Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

проблем с 12524/H/30000

Започната от ддт, Декември 31, 2009, 03:38:25 PM

« назад - напред »

ддт

добър ден на всички.проблема ми е следния. този транспондер не ми работи.нивото на сигнала е около 50 а децибелите никакви ги няма.на останалите транспондери няма проблем.децибелите на другите транспондери са около 10 11.някои да има някаква идея по въпроса.благодаря предварително.

Въйко

Няма проблем с него,търси проблема при теб.
aatns
gmkd

ддт

знам че транспондера си работи.и антената ми е настроена,просто искам да разбера на някои случвало ли му се е,знам че проблема е в тунера,а не в антената.просто питам за възможно решение

powerpet

color

Tози проблем отскоро ли е или винаги го е имало? С какъв приемник си- операторски или друг, въобще дай по-подробна информация.

ддт

с операторски приемник съм dl-stb-s200.проблема е от около 2 седмици.днес проверих всички връзки и донастроих антената,но нямаше резултат.с другите транспондери няма проблем.пробвах с тунера на един приятел,с неговия работи,следователно проблема е в тунера,

Въйко

aatns
gmkd

hameleona200

vij feka kakav e predpolagam che e 5/6 -ti pri tebe smenigo na 7/8 i shte se opravi. samo predlojenie e tova moje da e drug problema
DM800 HD clone secontage 72 , парабула 150см , 2 dreambox , 1 triax офсет , 1 БСК 65 см. Конвертори инвертор

hammerstrikebg

Цитат на: ддт;28760знам че транспондера си работи.и антената ми е настроена,просто искам да разбера на някои случвало ли му се е,знам че проблема е в тунера,а не в антената.просто питам за възможно решение

Дай  му заводски настройки!

Devnull

Цитат на: hameleona200;28792vij feka kakav e predpolagam che e 5/6 -ti pri tebe smenigo na 7/8 i shte se opravi. samo predlojenie e tova moje da e drug problema
На този приемник не може да се смени FEC-а. Той е автоматичен.
 И пиши на кирилица:lol15:

Ники

Пробвай с твоя приемник на друга антена /на някой приятел/, ако и там дава същия проблем - сменяй приемника

Веднъж станах свидетел на следният куриозен случай от поредицата "невероятно но факт"

при монтаж на една въртяща се антена "Triax 88"
с приемник ехосмарт
конвертор инверто
и с вграден и зазидан кабел на клиента

всичко излизаше на 6 само този транспондер го нямаше въобще.
Колегата по монтажите каза че е имал два подобни случая и че трябва да се смени коаксялният кабел :;810 и нещата ще се оправят
Аз естествено го попитах дали се шегува
а той едва не ми се разсърди
За моя голяма изненада, след смяната на кабела , програмките от въпросният транспондер си тръгнаха, а аз останах да зяпам с отворена уста.:hammer:

Но това беше при монтаж, а и кабела на клиента не беше кой знае какъв.

ддт

благодаря на всички отзовали се.доста невероятно но проблема беше в интерференция,ползвам мобилен интернет от водафон,и съм го изкарал отвън за по добър сигнал.точно върху кабела от сателита.и какво се оказа.транспондера си работи при изключен нет,когато го включа веднага изписва няма сигнал.невероятно но факт.

жк231

Цитат на: ддт;28889благодаря на всички отзовали се.доста невероятно но проблема беше в интерференция,ползвам мобилен интернет от водафон,и съм го изкарал отвън за по добър сигнал.точно върху кабела от сателита.и какво се оказа.транспондера си работи при изключен нет,когато го включа веднага изписва няма сигнал.невероятно но факт.

Имам абсолютно същия проблем (и приемник). Ти успя ли да намериш решение?
DM800HD Clone, Triax 110 (19Е | 28Е | 39Е), Alps LNBs, CCCam, Newcamd, Fausto....

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания