Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Параметри на цифрови канали M-SAT Cable

Започната от JovaniJo, 25-11-2009, 21:26

« назад - напред »

0 Потребители и 9 гости преглеждат тази тема.

мурчо

Цитат на: Sisq0;142617При 8 мбит се тегли с 950кб/с до 1мб/с. Ъплоуд ~60кб/с.
А тея фантазии, че при 12мбит договор се стигат 14-15 са... ами фантазии. Тя дори 12мбит е негарантирана по договор.
От 2001-ва съм на МНЕТ и досега не съм видял да пуснат по-висока скорост от посочената по договор. Но пък поне е стабилен интернетът - не помня последно кога е падала връзката... :)

Обобщението за Мсат/Мнет за мен е: бавен (с оглед конкурентните оферти в града) но стабилен интернет с добра поддръжка и много добра кабелна телевизия.

Принципно 8 мбит се равнява на 0.125 MB/s при даулоуд, което е наистина към 1 мбит. Мисля, че не е зле. Но имайки в предвид конкурентите.. си е зле. Както казваш може би е нет, който бърши работа.. но не да очакваш да сваляш филми за 5 мин.
Пакет ТВ с НЕТ е добра оферта по мое мнение.

Nicky

А тея фантазии, че при 12мбит договор се стигат 14-15 са... ами фантазии. Тя дори 12мбит е негарантирана по договор.
От 2001-ва съм на МНЕТ и досега не съм видял да пуснат по-висока скорост от посочената по договор. Но пък поне е стабилен интернетът - не помня последно кога е падала връзката... :)

Обобщението за Мсат/Мнет за мен е: бавен (с оглед конкурентните оферти в града) но стабилен интернет с добра поддръжка и много добра кабелна телевизия.
Не ''много добра кабелна телевизия'' а най-добрата ! ;;650
1.Варна - Сат:140 см.                          
2.Ferguson Ariva 152Combo      HD сателитен  DVB-S2 + ефирен DVB-T2 приемник                                  

Досев

Цитат на: Sisq0;142617А тея фантазии, че при 12мбит договор се стигат 14-15 са... ами фантазии.

И 12 мбита са добра скорост 2012 г.?  

Аз не бях доволен от 25 мбита европейски даунлоуд на Херос нет до декември за 20 лв. на месец и при това плащах само за нет без задължение за пакет с тв!

Чакам кой пръв ще окабели моя квартал от ГПОН - Файбър нет и се вързвам веднага към него.  
И доколкото разбирам първи ще дойдат към Великден Файбър нет.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Sisq0

Nicky, плюй през рамо да не чуе Дявола. :)

Досев
, нямам представа защо си цитирал мое мнение. Написах, че при 12 мбит негарантиран интернет е нелепо да се твърди, че реалната скорост е 14-15 мбит.

Nicky

Цитат на: Sisq0;142646Nicky, плюй през рамо да не чуе Дявола. :)

Няма дяволи,няма ангели всичко зависи от хората....;;601
1.Варна - Сат:140 см.                          
2.Ferguson Ariva 152Combo      HD сателитен  DVB-S2 + ефирен DVB-T2 приемник                                  

ИВКОТО7

Обобщението за Мсат/Мнет за мен е: бавен (с оглед конкурентните оферти в града) но стабилен интернет с добра поддръжка и много добра кабелна телевизия.[/QUOT  

От време на време пускам спийдтест нет и  е около 14МБ,(незнам колко е вярно) и затва го казвам.А доколкото стабилния нет на  МНЕТ точно  2001 като искаха и 100$ за белите щтаиги(модемите) нета им беше боза постоянно прекасваше

dobromirslavov

Да изложа и аз едно мнение относно ТВ програмите. С новия HD8400 приемник съм, качеството е добро, поне на моя 47 инчов Philips. Но имам няколко програми, които нямат звук - наизуст ще ги изброя SkySportHD 2, Canal+HD и BBC HD - има ли някой друг подобен проблем и ако да, някаква идея относно отстраняването му.

nintendobg

Цитат на: dobromirslavov;142822Да изложа и аз едно мнение относно ТВ програмите. С новия HD8400 приемник съм, качеството е добро, поне на моя 47 инчов Philips. Но имам няколко програми, които нямат звук - наизуст ще ги изброя SkySportHD 2, Canal+HD и BBC HD - има ли някой друг подобен проблем и ако да, някаква идея относно отстраняването му.

този нов хд приемник от мсат ли го взе и на каква цена, от сайта им никакво инфо за хд приемници не намирам....

а като го вземеш от тях , договорът безсрочен ли ще ти бъде ?

;;601

dobromirslavov

От офис на МСАТ ми го дадоха, накараха ме да го платя 100 лева. Естествено и договор за 12 месеца подписах с първия месец без такса по силата на някаква промоция. Иначе таксата е 17 лева.

Дани Хийтли

Цитат на: dobromirslavov;142822Да изложа и аз едно мнение относно ТВ програмите. С новия HD8400 приемник съм, качеството е добро, поне на моя 47 инчов Philips. Но имам няколко програми, които нямат звук - наизуст ще ги изброя SkySportHD 2, Canal+HD и BBC HD - има ли някой друг подобен проблем и ако да, някаква идея относно отстраняването му.
Аз съм с модул и също нямам звук на тези канали. Това е поне от около 2 седмици. Малко е неприятно за филмовия канал, но когато има футбол /като довечера/ има звуков поток!

d.ivanov

Цитат на: Дани Хийтли;142874Аз съм с модул и също нямам звук на тези канали. Това е поне от около 2 седмици. Малко е неприятно за филмовия канал, но когато има футбол /като довечера/ има звуков поток!

Аз съм с Панасоник и Conax модул, на изброените програми имам звук, като на Canal+HD нямам картина, но това е от панасоника, на другите марки всичко е ОК, та мисълта ми е... явно нещо приемниците дето ги раздават са кофти, защото с вградените тунери на телевизиорите няма проблем.  ;;650

НАА

Цитат на: dobromirslavov;142822Но имам няколко програми, които нямат звук - наизуст ще ги изброя SkySportHD 2, Canal+HD и BBC HD - има ли някой друг подобен проблем и ако да, някаква идея относно отстраняването му.
Наизуст.... има ли и други с такъв проблем? Защото общото на тези е че имат multilanguage DolbyDigital аудио. Провери за някоя настройка на приемника... да не би да не декодира аудиопотока а да го изпраща директно към ТВ и той да не може да се справи.

dobromirslavov

Аз гледам предимно HD програмите и най-вече спортните. Така че тези канали със сигурност нямат аудио. Разгледал съм всички опции в настройките, на повечето програми се предлагат няколко аудио канала за избор, но на гореизброените в опциите за аудио не присъства никакъв аудио избор - прозореца е празен. Ако някой в този форум не се е срещал с този проблем, при плащането на сметката смятам да задам въпроса на техниците.

d.ivanov

Цитат на: dobromirslavov;142926Аз гледам предимно HD програмите и най-вече спортните. Така че тези канали със сигурност нямат аудио. Разгледал съм всички опции в настройките, на повечето програми се предлагат няколко аудио канала за избор, но на гореизброените в опциите за аудио не присъства никакъв аудио избор - прозореца е празен. Ако някой в този форум не се е срещал с този проблем, при плащането на сметката смятам да задам въпроса на техниците.

Аз пък мога да кажа, че със сигурност имат:

BBC HD :  1.) Послко  2.) Английско
Canal+ HD: 1.) Испанско 2.) Испанско 3.) Няма нищо
Sky Sport HD 2: 1.)Немско 5.1  2.) Немско 5.1  3.) Немско 2.1  канално.

Определено е добре да ги питаш, ако не приемниците, то поне могат да си оправят бъговете по самите канали.  ;;650

ПоповП

Потвърждавам - и трите канала са със звук(при мен излиза Canal+1 HD) на ТВ Samsung само с тунера му(без модул).
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания