Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Край на А1 по коксиален кабел за Серхи

Започната от Калито, Юни 30, 2026, 06:58:31 AM

« назад - напред »

Калито

Спирам,няма смисъл,пък заглавието на темата я променяй както искаш.
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

танака

Цитат на: Мартинския;611119Иначе за черните боскове - има опция за неактивност и се включва скрийнсейвър. Виж дали са ти еднакви версиите на ос-а и на апа. За стартиране на последния гледан канал опцията е "стартиране на устройство" - ТВ канал на живо.
За скрийнсейвъра е в "предпочитания за устройството".

От черните е бокса

https://help.a1.bg/tv/a1xploretv/smart-tv/sdmc/equipment

Стартиране на устройството е в настройките на A1 Xplore TV. Там е избрана опцията ТВ канал на живо, другия вариант е начален екран.

Версията на A1 Xplore TV е 2.0.31.7, Версия 14, Модел Телевизор B866V2F02

Предпочитания за устройството е в настройките на андроида, но там няма меню скрийнсейвър.

Опциите там са: информация-версия на операционата система Android TV 14, Модел и име на устройството B866V2F02, Проверка за актуализация-системата ви е актуална,  Възстановяване на фабричните настройки - възстанових ги, но не се реши проблема.

Другите менюта са дата и час, език, клавиатура, дисплей и звук-тук разгледах опциите, но пак няма скрийнсейвър, има само разделителна способност, промяна мащаба на текста, системни звуци и прочие.

По-надолу е хранилище, начален екран-тук също видях, маркирах и размаркирах всички варианти, но пак няма опция скрийнсейвър и не се реши проблема.

По-нататък са местоположение, микрофон, камера, батерия, употреба и диагностика, Google, и Рестартиране-рестартирах, няколко пъти след промените, пак без ефект.

Явно е скрийнсейвър, въпроса е от къде да го изключа при неактивност ?;)

uniqad

Цитат на: танака;611130От черните е бокса

https://help.a1.bg/tv/a1xploretv/smart-tv/sdmc/equipment

Версията на A1 Xplore TV е 2.0.31.7, Версия 14, Модел Телевизор B866V2F02

Предпочитания за устройството е в настройките на андроида, но там няма меню скрийнсейвър.

Опциите там са: информация-версия на операционата система Android TV 14, Модел и име на устройството B866V2F02, Проверка за актуализация-системата ви е актуална,  Възстановяване на фабричните настройки - възстанових ги, но не се реши проблема.

Другите менюта са дата и час, език, клавиатура, дисплей и звук-тук разгледах опциите, но пак няма скрийнсейвър, има само разделителна способност, промяна мащаба на текста, системни звуци и прочие.

По-надолу е хранилище, начален екран-тук също видях, маркирах и размаркирах всички варианти, но пак няма опция скрийнсейвър и не се реши проблема.

По-нататък са местоположение, микрофон, камера, батерия, употреба и диагностика, Google, и Рестартиране-рестартирах, няколко пъти след промените, пак без ефект.

Явно е скрийнсейвър, въпроса е от къде да го изключа при неактивност ?;)

Бъркаш модела на бокса. B866V2F02 е ZTE, а ти показваш другия SDMC.

В днешно време питаш Гугъл, но като зададеш правилен и разбираем въпрос, иначе ИИ връща глупости...

Ето как става без да чакаш някой да ти помогне:

https://share.google/aimode/dVcfE6UQMIQnZjhY2
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

fox

Кабелната се спира на всяка цена , ако не искаш iptv може да се спре услугата за телевизия. По същият начин мен ме принудиха да мина на A1 Xplore TV преди година и половина.:lol15:

Veskop

Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

танака

Намерих го

Скрийнсейвър в андроид 14 се оказа в подменюто управление на батерията на менюто Предпочитания за устройството.

Преди това проверих на таблет с андроид 10, там Скрийнсейвър се намира в опцията дисплей на менюто настройки.

Да видим само дали освен да премахне скрийнсейвъра при неактивност ще спре и сам да се изкючва.

Има и друг проблем. Създал съм два списъка с предпочитани канали за двата бокса в двете стаи, които се ползват от различни потребители.

Когато дам на единия бокс да зарежда списък A с предпочитани канали на другия бокс също се променя на списък А и другия потребител започва да реве че му няма канала или е на друга позиция.

Същото важи и обратното, когато на другия бокс му дам да зареди списък В с предпочитани канали, този списък се зарежда и на първия бокс със списък A.

При старите боксове KAONMEDIA списъка с предпочитани канали не се променяше при промяна на единя бокс и не се отразяваше на другия бокс.

Някъде в опците видях че имам 2 устройства от 7, като моето е с катинар, тоест не мога да го пипам, а другото мога да го изтрия, но не посмях да не изчезне въобще другия бокс.

Как да направя така че промените на единия бокс да не отразяват на другия бокс ?

fox

Цитат на: Veskop;611133Спира мЪди! ;;573

Какво е значението че има по кабела , важно че те карат да се откажеш и не искат да поддържат тази мрежа.

Калито

Брадвата иде така или иначе,някои нямат търпение...
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

Чък Норис

Цитат на: fox;611132Кабелната се спира на всяка цена , ако не искаш iptv може да се спре услугата за телевизия. По същият начин мен ме принудиха да мина на A1 Xplore TV преди година и половина.
Аз като казвам, че сте баламурници, ми се сърдите. И при мен дойдоха преди година и 2-3 месеца, отказах им кутийките, пожелах на момчетата хубав и успешен ден, отпратих си ги по живо, по здраво, кабелната още работи, а ако спре не е болка за умиране, бързо ще се намерят варианти.

И при оранжевите е същата тъпня, зорлем да ти набутат бъгаво андроид боксче, на което дистанционното е по-скъпо от самия бокс. :lol15:

Ачо

И аз отказвах няколко пъти,но като спряха сигнала,оставаш без телевизия и върви обяснявай на жена си къде са и сериалите.Дори да прекратиш договора,в следващите 6мес. не можеш да сключиш нов.И какво правим за да няма драми и развод,набиваме си го пак с някой от другите за 2год.Това е все едно да се откажеш от телефона,ама никой не се отказва.Аз имам какво и как да гледам,мога и без тях,но не живея сам.Така,че хората не са баламурници,то със всичко е така и ток,вода,горива и много други.
GIGABLUE QUAD4K TRIPLE,AB PULSe 4K COMBO,OCTAGON SF8008 4K COMBO...
Samsung 65NU7102-4K,Samsung 55Q7FAAUXXH-4K...

fox

Цитат на: Чък Норис;611138Аз като казвам, че сте баламурници, ми се сърдите. И при мен дойдоха преди година и 2-3 месеца, отказах им кутийките, пожелах на момчетата хубав и успешен ден, отпратих си ги по живо, по здраво, кабелната още работи, а ако спре не е болка за умиране, бързо ще се намерят варианти.

И при оранжевите е същата тъпня, зорлем да ти набутат бъгаво андроид боксче, на което дистанционното е по-скъпо от самия бокс. :lol15:
Кагато нямаш кабелна за седмица и не искат да си ремонтират усилвателя , избора е или се отказваш от телевизията или подписваш за iptv.

Калито

А1 поетапно спира своята стара коаксиална мрежа за телевизия, преминавайки към изцяло оптична (IPTV) инфраструктура. Преходът налага задължителна подмяна на досегашното оборудване с нови приемници (Android боксове).Основните стъпки и подробности за процеса включват:Информиране от оператора: От А1 ще се свържат с вас (чрез SMS, имейл или телефонно обаждане), за да ви уведомят, когато технологията спре в вашия район и е необходимо да вземете ново устройство.Получаване на ново оборудване: Обикновено новото устройство (Android TV приемник) се получава безплатно или срещу символична такса при преподписване.Прекратяване на коаксиала: След като включите новото устройство през интернет, старият коаксиален кабел (белият кабел) вече няма да е нужен.Връщане на старите устройства: Старият декодер или CAM модул, заедно с кабелите, ще трябва да бъдат върнати в офис на оператора, за да избегнете начисляване на неустойки.Ако все още не сте получили инструкции, най-добре е да посетите най-близкия магазин на А1 или да проверите състоянието на абонамента си.

Мартинския

Това кой го е съчинил ???
Първо - пише се ВЪВ Вашия....
Второ - как ще включа андроид приемника в интернет, като интернета ми пак е от тях през коаксиала с доксис модем ?
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Калито

Който и да го е съчинил,краят на коксиала настъпва!

Veskop

то е ясно, ама прекалено много хора твърде рано се предадоха! :lol15:
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания