Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

Ивайло Цанков

Вчера ги спираха за малко и остана само 64ти после си ги пуснаха и си работят без проблем нещо при вас е проблема.

Капанец

Нещо много станахме, където имаме проблем. Статистически е невъзможно едновременно много потребители да имаме една и съща грижа. По други форуми също се чепка подобно явление появило се от вчера, тъй че
"проблемът не е във вашия телевизор"

Ивайло Цанков

Ми явно е :) С 2 телевизора с цифрови тунери и 3ти с ефирен приемник с 3 различни антени за да нямам проблем явно е нещо при вас. От вчера привечер до сега не е мръднало или насекло :) Сменте държавите на Германия примерно и пак сканирайте.

Капанец

Явно е възникнало някакво недоразумение.
Не съм казал, че каналите липсват, а че се излъчват като "СКРИТ" и изглежда според софтуера на приемника се изтриват от списъка на каналите и ако не са изтрити реално при новото сканиране, могат да се гледат, като се избират чрез бутон от дистанционното за програма която липсва от списъка. Например:
1. BNT
2. bTV (скрит)
3. NOVA (скрит)
4. TV 7 (скрит)
...........
6. TV Evropa
и т.н.
С бутон на дистанционното (напред/назад) от 1 се отива директно на 6.
С натискане на бутон 2 се избира bTV и т.н.
Преди този ефект го нямаше и всичко си вървеше по реда.
В комшийската тема "Цифровата ефирна телевизия , безплатна или платна ?" потребителят blagoo се оплаква от същото
http://dtv-bg.com/showthread.php?p=234590#post234590

митко1979

Сменете държавата на Унгария или Чехия (преди беше на Германия) явно нещо са ръчкали пак.

blagoo

Цитат на: Капанец;234611Явно е възникнало някакво недоразумение.
Не съм казал, че каналите липсват, а че се излъчват като "СКРИТ" и изглежда според софтуера на приемника се изтриват от списъка на каналите и ако не са изтрити реално при новото сканиране, могат да се гледат, като се избират чрез бутон от дистанционното за програма която липсва от списъка. Например:
1. BNT
2. bTV (скрит)
3. NOVA (скрит)
4. TV 7 (скрит)
...........
6. TV Evropa
и т.н.
С бутон на дистанционното (напред/назад) от 1 се отива директно на 6.
С натискане на бутон 2 се избира bTV и т.н.
Преди този ефект го нямаше и всичко си вървеше по реда.
В комшийската тема "Цифровата ефирна телевизия , безплатна или платна ?" потребителят blagoo се оплаква от същото
http://dtv-bg.com/showthread.php?p=234590#post234590

Интересното при мен е,че немога да ди избера като директа позиция и другото е че телевизора зависва (забива ) и няма прием на никакви команди от дистанционното управление.Гасиш от тока телевизора и след 15 мин. работи даваш заводски настройки и след сканиране си на началната ситуация.:c040:

Допълнение : Непомага смяната на регион: Унгария;Чехия;Дания;Финландия;Германия...А защо трябва да се сменя като в софтуера има регион България?
Колкото повече,толкова повече ;;650

ПоповП

Във Варна нямам проблем както с ТВ-то така и с декодера.Вчера забелязах че само нямаше сигнал за известно време мукса с  Bg On Air(22 канал).
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

Иванова

Цитат на: ПоповП;234666Във Варна нямам проблем както с ТВ-то така и с декодера.Вчера забелязах че само нямаше сигнал за известно време мукса с  Bg On Air(22 канал).

От 13.03.2013 При пресканиране на каналите те изчезнаха.Намира ги при сканиране обаче не ги запаметява в списъка.И сега не мога да гледам нито една цифрова програма.Разбирам че много хора имат същия проблем незнам дали ще се оправи направо се вбесявам.От сутрин до вечер пускат хиляда реклами за тази цифровизация и още няма и месец от пускането само проблеми.
Аз също съм от Варна

ПоповП

Цитат на: Иванова;234674От 13.03.2013 При пресканиране на каналите те изчезнаха.Намира ги при сканиране обаче не ги запаметява в списъка.И сега не мога да гледам нито една цифрова програма.Разбирам че много хора имат същия проблем незнам дали ще се оправи направо се вбесявам.От сутрин до вечер пускат хиляда реклами за тази цифровизация и още няма и месец от пускането само проблеми.
Аз също съм от Варна

Опитай/те  сканиране "ръчно" канал по канал 22к(482 MHz), 27к(522 МHz), 29k(538 MHz) за Варна зоната. В момента пак проверих - запаметява всичко. Автоматичното сканиране трие всичко старо запаметено! Винаги ако искате да проверите има ли добавени програми или други промени - сканирайте ръчно даден канал! Останалите канали остават така както са.
Успех!
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

gentu

Цитат на: Иванова;234674От 13.03.2013 При пресканиране на каналите те изчезнаха.Намира ги при сканиране обаче не ги запаметява в списъка.И сега не мога да гледам нито една цифрова програма.Разбирам че много хора имат същия проблем незнам дали ще се оправи направо се вбесявам.От сутрин до вечер пускат хиляда реклами за тази цифровизация и още няма и месец от пускането само проблеми.
Аз също съм от Варна
-мила госпожице , помолете "мъжът до вас" да се справи с този проблем , ако няма такъв , дайте координати и ще ви се окаже необходимата помощ дори и на място!;;513
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Иванова

Цитат на: ПоповП;234679Опитай/те  сканиране "ръчно" канал по канал 22к(482 MHz), 27к(522 МHz), 29k(538 MHz) за Варна зоната. В момента пак проверих - запаметява всичко. Автоматичното сканиране трие всичко старо запаметено! Винаги ако искате да проверите има ли добавени канали или други промени - сканирайте ръчно даден канал! Останалите канали остават така както са.
Успех!

Преди един месец купих два броя synapsTHD-2856+
работиха добре до 13.03.2013.Реших да пусна пресканиране на програмите  пуснах да сканира и на края на сканирането не се запаметиха и излиза  надпис Празна база данни.Казах си сигорно се развали.Пуснах втория synaps програмите работеха пуснах и него да пресканира и стана проблема като първия.

Пробвах всякакви вариянти и ръчно сканиране канал по канал промяна на държава.Няма резултат.От хора в форума разбирам че са пуснати програмите като скрити  и някой декодери софтуерно не ги разпознават и не ги запаметяват и автоматично ги трият.Надявам се че
системно ще оправят този проблем със скритите програми.

BOBIKAT

Цитат на: gentu;234681-мила госпожице , помолете "мъжът до вас" да се справи с този проблем , ако няма такъв , дайте координати и ще ви се окаже необходимата помощ дори и на място!;;513

Хем г-ца, хем омъжена!;;573
Иначе по темата, заради Благо сканирах отново и проблеминяма. Няма скрити.
In the beginning was dark, and then bang...

gentu

Цитат на: BOBIKAT;234690Хем г-ца, хем омъжена!;;573
-хем не хем , виждаш че съм го сложил в кавички "мъжът до вас" , а така е прието да се обръщаш към непозната дама , сега ясно ли е?
И препоръката е да прочете пак пост #569 и да се вслуша в съветите които давам!:D
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Иванова

Цитат на: BOBIKAT;234690Хем г-ца, хем омъжена!;;573

Здравей ти с какъв декодер си защото не при всички е този проблем.В другия апартамент кадето не живея постоянно бях купила преди 3 месеца декодер Technisat CE-T

При него него няма никакъв проблем работи
коректно цял ден .Проблема както писах е в системите на мултиплексите нещо са променили.

alffi

Аз също съм от Варна

И аз имам същия проблем и съм от Варна.
Искам да потвърдя това положение от вчера и да кажа, че ТВ -то изписва, че липсва Цифрова таблица и неможе да сменя канал след канал поради липса на такава таблица. :s103

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания