Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Въпроси за операторските приемници на ВиваКом

Започната от Паоло Гети, Септември 01, 2010, 12:31:06 PM

« назад - напред »

жоркин29

Цитат на: Крал Артур;53995В операторски приемник не търси логика;;650 Приемника трябва да е максимално евтин, за сметка на функциите му.
И да е осакатен откъм възможности.Няма оператор,който да дава на абонатите си качествени приемници.
парабола-2м.(80E-30W);офсет 1.20см.,90см.,2x60см.
Octagon SF8008 TWIN DVB-S2X/S2X,Octagon SF 8008 Combo DVB-S2X/C/T,Edision Primo S2-IP,VU Zero

bmvtooo

Е па нали това им е целта на операторите - абонатите им само да гледат, а не като нас само да ръчкат!;;573
HDTV DVB-S2+DVB-T2 COMBO приемник + HDTV DVB-S2+DVB-T COMBO приемник - DiSEqC 4 in 1 - 19.2°E; 16°Е; 39°Е; 42°Е + ефирни 41; 51; 57 и още 7 сат антени и др. приемници

жоркин29

То кога е само гледане не е интересно.Дори когато всичко си е наред аз пак си намирам какво да човъркам-голяма краста е.
парабола-2м.(80E-30W);офсет 1.20см.,90см.,2x60см.
Octagon SF8008 TWIN DVB-S2X/S2X,Octagon SF 8008 Combo DVB-S2X/C/T,Edision Primo S2-IP,VU Zero

bmvtooo

Приемницити на Виваком са с нов ъпдейт! Промемено е показването на сигнала - вместо в %-ти вече си го показва в dB-ли! Оправено е и превключването на каналите до като е активен инфо бара! Единствено не ми хареса, че са махнали часовника от дисплея на приемника до като се гледа телевизия, а го има след като се изключи в Stand By режим!
Новите показатели за тяхната 60см. антена са:
Сила 100% , качество 100% , ниво 14.2dB и Ber 1.0E-7

п.с.Желаещите да станат абонати все повече се увеличават поне според това което виждам да се случва тук в града в който живея! За другите градове могат да кажат само тези които имат наблюдение по въпроса за населеното място в което живеят!
HDTV DVB-S2+DVB-T2 COMBO приемник + HDTV DVB-S2+DVB-T COMBO приемник - DiSEqC 4 in 1 - 19.2°E; 16°Е; 39°Е; 42°Е + ефирни 41; 51; 57 и още 7 сат антени и др. приемници

alexi

Цитат на: bmvtooo;54312Новите показатели за тяхната 60см. антена са:
Сила 100% , качество 100% , ниво 14.2dB и Ber 1.0E-7

Мдаа,общо взето леко безмислен ъпдейт.....
При мен показателите са същите с изключение на децибелите които са 15,5 ;;650

Хиена

Общо взето по облика и функциалноста на самия приемник нищо не са променили.Само защо завишиха дб...?
Сега да видим от страна на картата какви са ги...
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

alexi

Оказа се, че след ъпдейта дайсека работи, но втората антена трябва да е предварително настроена, освен това в настройките за сателит трябва да се направи така че основната настройка на виваком си е стандартната а као цънеш брой LNB -2 да показва, сателит-none, дайсек-B.
След това се отива на свободни програми и там-сателит-none,трансподер-user, въвеждаш трансподерите ръчно и тръгва. Странното е, че например на 16Е тръгват около 70% от програмите останалите не ги намира. Вивакомската антена трябва да е на порт-А на дайсека !!!

Morgatastz81

моите показатели са качество 100 сила 80  13 db това добре ли е  :):):)

Хиена

Не ти е настроена както трябва, въпреки, че с тези показаталели няма да имаш проблеми.При мен и двете скали са 100% , а дб 15.50-16 с тяхната чиния съм!
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

Morgatastz81

hacked

Цитат на: Хиена;58718Не ти е настроена както трябва, въпреки, че с тези показаталели няма да имаш проблеми.При мен и двете скали са 100% , а дб 15.50-16 с тяхната чиния съм!

казвайте си населеното място щото има значение.
за централна България 14 дб и 2 БЕР са оптимални.
за западна стойностите на Хиената

Morgatastz81

hacked

Цитат на: Morgatastz81;58740за стара загора  какви са

14 db трябва да можеш да достигнеш. опитай да врътнеш малко конвертора.

Morgatastz81

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания