Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Optibox HD приемници

Започната от yavor1, Юли 30, 2010, 01:37:24 PM

« назад - напред »

gentu

Цитат на: Boghy;72030Здравейте,да попитам и аз,само че за избор между Коала и Опенбокс S7 ? И има ли ментета на тези приемници :(
-че кой ще прави менте на ментета!?;;602
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Петио77

Цитат на: ddg;72043CCam не съм пробвал, а относно е2 е супер за медийните файлове, но ако гледаш Булсатком на Hellas Sat2 ще береш ядове.Затова, че добре си помисли преди да пробваш Енигма2 на Коалата.
;;650

ми кой кам ползваш

Boghy

Цитат на: gentu;72048-че кой ще прави менте на ментета!?;;602

Ами знам ли,украинците ми се струва,го писаха че е с 2 тунера S7,пък гледам навсякъде е с един.Пък и братята китайци са майстори на репликите :)

Цитат на: adskiqt;202147Поне цената е много добра и си заслужава 300 лева, ако е S7, но ме съмнява.
Най-вероятно става въпрос за китайския S9, който си е чисто юмату/волтел ХД.

Иначе "правилните" опенбоксове са S5 и S8.
Openbox S5 = Atevio AV 700 HD = Octagon SF1008 HD = Optibox Koala HD
Openbox S8 = Atevio AV 7000 HD = Octagon SF1018 HD

nikineo

Цената на Koala та скочи на  360,00 лв.Някой знае ли да ли го има някъде на старата по-ниска цена от 298 лв?

dj_azam

Ето още един клонинг на Коалата:http://www.goldmaster.com.tr/Urun_Detay.aspx?q=696

gradev

Здравейте, ако не съм много досаден да попитам - от скоро ползвам Коала за приемник, но нещо не мога да разбера за настройка на СССАМ-а. Драмата е следната - вкарвам му линията, след което стартирам СССАМ-а. Изписва ми - че не може да стартира- да си проверя настройките - но те са както трябва. Поръчках през Тотал Командер-а софтуера да видя къде е файла с настройката на плъгина. Открих го, отворих го, ужким всичко е наред. Но се появи нов проблем - като дам конфигурация на кам-а през софтуера на приемника и приемника замира - единстжено стендбай бутона може да го изключи. След това пак всичко си му бачко докато не опитам отново да конфигурирам кам-а. Изтрих го, инсталирах го на ново, проблема остана - та въпросът е- как да изляза от тази идиотска ситуация и как да разбера приемника дали излиза навън през рутера, за да използва С-линията. Самата линия е активна , понеже от компа мога да я ползвам.Естествено не дублирам линията по едно и също време с 2-та приемника. И още един въпрос- изчезна ми настройката за каналите- в смисъл, преди като отида на даден спътник и се превъртаха каналите само от него, а сега се превъртат каналите на всички сателити. Как да накарам приемника да върти само гледания в момента сателит , без да застъпвам канали от друг ?

Петио77

Цитат на: gradev;94135Здравейте, ако не съм много досаден да попитам - от скоро ползвам Коала за приемник, но нещо не мога да разбера за настройка на СССАМ-а. Драмата е следната - вкарвам му линията, след което стартирам СССАМ-а. Изписва ми - че не може да стартира- да си проверя настройките - но те са както трябва. Поръчках през Тотал Командер-а софтуера да видя къде е файла с настройката на плъгина. Открих го, отворих го, ужким всичко е наред. Но се появи нов проблем - като дам конфигурация на кам-а през софтуера на приемника и приемника замира - единстжено стендбай бутона може да го изключи. След това пак всичко си му бачко докато не опитам отново да конфигурирам кам-а. Изтрих го, инсталирах го на ново, проблема остана - та въпросът е- как да изляза от тази идиотска ситуация и как да разбера приемника дали излиза навън през рутера, за да използва С-линията. Самата линия е активна , понеже от компа мога да я ползвам.Естествено не дублирам линията по едно и също време с 2-та приемника. И още един въпрос- изчезна ми настройката за каналите- в смисъл, преди като отида на даден спътник и се превъртаха каналите само от него, а сега се превъртат каналите на всички сателити. Как да накарам приемника да върти само гледания в момента сателит , без да застъпвам канали от друг ?

с кой ццкам си

Петио77

ОТНОСНО Как да накарам приемника да върти само гледания в момента сателит , без да застъпвам канали от друг НАТИСКАШ  ОК НА ДИСТАНЦИОННОТО ПОСЛЕ ЧЕРВЕН БУТОН И СИ ИЗБИРАШ САМО ЕДИН СПЪТНИК В МОМЕНТА СИ ИЗБРАЛ АЛЛ КОЕТО ЗНАЧИ ВСИЧКИ

Петио77

Цитат на: gradev;94135Здравейте, ако не съм много досаден да попитам - от скоро ползвам Коала за приемник, но нещо не мога да разбера за настройка на СССАМ-а. Драмата е следната - вкарвам му линията, след което стартирам СССАМ-а. Изписва ми - че не може да стартира- да си проверя настройките - но те са както трябва. Поръчках през Тотал Командер-а софтуера да видя къде е файла с настройката на плъгина. Открих го, отворих го, ужким всичко е наред. Но се появи нов проблем - като дам конфигурация на кам-а през софтуера на приемника и приемника замира - единстжено стендбай бутона може да го изключи. След това пак всичко си му бачко докато не опитам отново да конфигурирам кам-а. Изтрих го, инсталирах го на ново, проблема остана - та въпросът е- как да изляза от тази идиотска ситуация и как да разбера приемника дали излиза навън през рутера, за да използва С-линията. Самата линия е активна , понеже от компа мога да я ползвам.Естествено не дублирам линията по едно и също време с 2-та приемника. И още един въпрос- изчезна ми настройката за каналите- в смисъл, преди като отида на даден спътник и се превъртаха каналите само от него, а сега се превъртат каналите на всички сателити. Как да накарам приемника да върти само гледания в момента сателит , без да застъпвам канали от друг ?

http://www.dtv-bg.com/downloads.php?do=file&id=3376

gradev

XcamClient_01042011
И още 1 въпрос - мога ли да го накарам да си запомни мрежожата настройка след изключване и включване на приемника ?

system

Цитат на: gradev;94151XcamClient_01042011
И още 1 въпрос - мога ли да го накарам да си запомни мрежожата настройка след изключване и включване на приемника ?

Просто го угаси с червеното копче като го натиснеш два пъти последователно. Така ще си запише настройките. Ако не става, значи си ъпдейтвал софтуер и е трябвало да върнеш към заводски настройки защото такъв проблем се появява при ъпдейт между някой версии.
120cm Offset dish 1xLNB Inverto 0.2db,motor Strong H-H, 80cm Offset dish 2xLNB Alps and Inverto, Dreambox 500s, Philips 2101, Strong 6355, QBOX S2 USB, Optibox Koala + Neutrino, Ubuntu Server with CCcam 2.1.4, TX-P42G20
а.k.а LZ1MMH

[SIGPIC][/SIGPIC]

gradev

А за проблема с емулатора ? Някой може ли да помогне със съвет ?

dj_azam

Цитат на: gradev;94261А за проблема с емулатора ? Някой може ли да помогне със съвет ?
Какво за емуто искаш??И питай бат Петьо той вече  е шперц по коалата;)
;;650 нали БАТЕ?

Петио77

Цитат на: dj_azam;94301Какво за емуто искаш??И питай бат Петьо той вече  е шперц по коалата;)
;;650 нали БАТЕ?

не не съм още и аз не мога да се оправя с ему

gradev

Въпросът е следният - като го взех приемника можех да влезна в настройките на xcam-a, а сега като натисна да се стартира настройката на емулатора и приемника забива. Трих емулатора, слагах различни версии, но ефектът е един и същи.. Не мога да разбера къде още си пише настройките този приемник, понеже спорерд мен някъде си е направил запис за този кам и всеки път , като го стартирам и тои ми забива Коалата.Не съм Линукс маниак... така че не знам и къде да човъркам. Сменях и версията на фърмуера на приемника - ефектът е същия. Явно някъде в бут лоудъра нещо е записал тъпия кам.... поне аз до този извод стигам, рових по разни форуми и гледам, че бут лоудъра си седи еднакъв при смяна на фърмуера. И по пътя на логиката смятам, че там явно нещо е записано... И май ще трябва да се потя да го презапиша самия лоудър.... Опасно начинание ... Та, ако някой може да сподели дали съм на прав път в разсъжденията си и как мога да изляза от тази нелепа ситуациа  - с радост бих приел съвет. Колкото до по-горния ми пост за запис на IP настройките след двукратно натискане на червения бутон - не се запомнят... След рестарт излизат 192.168.6.35...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания