Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

DVB-T Варна

Започната от мол22, 11-06-2010, 18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

denyo

Цитат на: Йовчо Димов;291471затова старите се ползват само за монитор през Скарт(чинчове) или RF вход.
Извод:
Ваденето на телетекста си зависи само и единствено от устройството, в което влиза антената на цифровия сигнал !
Т.е. от тия думи се разбира, че CRT-тата  нищо не декодират, само монитори са, нали? И примерно, след като на някой приемника няма кирилица на телетекста, но пък самия телевизор има, то телевизора няма никакъв начин да улови телетекста през аналоговите входове и да го покаже читаво. Всичко това обаче, вече бе опровергано с опити на практика от мен и двама други съфорумци в тази тема. Чудя се и аз защо продължавам да се занимавам с това.

EDIT: Не вярвам във форума да има човек, на който въобще да му е минавало през акъла, да се опитва да декодира цифровия сигнал с аналоговия си телевизор, така че тая опция си е изключена в разсъжденията на всички ни, предполагам, и би било странно да се обсъжда.

Йовчо Димов

И какво лошо пък сега в тия думи ?
Старите телевизори могат ли да се ползват за нещо друго освен за монитор към ДЕКОДЕРА ? старите АНАЛОГОВИ ТЕЛЕВИЗОРИ?
И още разбира се че зависи от това къде влиза цифровия сигнал . При СТАРИТЕ телевизори единственото възможно място за влизане на цифровия сигнал е ВЪНШНИЯ ДЕКОДЕР ! когато имаш стар телевизор и нямаш ДЕКОДЕР то не можеш да гледаш никакъв ТЕЛЕТЕКСТ ...... колко по-ясно да го кажа както вече направих ! по горе , че без декодер НЕ можеш да гледаш ТЕЛЕТЕКСТ !!! ако ще и телевизора ти да има 50 демодулатора за телетекст .....
И да старите ТВ-та си се ползват само за монитор - със или без телетекст си остава монитор , той повече телевизия не може да лови . Толкова ли не е ясно що съм го казал. Никъде в него изречение не съм споменал думата телетекст плюс това. Говори се за сигнал , което не значи телетекст , а телевизионен сигнал(тоест цифровия).
цитат:Вариант да ви влиза сигнал в стар телевизор няма , затова старите се позлват само за монитор през Скарт(чинчове) или RF вход.

Никъде не съм казал че стар ТВ, имащ демодулатор за текст няма да може да го вади . Ми нали затова го има , за да го вади. Говорех за това дали и защо не го вади или го вади на кирилица.

Сега разбра ли и думите "Ваденето на телетекста си зависи само и единствено от устройството, в което влиза антената на цифровия сигнал !"
При варианта със стар телевизор това е само и единствено декодера - там влиза цифровия сигнал.

И всеки поне малко в час и знаещ как се излъчва самия текст ще знае че после можеш да го гледаш както си искаш. Аз го знам прекрасно но не бях го пробвал . Но и да бях където и да го активирам все е телетекст. Какво ме топли мене че телевизора имал телетекст демодулатор и можел да го извади ... ми тези дето нямат ? нали единствения начин е да го активират чрез декодера(което е и по-вероятния вариант, булшинството са така) така или иначе си го има декодера , за кво ми е тоя от телевизора . Да въпрос на дни е да го имам на моя декодер на кирилица . Въпроса е че и сега си го чета пак . Споменах отдавна че е въпрос на ъпдейт . Едно време и ТВ-тата са нямали кирилица и те , после е сложена (не всички първо имаха Българско меню както знаем) по простата причина че не са правени в България най-малкото , както сега са и декодерите...ама за има няма месец може да се кирилизират всички марки декодери. И после изобщо няма да те е*е че тв-то било имало и то ... за украса само ще е . То не че и сега не за украса тая му опция де .

ПоповП

Така че стар ТВ си вади телетекст чрез антенния вход при аналови канали. Може да се ползва основно за програмните списъци в случаите когато тропосферно излиза по черноморието например турската TRT1. ТВ-то е от 91г с SAA5243 текст чип на Филипс. Друг не толкова нов(2007г) пак кинескопен ТВ но и с кабелен аналогов тунер(S-канали) си вади телетекста там където го има - например RTL, Pro7, ZDF/ARD, Eurosport...
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

Еди

Цитат на: РИКИ;291688То наистина съм си за вграждане на мозък,ама малко ми е късно май.Не съм видял,че вариантите са писани за стар телевизор и дадох пример за нов.Така,че варианта който отричаш си го има,но е друга тема.Иначе аз с невградения мозък не мога да проумея,как написаното от мен ти е харесало и си ми благодарил

а в следващия пост го отричаш.

Накакво раздвоение на мисълта ли имаш или така ми се струва?:worry:
Явно се налага малко обяснение. Харесването на поста е в тази си част, че си извадил кирилица с руски настройки, а посочената част от цитата ти я отхвърлям като възможен вариант. Защо вече обясних. Мисля, че всички разбраха защо, ама ти още се инатиш.

РИКИ

Цитат на: Еди;291910Явно се налага малко обяснение. Харесването на поста е в тази си част, че си извадил кирилица с руски настройки, а посочената част от цитата ти я отхвърлям като възможен вариант. Защо вече обясних. Мисля, че всички разбраха защо, ама ти още се инатиш.

Инатя се (както му казваш),защото пиша във форум,а не научен труд.Уреда за който съм писал си е телевизор,който има DVB-C  и DVB-T тунери.Следователно те са вградени.И не виждам защо трябва да занимаваме хората с алабалистики от рода на кое било телевизор и кое монитор,кое външен и кое вътрешен тунер.Предполам,чв са достатъчно грамотни за да разграничат едното от другото и е безмислено да се изпада в подробности с които ни занимаваш толкова време и то излишно.

denyo

Добре Димов, така си е, прав си. Прощавай. Пък то който иска ме е разбрал.

Еди

Цитат на: РИКИ;291922Инатя се (както му казваш),защото пиша във форум,а не научен труд.Уреда за който съм писал си е телевизор,който има DVB-C  и DVB-T тунери.Следователно те са вградени.И не виждам защо трябва да занимаваме хората с алабалистики от рода на кое било телевизор и кое монитор,кое външен и кое вътрешен тунер.Предполам,чв са достатъчно грамотни за да разграничат едното от другото и е безмислено да се изпада в подробности с които ни занимаваш толкова време и то излишно.
По този въпрос ще ти отговоря за последен път. Има значение, защото по тази логика ще те питам твоя телевизор, като има вградени тунери, да ли има и вградени говорители? Има ли вграден екран, дистанционното и то ли е вградено или е мобилно?;;516 Схващаш ли колко нелепо е!:hammer:

РИКИ

Цитат на: Еди;292409По този въпрос ще ти отговоря за последен път. Има значение, защото по тази логика ще те питам твоя телевизор, като има вградени тунери, да ли има и вградени говорители? Има ли вграден екран, дистанционното и то ли е вградено или е мобилно?;;516 Схващаш ли колко нелепо е!:hammer:

Това са подробности,описани с думата "телевизор",които не искат допълнително обяснение с изключение на тунера,защото и да беше с външен DVB-T,пак щеше да си е телевизор,понеже има DVB-C.Просто съм обяснил,че DVB-T е вграден,а не външен.Толкова ли е трудно за проумяване?Това и едно дете от улицата би го разбрало.:lol15:
Изчетохме куп глупости заради нещо което стана ясно на всеки прочел темата,само ти не вдяна кое защо съм написал...Твой проблем!По-добре спри да ръсиш дървени философии,защото отекчава!:worry:

ПоповП

От Румъния/Букурещ засега само сигнал сила, няма качество на сигнала и не може да се сканира. 54канал малко по-слаб:
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;

Атлантик

Колега Попов, в един друг форум, мисля че беше на Предавател, прочетох, че експериментарното излъчване от Букурещ все още е DVB-T, и на хоризонтална поляризация.

Очаква се да преминат на DVB-T2 през 2014, при началото на симулкаста. Възможно ли е антената ти в момента да е на вертикална поляризация, като за България, и поради това да няма качество на приема? ;;basi

ПоповП

Излъчваните от Букурещ канали 54 и 59 са на хоризонтална поляризация, само мукса на 30 канал е с вертикална.антената ми е на хоризонтална.Много трудно ще се приема от там поради релефа и разстоянието, вероятно временен прием при добри тропо-условия. Надеждата тук е като пуснат муксовете от близката Констанца , канали 30,44,48,21 и 10. вероятно края на 2014, началото на 2015г.

alffi

Някой може ли да ми каже докога сигнала на ефирните ТВ във Варна
ще продължава да прекъсва, пикселизира или да изчезва за часове понякога ? Това се наблюдава доста често. Рядко няма смущения. Преди проблемите бяха най-вече на едната честота, сега са на другата повече ( Бнт 1, 2) ??? Докога ? Нищо не може да се гледа нормално. Има моменти когато до сутринта сигнала остава изключен и чак на другия ден го пускат. И не е от моята антена .... :s104

civica

Мога да ти кажа , че зависи от мястото на прием  , покритието и силата на сигнала! При мен няма прекъсване , но имам пряка видимост към Франгата !
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

ПоповП

Много неприятно ми спря на 28.02 ок16:15ч BNT HD от Франгата (27к) по време на запис Лудогорец - Лацио, че се наложи да превключа и продължа от Еделвайс на 55к.

bokarium

има някакво развитие ,с двб-т тунер за компютър марка хама , както и стайна антена, ми откри 20 канала 8 се повтарят , кои нови канали се очаква да пуснат там и кога ?
http://www.speedtest.net/my-result/3629251775
ползвам телевизия от msatcable.com Варна и интернет от ssi.bg Варна.
аз живея в град Варна , най хубавият град в България !

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания