Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Въпроси за операторските приемници на ВиваКом

Започната от Паоло Гети, Септември 01, 2010, 12:31:06 PM

« назад - напред »

Златанов

Цитат на: Марио62;148793Нещо от този род ми се каза и на мен...ама съм на 9-ти етаж.Мъка!;;601

Я направи една снимка, в посоката, в която гледа антената. И още малко вляво и в дясно.

мнн

Цитат на: Марио62;148876Силата  на сигнала достига 52 dBW

Това го пише в техния сайт-тогава къде се губят децибелите-от 52 до 13 да речем...;;601

казано по друг начин, питаш 5 круши колко ябълки са!
Едното е ниво на сигнала, другото е отношение сигнал/шум (на някой уреди - носеща/шум)
А това, което са написали не е коректно спрямо черноморието, вярно е само за нормално време и за места с малко смущаващи фактори.

Марио62

Цитат на: Златанов;148917Я направи една снимка, в посоката, в която гледа антената. И още малко вляво и в дясно.

Ще направя...но още от сега казвам-под мен е булевард;леко вляво от антената,ако мислено продължим линията и е блок-16 етажа на около 40м от мен.Върху него има антени на мобилни операторе.Срещу антената,на около 500-600м има също висока сграда-общежитие,на чийто покрив има сигнален маяк,който свети с червена светлина...всъщност не зная дали е точно маяк,може да е само лампа,но "мига",т.е.свети и угасва на през определен интервал от време.И както казах-под мен е булевард и от другата му страна има жилищни сгради-блокове-те са отляво,срещу и отдясно на антената.

Марио62

Цитат на: bmvtooo;148898Отговора на този въпрос:
къде се губят децибелите-от 52 до 13 да речем...?
Сам си го дал ;)
което позволява приемане с  антена с размер само 60 см

п.с.Това обаче е ако от Виваком са ти монтирали антената ;)
Иначе това което показах по-горе: SNR 16 dB, а при ясно време 20 dB, а BER-а си е винаги 0.0Е-7 е точно за антена 60 см., но съм си я настройвал аз ;)

Аз се извинявам за некомпетентноста ми,но това пише в сайта им,а моята антена е...80см-смениха ми я на 4-то идване.Някакъв коментар!

Марио62

Цитат на: мнн;148927казано по друг начин, питаш 5 круши колко ябълки са!
Едното е ниво на сигнала, другото е отношение сигнал/шум (на някой уреди - носеща/шум)
А това, което са написали не е коректно спрямо черноморието, вярно е само за нормално време и за места с малко смущаващи фактори.

Ще съм благодарен,ако ми помогнеш да направя...ябълките-круши!;;513

DIMCHO

Не ти трябва да ги сменяш,гледай си ябълките,ако успееш да ги направиш повече може и да има ефект.
САТ-TV Стара Загора
0888 45 76 90 , 042 68 08 15
ICQ 52330474
Skype dimcho_64

мнн

Цитат на: Марио62;148949Ще съм благодарен,ако ми помогнеш да направя...ябълките-круши!;;513
Не те разбрах. Това са две съвсем различни понятия. Това, че се измерват в dB не трябва да те подвежда. И силата на гласа си можеш да мериш в dB. http://bg.wikipedia.org/wiki/DB

илис

Цитат на: bmvtooo;54039Е па нали това им е целта на операторите - абонатите им само да гледат, а не като нас само да ръчкат!;;573

e ta te nali sa mi umnici ama shte se nameri po umen ot tqh dano i nie da si rachka me v nasha polza

илис

Цитат на: Хиена;81213Пешка, че не са настроили антената оптимално- НЕ СА, но и че настройката на антената няма нищо общо с качеството на  картината-СЪЩО Е ВЯРНО.
Колегите по горе ти писаха, или имаш картина или нямаш при цифровата телевизия, картината при не "донастроена" паничка е същата като при  перфектно настроена без грам разлика.Пробвай приемника на друг телевизор и виж как ще предава, но това с белите точици ме навява на тъжни мисли относно TV -то ти!
Аз също гледам на големи инчове, че картината не е както трябва спор няма, че са черни черни са, но чак толкова НЕ.

hei izpolzvaite lampa stiga s tia omotani plazmi prochetete za lampata kak raboti KINESKOP

Brian

;;612

АТАНАС15

Цитат на: илис;162260hei izpolzvaite lampa stiga s tia omotani plazmi prochetete za lampata kak raboti KINESKOP
А ти се научи да пишеш;;573
или [SIGPIC][/SIGPIC]

илис

Цитат на: АТАНАС15;162326А ти се научи да пишеш;;573
добре ето пиша

bengata

Здравите интересувам се как мога да гледам свободни програми с приемника на Vivacom с една антена , нямам място за втора . Може ли с една антена без да се върти и ако може какво оборудване трябва ?

aucislot

с една антена никакви канали освен тези които ти предлага оператора виваком не може да се гледа , за всякакви други канали се иска допълнителна антена няма как без нея .

вассил46

Цитат на: bengata;184504Здравите интересувам се как мога да гледам свободни програми с приемника на Vivacom с една антена , нямам място за втора . Може ли с една антена без да се върти и ако може какво оборудване трябва ?
Върни се от 1ви пост и ще откриеш отговора.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания