Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Вас

Такъв е живота във България, крадне се на всякакво ниво !
"По-тихо, да не събудим българите" смееха се гърците миналата година.
Примера с румънците е от миналата седмица.
Те тва е!:s101
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

slartibartfast

Ето комуникацията, която аз проведох с "НУРТС ДИДЖИТЪЛ":
1. С писмо изх. № НД-05-94-00-331/29.12.2016 г. Съветът за електронни медии (СЕМ) препрати до ,,НУРТС ДИДЖИТЪЛ" ЕАД Ваша жалба (получена на електронния адрес на СЕМ на 20.12.2016 г.) във връзка с преустановено излъчване на програмите на БНТ от ,,Фърст Диджитъл" ЕАД и разпространението им от ,,НУРТС ДИДЖИТЪЛ" ЕАД (НУРТС). Предвид на изложеното в жалбата, Ви предостявяме следната информация, която е от компететността на НУРТС.
"НУРТС ДИДЖИТЪЛ" ЕАД осъществява ефирно цифрово разпространение на програмите на БНТ чрез своята електронна съобщителна мрежа. Програмите се разпространяват в непроменен вид и съдържание, така както ги предоставя обществената телевизия, която ги създава. Доколкото няма нормативни изисквания относно резолюциите на излъчваните програми, това зависи от желанието на създателя на програмата, както и от капацитета на мултиплекса. Към настоящия момент НУРТС разпространява програмите на БНТ с SD резолюция.
2.Аз питам НУРТС:
Уважаеми ,,НУРТС Диджитъл" ЕАД, от отговорът Ви разбирам, че БНТ подават сигнал към вас в SD резолюция.  Това вярно ли е?
3. От там ми отговарят:
На поставения от Вас въпрос относно ефирно разпространение на програмите на БНТ чрез нашата мрежа, вече имахме възможността да Ви предоставим отговора ни. Предвид обема на информацията, която имаме право да разкриваме без нарушение на задълженията си за конфиденциалност, които сме поели към нашите договорни партньори, считаме, че сме Ви дали цялостен отговор по запитването Ви.
4. Аз пак питам:
Много благодаря за отговора! От проведената комуникация с Вас, правя извод, към настоящия момент НУРТС разпространява програмите на БНТ с SD резолюция, защото такъв е че капацитета на мултиплекса. Не Ви стига капацитет да излъчвате HD телевизия! Така ли е или отново ще се измъкнете с "Предвид обема на информацията, която имаме право да разкриваме без нарушение на задълженията си за конфиденциалност, които сме поели към нашите договорни партньори, считаме, че сме Ви дали цялостен отговор по запитването Ви"?
5. Отговор до ден днешен няма!

111111

Цитат на: Вас;441196Мукса побира доста повече от шест програми. Проблема е с какви характеристики ги излъчват.:)

http://www.satbroadcasts.com/DVB-T_Bitrate_Calculator.html
изчисли го

при 27 канал е

Bandwidth                 8мхз
Standard & Modulation        16qam
Carrier mode                8k
Forward Error Correction 2/3
Guard Interval                1/16

Calculated bitrate   15612.4567474 kbps ~ 15.6 Mbps

на 40-ти 19,5 мегабита
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

tedy58

Мдааа, този филм със "конфиденциалността, на нашите партньори" вече сме го живяли.
И по татово време и сега като искаш нещо да потулиш най-лесното е да го направиш "поверитлено" или "секретно", нека баламурниците тогава да ровят колкото си искат!

;;573
The world is small, but enough, isn\'t it?
Vu04k; DM800§каквото попадне.Paraclips 2,4m,Triax-TD88

Миро.Добрев

БНТ подава към "НУРТС Диджитъл" качествен сигнал, но при конвертирането му от HD в SD става мазалото.
Отделен въпрос е, че всичката техника на БНТ (това знам от служители в телевизията) вече е обновена изцяло, нова и модерна, няма причина да излъчват програми с ниско качество.

tedy58

Цитат на: Миро.Добрев;441213БНТ подава към "НУРТС Диджитъл" качествен сигнал, но при конвертирането му от HD в SD става мазалото.
Отделен въпрос е, че всичката техника на БНТ (това знам от служители в телевизията) вече е обновена изцяло, нова и модерна, няма причина да излъчват програми с ниско качество.

Има имааа, някой трябва да папа и наземната ни телевизия трябва да е мазало, за да се закачаш другаде, а бабите и дядовците ДГД.

Миро.Добрев

Цитат на: Вас;441196Мукса побира доста повече от шест програми. Проблема е с какви характеристики ги излъчват.:)
Точно така е. Доколкото съм запознат на една ефирна честота могат да се излъчват максимум 10 програми в SD или четири SD и три HD.
Аз не съм в категорията 'баба и дядо' - на 32 съм, но не ползвам платен пакет и гледам ефирната телевизия. Истина е, че правят всичко възможно с безхаберието си да откажат хората и те да преминат към платените доставчици.

tedy58

технически възможности има дори и с един мукс,
психически възможности няма! ;;650
ей това движение трябва да ни се прави на главите :lol15: или това :hammer:и :c040: нема от де да има! ;;602

njor

Доколкото си запознат... Човека по на горе ви показа как се изчислява общия капацитет на мукса.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

Миро.Добрев

И какво показват изчисленията, че съм зле с математиката за двата мукса - национален и регионален?

111111

http://www.dtti.it/frequenze/frequenze-lazio/
избирате си един от кварталите и гледате наличности

общината може за отрицателно време да нареже просторите на кабеларките и те да минат в регионалните муксове
хем техническите локални проблеми ще изчезнат отмахи

http://www.dtti.it/lcn/
205 канала в ефира

MEDIASET PREMIUM
са кодирани (но не и за напреднали)
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

dzumba

А бре,реших да видя  какво е останало на ефира и БНТ станало SD!;;basi

tedy58

имам едно предложение към софиянци,
напишете едно писмо до др.Янкова и там който трябва СЕМ серсем или койти и да е там дето регулира,
поне да вземат да си оправят логото на каналите да не се излагат по този начин.
Мазало 1 и Мазало 1 ХъДъ

Миро.Добрев

СЕМ не се занимава с техническите параметри на цифровизацията, а с програмното съдържание на телевизиите и радиата.
По-горе някой предложи да се пише до служебното правителство. Мисля, че е несъстоятелно. И все пак, ако на някого му се занимава, трябва да се адресира проблема до Министерството на транспорта и съобщенията. До СЕМ и КРС вече е писано и няма ефект.

JAV0

Цитат на: Миро.Добрев;441213БНТ подава към "НУРТС Диджитъл" качествен сигнал, но при конвертирането му от HD в SD става мазалото.

На кой му пука че БНТ са напълнили гушата на някой за купуването на модерна техника?
Друг пък ги бъзика с наеми за излъчване и конвертиране на сигнали, и те така, те ...
След като сме си платили и продължаваме да плащаме за обществена телевизия, нормално е да получаваме поне смислен отговор на елементарен въпрос.

http://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants/bul е правилното място, не родните неЗАВИСИМИ институции.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания