам какъв е проблема да остане така.

Джак

Би могло с перманентен маркер да се отбележи на срещуположната страна на планката мястото на което би трябвало да е реcката.
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

лтрифонов

Изобщо не бях поглеждал от външната страна на планката :) там наистина има разграфяване, и то до към 60 градуса доколкото надникнах... :) не ми е и дошло на ум да обърна планката, много благодаря за инфото :)

обаче тези 4 спътника идеално ме устройват за момента, благодаря на всички за съветите, ако ми остане време ще разглобя цялата антена и ще я обърна, но едва ли ще е преди пролетта :)
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

Джак

Оправи си поне 28Е да ти излиза всичко (без 2D). Мисля че или е въпрос на елевация, или трябва да поместиш конвертора с 2-3 милиметра надясно по рейката.

goshob

Цитат на: Джак;63289Оправи си поне 28Е да ти излиза всичко (без 2D). Мисля че или е въпрос на елевация, или трябва да поместиш конвертора с 2-3 милиметра надясно по рейката.
Здравей,
Би ли уточнил какво имаш предвид под всичко на позиция 28.2 Е? Там има лъчи, които изобщо не покриват България. Аз като си правех моят мултифид лятото май не успях да изкарам нищо повече от Fixed, S1 и S2. Може и да греша, разбира се. :)
"В двайсет годишният човек властва желанието, в трийсет годишния - разум, в четирийсет годишният - разсъдък." Franklin

Джак

Цитат на: Джак;63289излиза всичко (без 2D).
... и без нигерийския лъч разбира се, но мисля че няма нужда да се уточнява това специално, също както няма нужда да се уточнява и за 2D, но понеже все се намира някой да попита, затова винаги пиша в скоби за 2D.
Зависи в коя точка на България си пробвал. Колкото повече на изток, толкова повече сигнала отслабва.
Също зависи и къде на рейката ти е бил конвертора на 28Е.

goshob

Цитат на: Джак;63619... Зависи в коя точка на България си пробвал. Колкото повече на изток, толкова повече сигнала отслабва.
Също зависи и къде на рейката ти е бил конвертора на 28Е.

Моята антена е във Варна (43.2166N, 27.9166E) и е ТД110. Това наистина си е доста на изток, където 28.2Е не е най-силният спътник, но пък ми е най-южният (азимута е почти 180 градуса). Първоначално той ми беше централен спътник, но после се отказах и пренасочих на Astra 19.2 E, Eutelsat 16E, Hot Bird 13E и Eurobird 9A/9E, където 16Е е централен конвертор.
Ето заради това попитах излиза ли нещо повече от споменатите 3 лъча.
Благодаря и лека вечер! ;;650
"В двайсет годишният човек властва желанието, в трийсет годишния - разум, в четирийсет годишният - разсъдък." Franklin

бебезавър

Айде и аз да покажа мултифийда с текатела от Ники дето ми го подариха за РД-то. Значи антена текател 100 - турски държач за триакс.

най-левия конвертор е на 23.5Е, следват 19.2Е,16Е,13Е,4.8Е, а сега има и един шарп конвертор на 28, но не съм го снимал още - той се пада в ляво от 23.5.

И старото триаксче:

опънато към 7E/9Е, 0.8W 4W/5W......... за жалост няма пари за много двойни конвертори и за това двойни са на 13, 19 и 9.

Всичко друго е с наличности от някъде.........и три шарпа от Ники......
Знанието не ни прави нито по-добри, нито - по-щастливи. Мъдростта е свобода!
vdr: tbs QBOX S2 on Asrock ION 330 vdr, Dreambox 500s, DL-STB-S200 --> Bulsat antena 75E, Triax TD 78 - 39E,42E, Tecatel 100 - 4.8E, 9E, 13E, 16E, 19.2E, 23.5E, 28.2E.

Питагор

Решил съм  като остане време  да  направя мултифийд 9Е-13Е-19Е на ТД 78  и не съм сигурен дали  ще мога използвам  два конвертора GT SAT  и един INVERTO Black Premium за 19Е или  няма да  се сместят на рейката на тройния държач .
пп Ще ползвам троен държач за click  антени  и единични конвертори . ;;573

Ooo_Pepi

Цитат на: bebezavar;65486Значи антена текател 100 - турски държач за триакс.

Нито антената ти е текател нито държача е за триакс...
Турския ти държач е за турската ти антена SAB.
Тоя мултифийд който имаш не е за антена с тоя размер, което означава, че слаби спътници не ловиш добре а някой изобщо.
Говоря за 1Н и 3А (за 4А Nordic нЕма к'во да говориме) а за слабите на 28Е не съм много сигурен излизат ли ти, става дума за честоти 11222 Н и 11836 Н.
За този мултифийд трябва по-голяма антена иначе при първия дъжд почти всичко слабо изчезва.

бебезавър

Цитат на: Ooo_Pepi;71952Нито антената ти е текател нито държача е за триакс...
Турския ти държач е за турската ти антена SAB.
Тоя мултифийд който имаш не е за антена с тоя размер, което означава, че слаби спътници не ловиш добре а някой изобщо.
Говоря за 1Н и 3А (за 4А Nordic нЕма к'во да говориме) а за слабите на 28Е не съм много сигурен излизат ли ти, става дума за честоти 11222 Н и 11836 Н.
За този мултифийд трябва по-голяма антена иначе при първия дъжд почти всичко слабо изчезва.

1H е перфектен, все пак точно там ми е центъра, колкото до 28, той е на ръба и там не излизат кой знае колко неща. Ама имах свободен конвертор дето трябваше да иде някъде. Така като ти гледам снимката от подписа си с подобен мултифийд на по-малка антена а после на мен ми викаш че не става........И да 28Е и 4Е не са перфектни като крайни спътници, но гледам почти всичко което ми трябва от тях....... колкото до 13,16,19 и 23 нямам никакви проблеми.......
Знанието не ни прави нито по-добри, нито - по-щастливи. Мъдростта е свобода!
vdr: tbs QBOX S2 on Asrock ION 330 vdr, Dreambox 500s, DL-STB-S200 --> Bulsat antena 75E, Triax TD 78 - 39E,42E, Tecatel 100 - 4.8E, 9E, 13E, 16E, 19.2E, 23.5E, 28.2E.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания