Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Онлайн гласуване-анкета за нов дизайн на евробанкнотите

Започната от Tzviatko, Юли 23, 2026, 04:27:35 PM

« назад - напред »

Вас

Цитат на: dolby;611301Рано или късно опираш до банката освен ако нямаш буркан банк.
не разбирам каква е тая драма с някакъв си дизайн и някакво си дигитално евро. Плюс това това дигитално евро разрушава монопола на виза и мастеркард, една правилна стъпка и някаква защита от капризите на Тръмп. Както спря последните модели на ИИ на anthropic така може и да резне достъпа на ЕС банките до виза и мастеркард и кво правим тогава?

Кое точно не разбра.....че йезуитите от ЕЦБ обявяват конкурс за дизайн на нови банкноти, като прекрасно знаят, че след две-три години парите на хартия няма да се приемат никъде и това начинание е безмислено.
Не си разбрал сигурно и че дори и да имаш няколко милиона, ако си решил да ги харчиш за нещо, което на "господарите на парите ти" не им харесва, ще ти блокират сметката. Дадох ясен пример с Канада и Гърция.
 Дори и за храна няма да ти пуснат некой лев.
Примерът с Китай - ако минеш на другия тротоар, вече на сметката ти стои една голяма нула - 0,00;)

Сега напиши "Това няма как да стане!" и сме се разбрали напълно!;;650
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Гадьо

Цитат на: Вас;611268Какъв дизайн, какви пет лева, пардон евро, бе?!
Тия демагози......от есента започва поетапно въвеждане на цифровото евро;;basi
И нашите барабар Петко с мъжете и те са се кандидатирали....само че от Франкфурт ги отрязали!
Ама в великите ни и независими  медии ТИШИНА по въпроса!
Защо мълчите бе?!!!
Нали искахте да сте в "Kлуба на богатите". Ето там сме......и кво стана.......!
По-тъпите от нас австрийци вече си записаха "кеша" в конституцията, защо ли?
Тука "евроатлантическите прогресисти" пак се ослушват.
Дигиталния затвор в Китай го разиграха още с Ковида!
 Това ни чака и тук!

Това преди или след като бензина стане 4 лева за литър? ;;516

Вас

Колко ти е дизела днес и с колко се вдигна последните 10 дни, а невернико?:)

https://fakti.bg/bulgaria/1071907-dizelat-poskapna-s-nad-17-za-edin-mesec-v-balgaria-dostigna-pochti-180-evro

Подзаглавието много ме кефи!
"Горивата продължават да поскъпват, но българинът продължава да зарежда."

Това изречение казва всичко! Достатъчно!;;basi

Гадьо

Цитат на: Вас;611304Колко ти е дизела днес и с колко се вдигна последните 10 дни, а невернико?:)

https://fakti.bg/bulgaria/1071907-dizelat-poskapna-s-nad-17-za-edin-mesec-v-balgaria-dostigna-pochti-180-evro

Аз дизел не зареждам, ама поне мога да смятам 1.78 х 1,95 = 3,47 лв

Не се ли усещаш, че нещата които четеш и после изливаш като мъдрост тук,  винаги са в бъдеще никога не случващо се време!

Иначе от септември дигитална става рублата, а не еврото! :)

Вас

Цитат на: Гадьо;611305Аз дизел не зареждам, ама поне мога да смятам 1.78 х 1,95 = 3,47 лв

Не се ли усещаш, че нещата които четеш и после изливаш като мъдрост тук,  винаги са в бъдеще никога не случващо се време!

Иначе от септември дигитална става рублата, а не еврото! :)

Ако искаш да говорим за горива да идем в другата тема.
Понеже много обичаш да ме цитираш, изрови абзаца ми за аятоласите и Ормузкия проток от преди две години и да продължим разговора.....кое се случило и кое не. По памет там говорим за цени над 3лв, което днес е като сън в лятна нощ!;)

Що се отнася до еврото и рублата, ами в Китай (където вече е въведен дигиталния юан) и Русия са диктатури, а според теб и евроатлантическото братство тук в ЕС е най-висшата демокрация на света.
Дигиталното евро влиза като пилотен проект тази есен, като категорично нашата власт е пожелала и тук, но от Франкфурт са отказали- защо ли, а?:;803

И понеже миналата година братството и ти виехте от щастие, че влизаме в Клуба на богатите и как цените "леко ще ги закръглят в полза на клиента" тия дни в една хижа в Стара планина ме гостиха "Боб с наденица" за безсрамно ниската цена от 16€!
Да не говорим, че като слизах надолу изповръщах всичко!:)

dolby

Цитат на: Вас;611302Кое точно не разбра.....че йезуитите от ЕЦБ обявяват конкурс за дизайн на нови банкноти, като прекрасно знаят, че след две-три години парите на хартия няма да се приемат никъде и това начинание е безмислено.
Не си разбрал сигурно и че дори и да имаш няколко милиона, ако си решил да ги харчиш за нещо, което на "господарите на парите ти" не им харесва, ще ти блокират сметката. Дадох ясен пример с Канада и Гърция.
 Дори и за храна няма да ти пуснат некой лев.
Примерът с Китай - ако минеш на другия тротоар, вече на сметката ти стои една голяма нула - 0,00;)

Сега напиши "Това няма как да стане!" и сме се разбрали напълно!;;650

Кой е казал че парите в брой ще изчезнат? Те изчезват по съвсем други причини нищо общо с дигиталното евро.
Виждам че си доста наясно с въпроса, не е лошо да го обясниш по подробно.

ПС
Че какъв е проблема сега да ти блокират/затворят сметката?

Вас

Цитат на: dolby;611307Кой е казал че парите в брой ще изчезнат? Те изчезват по съвсем други причини нищо общо с дигиталното евро.
Виждам че си доста наясно с въпроса, не е лошо да го обясниш по подробно.

ПС
Че какъв е проблема сега да ти блокират/затворят сметката?

При положение, че съвсем официално няколко държави от еврозоната записват "кеша" в конституциите си, как мислиш дали там където не е записано, дали ще остане? Караш ме да се повтарям!
За да ти блокират сега сметката, трябва някакво съдебно решение, заповед свише(Канада) и банката те блокира.
При цифровата валута те вкарват в някаква "матрица" и ако кривнеш от нея си блокиран автоматично. Пак се повтарям - Китай, ковид кризата - излизаш от "жилището", където са те въдворили и си блокиран....какво му е неясното повече!
Помниш ли "Зеления сертификат"? Някой преди това вярваше ли, че в "демократична" Европа това може да стане?! Не, разбира се.....ама стана!

Днес гуруто на ковидарите Антъни Фаучи го съдят и на повече от 100 въпроса се е позовал на 5-та Поправка.
Даде, ама точно той ни затвори, маски, дистанция и набодаха милиони хора, много от които умряха.
Така че всичко се случва, няма измама.....бавно, но се случва!;)

dolby

ЦитатПри положение, че съвсем официално няколко държави от еврозоната записват "кеша" в конституциите си, как мислиш дали там където не е записано, дали ще остане? Караш ме да се повтарям!
Естествено че ще остане
ЦитатЗа да ти блокират сега сметката, трябва някакво съдебно решение, заповед свише(Канада) и банката те блокира
Също невярно. Това зависи от законодателството на дадената държава. Ето ти добър пример няма съд няма нищо, банката решава и до там.
https://www.bloombergtv.bg/a/2-novini/162632-capital-one-e-zatvorila-smetki-na-tramp-zaradi-proverka-za-prane-na-pari
ЦитатЗа да ти блокират сега сметката, трябва някакво съдебно решение, заповед свише(Канада) и банката те блокира.
При цифровата валута те вкарват в някаква "матрица" и ако кривнеш от нея си блокиран автоматично. Пак се повтарям - Китай, ковид кризата - излизаш от "жилището", където са те въдворили и си блокиран....какво му е неясното повече!
При една диктатура всичко е възможно не е нужна цифров юан/рубла

Все буташ към ковид, та в тая връзка да те питам, мислиш ли че всички тия жертви на ковид са измама?

Вас

Цитат на: dolby;611309Все буташ към ковид, та в тая връзка да те питам, мислиш ли че всички тия жертви на ковид са измама?

О, напротив! Няма никаква измама- милиони хора бяха убити от "пипнатия" в Ухан вирус!
Стотици хиляди бяха доубити или осакатени от фалшивите ваксини.
Антъни Фаучи точно за това го съдят в момента - явно не четеш нищо!
Ковида в България изчезна в деня, когато на границата се появиха първите украинци, които бягаха от войната, иначе Кирчо ни подготвяше поредният "локдаун". "На мене Урсула ми каза, че Омикрома ще дойде към края на февруари".....да ама дойдоха украинците!;;675
Милярди евро изкараха от ваксините освен фарма-мафията, също и Урсула и компания. До ден днешен купуваме и унищожаваме ваксини.
Същите тия сега ще въвеждат и цифровото евро и ти пак им вярвай, че ти мислят само доброто!

Гадьо

Цитат на: Вас;611306Ако искаш да говорим за горива да идем в другата тема.
 Понеже много обичаш да ме цитираш, изрови абзаца ми за аятоласите и Ормузкия проток от преди две години и да продължим разговора.....кое се случило и кое не. По памет там говорим за цени над 3лв, което днес е като сън в лятна нощ!;)

Аз понеже не карам по спомени, ето я статията:
https://kritichno.bg/bulgaria/yavor-kuyumdzhiev-4-lv-za-litar-gorivo-samo-do-sedmitsi/

Цитат на: Вас;611306Що се отнася до еврото и рублата, ами в Китай (където вече е въведен дигиталния юан) и Русия са диктатури, а според теб и евроатлантическото братство тук в ЕС е най-висшата демокрация на света.
 Дигиталното евро влиза като пилотен проект тази есен, като категорично нашата власт е пожелала и тук, но от Франкфурт са отказали- защо ли, а?:;803

Не мога да го разбера това, хем се захласвате по диктатури като Русия и Китай, хем ревете до небесата за демокрацията когато решите, че ви се нарушава някое право!

Цитат на: Вас;611306И понеже миналата година братството и ти виехте от щастие, че влизаме в Клуба на богатите и как цените "леко ще ги закръглят в полза на клиента" тия дни в една хижа в Стара планина ме гостиха "Боб с наденица" за безсрамно ниската цена от 16€!
 Да не говорим, че като слизах надолу изповръщах всичко!:)

Цените на хранителните стоки са абсолютно същите като миналата година! Ето едно клипче в което човека ги сравнява миналата и тази година в Кауфланд:
https://www.facebook.com/reel/1009446021849956
Част от услугите които ползвам дори са ми закръглени със някакви стотинки надолу! Например фризьорката в момента ми взима с 15 стотинки надолу, чистача на входа също.
Единствените цени които са нагоре са по ресторанти и хотели, ама там проблема май не е в еврото, а алчността на собствениците!
А, и бай дъ уей тази година ходих на почивка на абсолютното същото място на което и миналата година и платих 10€ на ден по-малко, понеже смених туристическата агенция!

Гадьо

Цитат на: Вас;611308При положение, че съвсем официално няколко държави от еврозоната записват "кеша" в конституциите си, как мислиш дали там където не е записано, дали ще остане? Караш ме да се повтарям!
За да ти блокират сега сметката, трябва някакво съдебно решение, заповед свише(Канада) и банката те блокира.
Сам си противоречиш! Хем лошата Европа на сила ще вкара дигиталното Евро, хем оставя страните да запишат в конституцията си правото да имаш пари в брой! Май малко не се връзват нещата? :s101

Цитат на: Вас;611308Помниш ли "Зеления сертификат"? Някой преди това вярваше ли, че в "демократична" Европа това може да стане?! Не, разбира се.....ама стана!

Днес гуруто на ковидарите Антъни Фаучи го съдят и на повече от 100 въпроса се е позовал на 5-та Поправка.
Даде, ама точно той ни затвори, маски, дистанция и набодаха милиони хора, много от които умряха.
Така че всичко се случва, няма измама.....бавно, но се случва!;)

А, тук навлизаш в територия която не я разбираш, а на мен ми е част от работата! :)Най-малкото "набодаха" не милиони, а милиарди! Приблизително 70% от световното население беше ваксинирано! Пет години по-късно не виждам масов мор от автоимунни заболявания както предвещавахте "корифеите" в тази област! :e085:

Вас

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания