Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

BTC ADSL - Wi Fi Router - парола за достъп до рутера

Започната от Tiesto, Декември 07, 2008, 01:20:40 PM

« назад - напред »

Хиена

Цитат на: Момчил Минков;86345Ей хора, от кога БТК дават рутери? :hammer:

Oт very long time ;;573
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

лтрифонов

Цитат на: kosmee;86336Едно малко глупаво вапросче но понеже виждам че сте компитентни по отношение на рутерите на бтк. Бях на БТК и сега ми остана WI-FI рутера ще си сменям доставчика и вапросат ми е. Доставчика към който ще се свързвам е с статично IP примерно 10.1.160.8 вазможно ли е да настроя този рутер на БТКто да си го ползвам кам този доставчик ако успея да му разбера User i passa !?!?! Благодаря ви предварително и се извинявам ако вапроса ми е глупав !

обърни рутерчето отдолу, виж му модела и марката и напиши в гугъл:
модел/марка default password

преди време трябваше да пренастроя един такъв бтк модем, та паролата излезе още на 1-вата страница :)
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

om63

Цитат на: Момчил Минков;86345Ей хора, от кога БТК дават рутери? :hammer: Тези устройства не бяха ли АДСЛ модем закачен на WAN интерфейса на рутерче в една обща кутия, от където пък следва, че няма как да си разкачиш ADSL-ската част и да ползваш само рутер. Виж да си направиш ADSL бридж май може, освен ако новия ти доставчик и той работи с медни чифтове :worry:

И как според тебе модем ще рутира между 3 лаптопа закачени към него през уайърлес ?
А за паролата - колегата по горе е 100% прав .. при правилен въпрос отговорът излиза даже най отгоре :twisted:
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

kosmee

благодаря ви много за всички отговори помогнахте ми доста сега се прибирам и почвам да видим до каде ще я докарам :P утре ще пиша какво е станало. Благодаря още веднаж.

oldgraf

Наистина не е ясно дали точно този модел рутер ще тръгне на лан. Кой модел е остана в тайна. А някои даже са с различен WAN - RG45 или RG11. И на този порт си държат на адсл протокол. Иначе ако не се ползва WAN порта със сигурност почти всички стават за бридж

cvetelin

Цитат на: nikec;86366аз пък не виждам причина дори и да може да го ползваш тоя бетекашки мизерлак.... забивания, прегрявания, горене...... кой ли проблем забравих да спомена :lol15:
забиването е от хлабави връзки по трасето някъде във вас,некачествен сплитери и т.н

om63

Цитат на: kosmee;86434благодаря ви много за всички отговори помогнахте ми доста сега се прибирам и почвам да видим до каде ще я докарам :P утре ще пиша какво е станало. Благодаря още веднаж.
Иронията е разбираема, но сам си си оценил въпроса като малко глупав
Не ти знаеме доставчика и не знаем каква е технологията на пренос до теб. Ако е АДСЛ ( което общо взето в чист вид през телефонна линия ползва само БТК ) не става - WAN порта е RG-11/12 и ако доставчита ти влачи UТP примерно просто няма къде да го включиш.
Има вариант ако се смени фърмуера но дали ще се намери за твоя рутер работещ dd-wrt, open-wrt или примерно tomato няма как да знам.
Изобщо... купи нов и дишай лесно ;;513

tedo

Цитат на: om63;86656dd-wrt, open-wrt или примерно tomato няма как да знам.
Изобщо... купи нов и дишай лесно ;;513

До сега никъде не съм видял dd-wrt ,open-wrt или tomato за рутерите раздавани от бтк .

om63

Цитат на: tedo;86662До сега никъде не съм видял dd-wrt ,open-wrt или tomato за рутерите раздавани от бтк .
Нямам самочувствието, че са ми минавали всички рутери на БТК през ръцете затова се изказах така ;). Но без да знаем конкретния модел само си приказваме в момента;;601

Момчил Минков

Цитат на: Хиена;86373Oт very long time ;;573[/QUOTИнтересно ми стана, значи би следвало и от VERI LONG TIME са ти дърпат UTP-та както споменава колегата по горе (знам, че е рутер, ама ADSL-ски а не UTP на WAN-а и UTP на LAN-a за каквото иска май да го ползва питащия) ;;601
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Момчил Минков

Цитат на: Хиена;86373Oт very long time ;;573
Интересно ми стана, значи би следвало и от VERI LONG TIME са ти дърпат  UTP-та както споменава колегата по горе (знам, че е рутер, ама ADSL-ски а  не UTP на WAN-а и UTP на LAN-a за каквото иска май да го ползва  питащия) ;;601

shemetcho

Цитат на: Момчил Минков;87722Интересно ми стана, значи би следвало и от VERI LONG TIME са ти дърпат  UTP-та както споменава колегата по горе (знам, че е рутер, ама ADSL-ски а  не UTP на WAN-а и UTP на LAN-a за каквото иска май да го ползва  питащия) ;;601

Колега, нищо лично, но вземи си изтрий мнението, защото толкова глупости небях чел от много време.
UTP не е мрежов интерфейс а е вид кабел. Рутер не е само WAN с UTP и LAN с UTP :) Рутер-а върши основно задачата да предава информация между две различни мрежи, а с какви интерфейси ще са закачени те към устройството е отделен въпрос.

На колегата, който иска паролата ще му кажа по-добре да не пипа вътре ако не е наистина наясно какво прави, за да не остане за няколко дни без интернет. Ако все пак има понятие кое как да пише на лично и ще му дам паролата за рутера.
Hasta siempre, comandante

Caneiv

ZTE ZXDSL 832 http://192.168.x.1:61080 root GSrootaccess
ZTE ZXDSL 831 http://192.168.x.1 root GSrootaccess / ZTEroot831access
Huawei SmartAX MT882 http://192.168.x.1 root MT882rootaccess
ZTE ZXDSL-531b http://192.168.x.1 root rootWLaccess  
Pirelli – DRG – A124G
http://192.168.x.1 root warmWLspot
13E,19E,23.5E,28E,39E,45E
Skybox F3 & DM500S

Raziel

Цитат на: Caneiv;87750
Pirelli – DRG – A124G
http://192.168.x.1 root warmWLspot
За Comtrend е същата.
Каквото и смяташ да правиш първо си направи бекъп на настрйките и запиши отделно user-a & pass-a за pppoe сесията, за да не гризнеш дръвцето. Ако смяташ да сменяш фирм-а трябва да знаеш, че почти винаги бекъпа не е съвместим с друг фирмуер освен, ако не е ъпгрейд на стария. В момента съм с 531b със фирм на Dynalink и е много добре модема в момента. Единствената полезна нова опция е QoS.
На Pirelli има опция 1-лан порт да се използва като WAN, но не съм го ползвал лично и мисля, че работи само с pppoe.

Момчил Минков

Цитат на: shemetcho;87747Колега, нищо лично, но вземи си изтрий мнението, защото толкова глупости небях чел от много време.
UTP не е мрежов интерфейс а е вид кабел. Рутер не е само WAN с UTP и LAN с UTP :) Рутер-а върши основно задачата да предава информация между две различни мрежи, а с какви интерфейси ще са закачени те към устройството е отделен въпрос.

На колегата, който иска паролата ще му кажа по-добре да не пипа вътре ако не е наистина наясно какво прави, за да не остане за няколко дни без интернет. Ако все пак има понятие кое как да пише на лично и ще му дам паролата за рутера.
Ок за забележката, но искам да отбележа, че с мрежи се занимавам повече от 15 години и ми е пределно ясно какво е рутер, тип интерфейс и вид кабел, целта беше да се обясни на човека ПРОСТИЧКО, че това устройство си е само за меден чифт и нищо повече (е, може и за суитч и/или AP (ако има wireless) да си го ползва в къщи, стига да е от по-новите). Спирам до тук.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания