Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Blu-Ray

Започната от hank87, Юли 09, 2008, 06:36:07 AM

« назад - напред »

iwelichkow

е сега забелязах че ти си дал линковете, май тая жега ;;527

Джак

Днес пуснах на компютъра HD TS-файл с концерт на металика, предоставен ми от lazarus18 - за моя изненада не прекъсва като HD-файловете записани от Дриймбокса (тук правя уточнението, че те не прекъсват гледани с дриймбокса, но пуснати на компютър секат силно).
Същия TS-файл на Металика се визуализира на Дриймбокса и тече гладко, но според Дриймбокса няма аудио-поток във файла. Вече за втори път ми се случва TS-файл записан от друг източник, да се покаже без аудио от Дриймбокса.
Надявам се, това да бъде фикснато в някой от следващите имиджи.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Джак

Цитат на: lazarus18Записа от ДМ800 тръгна без проблеми при мен на Попкорна, но много интересно, че записа е с доста орязано черно. Не знам дали се получава при записа или така го излъчват, но особено на рекламата на SKY HD фона, който би трябвало да е черен е около 20% по-светъл от истинското черно. Разликата се усеща и в цялостната картина.
Виж на тези записи как е черното:
http://tranz.it/load.php?id=FGOccfGTv0ykCoP1145508
http://tranz.it/load.php?id=3T18rzXYJWRsMwQs145513

На втория линк е записано днешното излагане на българската фигуристка Симона Пайчева - нямаше уред на който не направи грешки, но поне гащичките й са черни и стават за тестване на черния цвят.  ;;614
Според мен е добре, но съм включил на Sharpa опцията за подсилване на черното, така че ти кажи как е при теб.
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

iwelichkow

Момчи,този файл дето ти върви на дрийма ,звука му е mpeg, а другите два са с AC3 и AAC звук и може от там да идва цялата работа ;;652

Джак

HD-каналите по спътниците са с AC3 аудио, пък с тях няма проблем. Чудя се дали не е разлика в начина по който са записани TS-файловете и затова дрийма да не може да познае звука на някои TS файлове?

lazarus18

Това клипче като че ли е по-добре. Може така да излъчват рекламата на SkyHD - с орязано черно, което би било много жалко.
Проблема може да идва някъде по трасето от до записа. Понякога някои уреди умишлено изрязват  най-ниските стойности на черното и най-високите стойности на бялото. Помислих си да не страда ДМ800 от това при запис. Да не би да има някаква настройка: 0-255 или 16-235?
Не е въпроса да нагласиш монитора/телевизора, че да изкараш добро черно от клипа. Аз нарочно го погледнах на калибриран CRT монитор и определено му се губи черното. Понеже монитора е 4:3 и черните линии отгоре и отдилу са значително по-тъмни.

Джак

Има някакви настройки "Display", но тях колкото и да ги пипам не намирам разлика, та съм ги оставил на заводските по подразбиране.

rdk

Цитат на: МомчиHD-каналите по спътниците са с AC3 аудио, пък с тях няма проблем. Чудя се дали не е разлика в начина по който са записани TS-файловете и затова дрийма да не може да познае звука на някои TS файлове?

В ts файл от спътник AC3 е записано по различен начин, като private stream. Ето ти пачнат TsRemux за DVB AC3, преопаковай с него въпросния файл, като маркираш желаните потоци и махнеш отметката от Bypass Audio Alignment. Това ми върши работа с Kathrein.
http://www.bgshare.com/363049/TsRemux.rar

iwelichkow

а някой казваше,че били скъпи устройствата :D
В Метро има LiteOn за 430лв за компютър и дискове по 16 и 20лв 2х25Гб

hank87

В първия ден, в който Batman: Dark Knight излезе на Blu-Ray в световен мащаб бяха продадени 600 000 копия в този формат.
тва бие рекорда на Iron Man , който направи 250 000 продажби 1вия ден.
Отделно от това, само в САЩ през седмицата на деня на благодарността са продадени 129 000 Blu-Ray плейъра, БЕЗ в това число да влиза Playstation 3.
Започва да придобива все по-голяма популярност.
Тук вече се предлага и един много добър комплект домашно кино(плейър,ресивър и колони) на Sony за около 1200лв. Даже в electron.bg може да ви излезе 500лв, ако си го купите в комбинация с определени ТВ-та.
When there\'s a will, there\'s a way

Tiesto

Дай ми малко повече информация за този комплект от 1200лв (домашно кино с Blu Ray), пусни един линк към артикула в сайта на електрон.бг :), аз търся точно такова нещо !

hank87

Нещо съм оплескал цените..1700лв бил комплекта с ресивъра.

http://www.electron.bg/product_info.php ... s_id=12231 (560лв излиза в промоцията)

ето я страшната оферта. а въпросния телевизор беше обявен за телевизор на годината от http://www.whathifi.com
Потвърждавам, че е уникален. Такива цветове вади, 100Hz сканиране..

Tiesto

http://www.electron.bg/product_info.php ... 2e9b488e54

Ето го

Колкото до цената, ще изчакаме да падне. Всичко ново в началото е скъпо, а след време му пада доста цената, както стана и с телевизорите, например :).

lazarus18

Чак пък много добър...
Това е комплект с тотално орязан ресийвър с тотално осакатени колони. С тези 2-3 инчови говорителчета плякат като радио точка. СУбуфера му пък със 6 инчово драйверче едва помръдва въздуха. Това е комплект, който би си заслужавал само ако е наполовин цена за хора, които ще му се кефят на излъскания дизайн.
За същите пари си взимаш един нисък клас ресийвър пак на СОНИ и един нисък клас 5.1 колони+субуфер на Eltax.
Може да са евтини китайски боклуци, но ще изкарат в пъти по-добър звук.

Иначе по темата - и на мен ми прави впечатление, че са се заели сериозно с популяризирането на Блу-рей. Обещават в Щатите да пуснат Блу-рей плеъри за 120-150$ за Коледа.
Явно има успех в продажбите, но са много, ама много далече от рекордите на DVD продажбите преди време , които с касовите си филми правят по над 2 милиона за първата си седмица.

hank87

Цитат на: lazarus18Явно има успех в продажбите, но са много, ама много далече от рекордите на DVD продажбите преди време , които с касовите си филми правят по над 2 милиона за първата си седмица.

Я тогава виж тази новинка : http://www.blu-ray.com/news/?id=2184

2 000 000 продажби на Dark Knight за 1вата седмица  ;;650

Излиза че не са чак толкова далече.
А не ми се мисли колко ще са продажбите на Властелина..

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания